Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják hogy nagy...

Miért mondják hogy nagy nyomor van miközben a konditermek, üzletek tele vannak?

Figyelt kérdés

Voltam reggel vásárolni, aztán délelőtt edzeni és mindenhol tele a parkoló és nem gagyi kocsikkal, hanem kifejezetten jó, néhány éves autókkal.

Nem tudom miért jó hülyiteni az embereket hogy itt szakadék szélén az ország, ennek látszata nulla.

tegnap 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
tegnap 12:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudod kedd délelőtt csak a nyugdíjasok és kőgazdag semmirekellők járnak kondiba és vásárolni. Lehet ezért láttál annyi szép autót…
tegnap 12:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jártál esetleg falun? Olyan helyeken ahol szeméttel fűtenek? És láttad hogy a pénz költők között mennyi lezüllött kukázó van? Tudod mennyi a nyugdíja egy átlagos vidéki nyugdíjasnak? Tudod hogy milyen áldozat árán fűti fel a korszerűtlen lakását?

Na ők a láthatatlanok.

Az a baj hogy nyílik az olló, egyre többen csúsznak lefelé és aki gazdag meg egyre gazdagabb, és nyilván a gazdag feltűnőbb mint a láthatatlan szegény.

tegnap 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
"Tele a teszkó-minden hepi" kérdés No. 1.283.579
tegnap 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert szerinted a szegények nem boltban vásárolnak? És szerinted ha van 10ezer szegény és 5ezer gazdag, akkor az 500 férőhelyes konditermet és annak parkolóját kik fogják megtölteni?
tegnap 13:15
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Erre mondják, hogy nyílik szét a társadalmi olló. A középosztály alsó része teljesen eltűnőben van, gyakorlatilag a nyomor után rögtön egy erős középréteg következik, akik például konditerembe járnak, vagy külföldre nyaralni, infarktust sem kapnak minden Aldis bevásárlás után. Akik tőlük jóval szegényebbek, azok egyre inkább szorulnak ki a perifériára, gyakorlatilag láthatatlanságban élnek, nyilván nem ugyanabba az Aldiba jár, mint te, lehet el sem tud odáig jutni, mert él egy zsákfaluban, de autója nincs, a volánmenetrendet értelmezni nem tudja, mert analfabéta stb. Ugyanakkor azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a külsőségek, különösebben a szegényebb rétegekben jóval fontosabbak bárminél. Maradva akkor a konditermes példádnál, személyesen ismerek olyan nőt, aki maga edző, mindennap órákat van a konditeremben, műköröm, műszempilla (ahogy az átlag benzinkúton kasszánál álló kislánynak is) megvan, minden évben Olaszországban nyaral a szingli barinőivel. Ezzel párhuzamosan él egy panellikban, vezet egy 30 éves ócskaságot, mikor COVID volt, remegve keresett munkát, mert egy havi tartalék nem sok, annyi nem volt a nyomorultnak, hónapról hónapra él, ha kiesik egy vendége, akkor halálosan megsértődik rá, mivel neki valóban komoly pénzkiesés. Szóval nem feltétlenül mérvadó az sem, amit látsz, mert nekem például nincs se műkörmöm, se műszempillám (nő vagyok), de élek egy tehermentes ingatlanban, ezen kívül van még egy lakásom és most kezdünk építkezni is, saját szalonból kihozott autóm (minden tehermentes), soha nem nézem, hogy a tej, vagy felvágott mennyibe kerül, mert nem tétel, nyaralni meg csak azért voltunk visszafogottabban az elmúlt pár években, mert kisbabám született, vele azért nem repked az ember ide oda.
tegnap 13:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mármint az SUV-s nyugdíjasokra érted, vagy akik x gyerekkel elkúrták az életüket juttatásokért, vagy a hitelesekre, CSOK-osokra, esetleg a lelki sivár családos átlagnépre, akik rengeteg kajával próbálják kompenzálni azt, hogy nem tudnak másra költeni, mert nincs hobbijuk, csak a családjuk fenntartása? Egyiket sem irigylem.
tegnap 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért, mert ezeket a tele lévő üzleteket csak a narancsbolsik látják 😆 pedig én budapesten latom.

Igazi tömeget üzletben december közepén Alicante belvárosában láttam, a centro comercial plaza mar-ban, ki is menekültem onnan gyorsan.

tegnap 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert amíg valaki dolgozik, aki másnak termeli a pénzt, ő addig kondizik:D

Erről szól az élet.

Szerinted mindenki munkából él?

Másrészt vannak, akik hajnalban edzenek, vagy késő este, több műszakban dolgoznak.

Drága autót hitelre is lehet venni, az még nem az övé.

tegnap 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy te mit látsz a szűk környezetedben, az nem reprezentatív.
tegnap 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!