Orbán miért akarja, hogy vége legyen az Orosz-Ukrán háborúnak? Azzal az ő esélyei romlanának a 26-os választáson, akkor már csak a migránsokkal tudna riogatni
#10 DE minek? Mi értelme volt? Itt van leragadva 14 éve az ellenzék, hogy a fideszesek hót hülyék... '14 óta csak növekszik a Fidesz támogatottsága. Van ennek értelme ezt tovább folytatni, hülyézni őket? Szerintem nincs. Emlékeim szerint Magyar Péter is arra kérte a híveit, hogy ezt hagyják abba. Ha Ő érti, hogy szüksége van a fideszesekre is ahhoz, hogy nyerjen (tehát nem hülyézheti azt, akit szeretne meggyőzni), akkor ti miért nem értitek? Miért teszel keresztbe Magyar Péternek, a messiásodnak?
Osztódni nem tudsz te sem! 1 milliós lemaradásban vagytok. Az nem hozható be úgy, hogy úgy szólsz oda a másiknak, hogy hallod, te nagyon hülye, szavazzál már arra, akire mi, te agymosott idióta, te! :D Érted? Saját magaddal b.szol ki újra és újra és még a másik a sötét, nem az, aki nem bírt ennyit összerakni fejben, hogy hát ennek a véleménynek, vagy párdon ha ez neked kevés, ennek A ténynek a magadban tartása az lehet jobb döntés... :D
Most már érted?
Miért akarná, hogy vége legyen?
Azért mert mondja?
Mitől lenne vége?
Mert trump azt mondta, ő véget vet neki 24 órán belül?
Ha viktor gazdája putyka nem akar békét, akkor nem lesz béke. Az oroszok annyian vannak mint az oroszok. Sőt, vannak Észak-Koreai katonák is bőven.
Azért, mert azt hiszi, hogy akkor visszatér a 2012-től covidig tartó világgazdasági konjunktúra, amitől ostoba hívei azt hiszik orbán valamit jól csinál, és tud belőle osztogatni.
Azt is hiszi, hogy a szankcióknak hirtelen vége lesz, és könnyebbrn árulhatja ki európát, és az országot keleti elvtàrsainak.
Azt is hiszi, hogy puttyantó nem fog újra megtámadni valakit.
"Osztódni nem tudsz te sem! 1 milliós lemaradásban vagytok."
Már nincs semmilyen lemaradás, beérték a fideszt és talán le is hagyják azt ha már nem történt meg, én hiszek a méréseknek mert nagyvonalakban trendeket tudnak követni. A fideszes méréseknek persze nem tudok hinni, hiszen nem látom be miért hoznának azok olyan számokat amik ellenük szólnak.
Aztán persze nem ítélem én el ezt a 3 pipás provokátort, mert alapvetően helyes dolgokat is írt:
Valóban helytelen dolog lenézésből, arroganciából politizálni, mert támadóként nem érsz célt a politikában.
De ez maradjon a politikusok dolga, szóval én mint nem politikus, nyugodtan közölhetem a fideszes birkatábor felé hogy mennyire agyhalottak, ezt elhallgatni amúgy sem megy nekem hiszen rühellem elhallgatni a valóságot. Meghagyom azt a politusoknak
#15 :D Ez jó, de akkor mi alapján döntötted el, hogy beérte a Tisza a Fideszt, sőt talán le is hagyta? Hogy mit tudom én a gyakorin több az ellenzéki vagy hogy? :) Kétféle közvéleménykutatás létezik, az egyik a kormányé a másik az ellenzéké... Tehát az akár helyes, ha nem hiszel nekik túlzottan, bár értem én hogy esetleg fájó pont ha ilyen statisztikával jövök, de 22-ben a nézőpont (hiába kormánypárti) 3%-ot tévedett, a publicus mely Tisza fölényt mért most, az 22-ben 14%-ot tévedett az ellenzék esetében. 18-ban a nézőpont 1%-on belül volt. Én nem gondolom azt, hogy az ellenzéki közvéleménykutató cégek tudják ennyire sz-rul felmérni a helyzetet, hanem a Fidesz tudja tű pontosan felmérni a sajátjait, tehát a Fidesz közvéleménykutató cégeit meglepni maximum a passzívok tudják, de hát az a helyzet, hogy 2010 óta az aktivizáltak többségét a Fidesz aktivizálta és nem saját maga ellen.
Mindenesetre érdekelne a dolog, ha egyiknek sem hiszel, akkor mi alapján döntötted ezt el? Környezetből felmérni hiba, másrészt azt ne várd, hogy majd idegenekkel való diskurzusból kaphatsz erről tiszta képet. Ha tiszta képet lehetne ebből kapni, akkor nem érné meglepetés sorozatosan az ellenzéket, hogy hát b.szki, azt hittem mi vagyunk többen. Ők beszélnek, a fideszesek hallgatnak, mert nem érzik úgy, hogy beszélniük érdemes egy ilyen légkörben.
"Ez jó, de akkor mi alapján döntötted el, hogy beérte a Tisza a Fideszt, sőt talán le is hagyta?"
Ha nem tudod értelmezni amit írok akkor kár visszaírnod.
