Igazságosnak tartod, hogy egyesek, alig tudnak kijönni a fizetésükből (amiért megdolgoztak), míg mások az adófizetők pénzén dőzsölnek?
15:09 - Az a 120 nettó nem annyira sok. Számoljunk egy kicsit, itt vagyok egyedülállóként, még a szüleimmel élek, huszonéves vagyok. Ha elköltözöm, akkor vagy bérleti díj + rezsi vagy lakáshitel + rezsi. Budapesten élek, nem fogok elköltözni a világvégére, ahol nincs munka, hogy 1 millióért kapjak lakást. Nincs sok kezdőtőkém, ha hitelben gondolkodunk, és a szüleimnek sincs annyija, hogy tudjak a fenekem alá lakást adni, mint egyeseknek.
Ha az árakat is vesszük, felnőttként egy BKV bérlet 10.000Ft körüli /hó, akkor a nettó 120-ból már elmegy egy 10-es, marad 110. Ha napi 500-1000Ft körüli étkezést veszünk (még mindig egy személyes dologról van szó), akkor kb. 15-30 ezer elmegy, vegyünk átlagosan 20 ezret (ebben még nincs semmi luxus, még édesség se), akkor 110-ből már csak 80 marad, tegyük fel, költünk tisztálkodásra is (sampon, szappan, fogkrém - nekem egy bizonyos gyógyfogkrém az egyetlen, ami jó, 1000Ft körüli az ára, de minden mástól fáj a fogam -), ezt vegyük mondjuk havi 2000Ft-ra, ha olcsón megpróbáljuk megoldani, akkor marad a 80-ból 78 ezer, tegyük fel, hogy mondjuk használsz WC-t, kell WC-papír, mosol is, akkor kell mosópor, mosogatod az edényeidet, amiket otthon használsz, hiszen csak nem eszel mocskos edényből, akkor kell mosogatószer, szivacs...
Ezek még az alap szükségletek, akkor emellett ott a rezsiköltség, és a hitel vagy a bérleti díj, ezeket mind abból a 78.000Ft maradékból kell megoldani, és még nem vettünk a kopott helyett új ruhát, cipőt, nem szórakoztunk, nincs édesség, és 0Ft a megtakarítás...
Ma 15.06-nek.
Egyáltalán nem igaz, amit írsz. Az én ismeretségi körömben főleg magasan kvalifikált gépészmérnökök vannak, nagyon jó szakemberek, a napi 8 óra után otthon folytatják a rajzolást (tervezést, stb.) Mivel a gazdasági válság már rendesen begyűrűzött hozzánk is, 8-10 ember munkáját 2-3 látja el. Átlagban nettó 120 ezrte keresnek, 40-58 közötti korúak.
Valószínűleg Budapesten, vagy a Dunántúlon élsz, mert itt, az ország keleti részében ilyen fizetések vannak. A közgaszdász kezdő keresztfiam Pesten 300 ezret keres napi 8 órai munkával, a szakközgazdász anyja maximum130 ezret itt keleten napi 10-12 órás megfeszített munkával. Kicsit nézz jobban körül, mielőtt ilyeneket írsz.
15:07es
Persze, rajtunk múlik mi? Ez mekkora marhaság! Ne haragudj, de nem értek veled egyet.
Először is nem lehet mindenki politikus, meg nem is akar mindenki az lenni, de a kukás, aki a politikus szemetét elviszi, az tisztességesebb munkát végez, mint a szájukat tátó és a markukat tartó politikusok egy része, akik ráadásul maguknak szavazzák meg a fizetést.
Vagy amikor én tanultam, kinek jutott eszébe az, hogy ekkorát fog változni a világ, és akik egyik napról a másikra a gyárakból az utcákra kerültek, azoknak aztán marha nagy esélyük volt a meggazdagodásra. (a munkásokról és nem a cégvezetőkről beszélek)
Természetesen vannak, akik tisztességes munkával teremtetek maguknak szép megélhetést, de erre nem sok embernek volt lehetősége, és sajnos nem ez a jellemző.
Az emberek többsége nem lusta, dolgoznak, ahol, ahogy tudnak, akár a végzetségüktől alacsonyabb munkakörökben, és van közöttük sok tanult és okos, értelmes ember, akik elvárnák a tisztességes munkáért a tisztességes bért. És apákról, anyákról beszélek, azaz, a mai magyar emberek nagy rétegéről.
"ahol nincs munka, hogy 1 millióért kapjak lakást. Nincs sok kezdőtőkém, ha hitelben gondolkodunk, és a szüleimnek sincs annyija, hogy tudjak a fenekem alá lakást adni"
Valahogy össze kell annyi kezdőtőkét gyűjteni, hogy azu ember ki tudjon menni külföldre olyan 5 évre. Azután visszajöhet és vehet egy házat. Persze ha normális szakmája van. Igazából MO.-n csak 2 megoldás van. Vagy hitel vagy külföld. Ja mégis van még de az olyan 35-40 év.
"Az emberek többsége nem lusta, dolgoznak, ahol, ahogy tudnak, akár a végzetségüktől alacsonyabb munkakörökben, és van közöttük sok tanult és okos, értelmes ember, akik elvárnák a tisztességes munkáért a tisztességes bért. És apákról, anyákról beszélek, azaz, a mai magyar emberek nagy rétegéről."
Magyarországon általában nem becsülik meg a munkát. Dolgozhatsz 20 évet ugyanott, jól de semmi továbblépés.
Bár mondjuk a gyárakban nincs nagy továbblépés. Valamelyik nap néztem az újságban egy cég álláshirdetéseit. Általában a gyárban a magasabb végzettségű kapja a több lét. ( állásból 5-höz kellet felsőfokú végzettség.
"Valószínűleg Budapesten, vagy a Dunántúlon élsz, mert itt, az ország keleti részében ilyen fizetések vannak. A közgaszdász kezdő keresztfiam Pesten 300 ezret keres napi 8 órai munkával, a szakközgazdász anyja maximum130 ezret itt keleten napi 10-12 órás megfeszített munkával. Kicsit nézz jobban körül, mielőtt ilyeneket írsz."
Ahogy világban így Magyarországon is igaz, hogy ahogy keletebre mész annál rosszabb bért kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!