Megírtam mire alapozom hogy a tisza beérte a fideszt, hogy kik miért hiteltelenek, és ennyi.
Aztán te meg úgyis a fidesznek hiszel akkor és majd várod a következő narancsos vigadalmat.
Keserű éjszaka lesz az nektek!
#16 a fideszes "közvélemény kutatók" is azt mondják, hogy a tisza pár százalékra van a fidesztől. A fideszesek... A többi meg már azt, hogy bőven lehagyta a tisza a narancskomcsikat.
Na meg a kormányemberek facebook bejegyzéseire is erős többségbe kerültek a nevetős fejek, az se volt eddig.
Persze a választási csalás alap a fidesznél, és az is, ha elvesztenék, nem valószínű, hogy átadnák a hatalmat csak úgy...
Nos. Tudom, hogy ez a válaszom le lesz pontozva, de már megszoktam.
Én azért nagyon kíváncsi leszek arra, hogy Donald Trump hogyan is éri el a békét. Nem támogatja Ukrajnát? Na és. Ha támogatva vannak ha nem, nyerni biztos nem fognak. Mit mond Trump Putyinnak? Ejnye Vologya hagyd mán abba?
Na majd kiderül.
Orbán miért akar békét?
Mert f0sik attól, hogy a háború eszkalálódik. Már pedig ha eszkalálódik, akkor melyik kezébe harapjon? Putyinnal is, és Trump-al is jó kapcsolatot hozott össze Viktor. Akármelyik félhez is húz, a másik félel megromlik a viszony, és egy esetleges NATO-Orosz eszkalációban az bizony nagyon nem egészséges. Nem beszélve arról, hogy NATO tagok vagyunk ami azt jelenti, hogy ha a NATO háborúba keveredik, akkor abban nekünknis szerepünk lenne.
A 26-os választásokat másként is meg lehet nyerni, nem kell ahhoz háború Ukrajnában.
Vegyük sorra.
13. Havi nyugdíj. Aztán a választások előtt majd megint " jótékonyan " adakozik nyugdíj prémiumot. Mikor is adta a nyugdíjasoknak a 80 ezret? Választások előtt.
Aztán.
18-25 évesek adókedvezménye.
Ez a réteg is kap valamit. Bízva ugye abban, hogy ezt a korosztályt is " megvette ".
Aztán ugye ott vannak a gyerekes családok adókedvezménye, mert ugye aki 4 vagy több gyeket nevel amíg él nem vonnak tőle adót.
Aztán ugye ott vannak azok akik gyereket terveznek. Ha vállasz gyereket kapod a babavárót, a csokot stb. Ez a réteg valamilyen szinten " megvéve "
Marad az a réteg ( mint én ) aki se nem fiatal, se nem nyugdíjas, egyedülálló. Mi nem kapuk ló..szt se. Na ez a réteg meg kevés a 2/3 ellen.
Nem konálom se Magyar Pétert, se Orbánt, de kb úgy senkit. Egy Magyar politikusra se tudok úgy tekinteni, hogy na. Rá szavazok.
Orbán Viktor miért kap havi 5 milliót?! Mert miniszterelnök? Ha minden politikus járandóságát csökkentenék csak 30-40%-al, és azt a pénzt éves szinten az egészségügy kapná, talán nem ott tartanánk, hogy egy szívkatéterre, egy csípő műtétre stb hónapokat kelljen várni. Talán lenne normális ellátás.
Azt látom, hogy a mostani politikusok egyike se azért akar nyerni a választásokon, mert ő jobbá akarja tenni az országot, hanem mind közelebb akar kerülni a mézes bödönhöz. Ez a szomorú helyzet. Legalábbis az én meglátásom szerint.
De javítsatok ki ha tévedek.
Szóval attól, mert esetleg Ukrajnában beköszönt a béke, Orbán még simán nyerhet 2026-ban.
#17 #18 A fideszes közvéleménykutatók szerint, pl. nézőpont intézet, a decemberi felmérés azt mutatta, hogy 10% van a két párt között, a 10 az nem pár! 47%-on áll a Fidesz, 37%-on a Tisza (szerintük!!!).
Még egyszer leírom, azok a mérések, amiknek hiszel, azok az előző választás során 14%-ot tévedtek, az a mérés, amire én hivatkozok, ők az előző választás során 3%-ot tévedtek. Ez alapján én úgy gondolom, hogy előbb hiszek a nézőpontnak. Ez nem arról szól, hogy én mit várok, hanem, hogy két olyan cég, aminek már van reprezentációja, az alapján kit ítélek meg úgy, hogy a feladatra alkalmasabb, ennyi, ez egyúttal nem egy állásfoglalás valamelyik politikai párt mellett.
#17 Úgy gondolom hogy ha én nem engedtem meg magamnak azt, hogy eleresszek egy ilyen mi és ti dichotómiát, akkor te se alkalmazd ezt velem szemben. Ez semmi másról nem szól, mint érzelmekre hatni, ezt alkalmazza a Fidesz is, meg alkalmazza az ellenzék is (bár eltérő módon), nem gondolom azt, hogy még nekünk is ehhez kell nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!