Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságosnak tartod, hogy...

Igazságosnak tartod, hogy egyesek, alig tudnak kijönni a fizetésükből (amiért megdolgoztak), míg mások az adófizetők pénzén dőzsölnek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 13:14
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

15:09 - Az a 120 nettó nem annyira sok. Számoljunk egy kicsit, itt vagyok egyedülállóként, még a szüleimmel élek, huszonéves vagyok. Ha elköltözöm, akkor vagy bérleti díj + rezsi vagy lakáshitel + rezsi. Budapesten élek, nem fogok elköltözni a világvégére, ahol nincs munka, hogy 1 millióért kapjak lakást. Nincs sok kezdőtőkém, ha hitelben gondolkodunk, és a szüleimnek sincs annyija, hogy tudjak a fenekem alá lakást adni, mint egyeseknek.

Ha az árakat is vesszük, felnőttként egy BKV bérlet 10.000Ft körüli /hó, akkor a nettó 120-ból már elmegy egy 10-es, marad 110. Ha napi 500-1000Ft körüli étkezést veszünk (még mindig egy személyes dologról van szó), akkor kb. 15-30 ezer elmegy, vegyünk átlagosan 20 ezret (ebben még nincs semmi luxus, még édesség se), akkor 110-ből már csak 80 marad, tegyük fel, költünk tisztálkodásra is (sampon, szappan, fogkrém - nekem egy bizonyos gyógyfogkrém az egyetlen, ami jó, 1000Ft körüli az ára, de minden mástól fáj a fogam -), ezt vegyük mondjuk havi 2000Ft-ra, ha olcsón megpróbáljuk megoldani, akkor marad a 80-ból 78 ezer, tegyük fel, hogy mondjuk használsz WC-t, kell WC-papír, mosol is, akkor kell mosópor, mosogatod az edényeidet, amiket otthon használsz, hiszen csak nem eszel mocskos edényből, akkor kell mosogatószer, szivacs...

Ezek még az alap szükségletek, akkor emellett ott a rezsiköltség, és a hitel vagy a bérleti díj, ezeket mind abból a 78.000Ft maradékból kell megoldani, és még nem vettünk a kopott helyett új ruhát, cipőt, nem szórakoztunk, nincs édesség, és 0Ft a megtakarítás...

2010. nov. 7. 15:35
 22/40 anonim ***** válasza:
84%

Ma 15.06-nek.

Egyáltalán nem igaz, amit írsz. Az én ismeretségi körömben főleg magasan kvalifikált gépészmérnökök vannak, nagyon jó szakemberek, a napi 8 óra után otthon folytatják a rajzolást (tervezést, stb.) Mivel a gazdasági válság már rendesen begyűrűzött hozzánk is, 8-10 ember munkáját 2-3 látja el. Átlagban nettó 120 ezrte keresnek, 40-58 közötti korúak.

Valószínűleg Budapesten, vagy a Dunántúlon élsz, mert itt, az ország keleti részében ilyen fizetések vannak. A közgaszdász kezdő keresztfiam Pesten 300 ezret keres napi 8 órai munkával, a szakközgazdász anyja maximum130 ezret itt keleten napi 10-12 órás megfeszített munkával. Kicsit nézz jobban körül, mielőtt ilyeneket írsz.

2010. nov. 7. 15:42
 23/40 anonim ***** válasza:
77%
15:42 - Budapesten az árak is magasabbak, bár albérletek árában meg Győr vetekszik a fővárossal pl. Minden esetre cégtől függ, mennyit ad itt is egy munkáért. Itt is vannak, akik minimálbérért gürcölnek diplomásként, de kénytelenek akkor máshonnan elvonni a költségeket és adósságba keveredni vagy minimum bliccelni.
2010. nov. 7. 15:52
 24/40 anonim válasza:
88%
nem csak nálunk de sehol sincs igazságosság!
2010. nov. 7. 15:54
 25/40 anonim ***** válasza:
52%

15:07es

Persze, rajtunk múlik mi? Ez mekkora marhaság! Ne haragudj, de nem értek veled egyet.

Először is nem lehet mindenki politikus, meg nem is akar mindenki az lenni, de a kukás, aki a politikus szemetét elviszi, az tisztességesebb munkát végez, mint a szájukat tátó és a markukat tartó politikusok egy része, akik ráadásul maguknak szavazzák meg a fizetést.

Vagy amikor én tanultam, kinek jutott eszébe az, hogy ekkorát fog változni a világ, és akik egyik napról a másikra a gyárakból az utcákra kerültek, azoknak aztán marha nagy esélyük volt a meggazdagodásra. (a munkásokról és nem a cégvezetőkről beszélek)

Természetesen vannak, akik tisztességes munkával teremtetek maguknak szép megélhetést, de erre nem sok embernek volt lehetősége, és sajnos nem ez a jellemző.

Az emberek többsége nem lusta, dolgoznak, ahol, ahogy tudnak, akár a végzetségüktől alacsonyabb munkakörökben, és van közöttük sok tanult és okos, értelmes ember, akik elvárnák a tisztességes munkáért a tisztességes bért. És apákról, anyákról beszélek, azaz, a mai magyar emberek nagy rétegéről.

2010. nov. 7. 16:04
 26/40 anonim ***** válasza:
68%
16:04 - Annyiban mondjuk rajtunk is múlik, hogy hagyjuk, nem teszünk ellene semmit, letudjuk egy szavazással kb. legalábbis nagyon sokan így vannak vele. A franciákról kéne példát vennünk ebben. Mit csinálnak, ha valami olyan intézkedés születik, ami nem jó? Összefognak és kivonulnak az utcára, na nem úgy, ahogy mi...
2010. nov. 7. 16:16
 27/40 anonim ***** válasza:
76%

"ahol nincs munka, hogy 1 millióért kapjak lakást. Nincs sok kezdőtőkém, ha hitelben gondolkodunk, és a szüleimnek sincs annyija, hogy tudjak a fenekem alá lakást adni"

Valahogy össze kell annyi kezdőtőkét gyűjteni, hogy azu ember ki tudjon menni külföldre olyan 5 évre. Azután visszajöhet és vehet egy házat. Persze ha normális szakmája van. Igazából MO.-n csak 2 megoldás van. Vagy hitel vagy külföld. Ja mégis van még de az olyan 35-40 év.

2010. nov. 7. 16:18
 28/40 anonim ***** válasza:
84%

"Az emberek többsége nem lusta, dolgoznak, ahol, ahogy tudnak, akár a végzetségüktől alacsonyabb munkakörökben, és van közöttük sok tanult és okos, értelmes ember, akik elvárnák a tisztességes munkáért a tisztességes bért. És apákról, anyákról beszélek, azaz, a mai magyar emberek nagy rétegéről."

Magyarországon általában nem becsülik meg a munkát. Dolgozhatsz 20 évet ugyanott, jól de semmi továbblépés.

Bár mondjuk a gyárakban nincs nagy továbblépés. Valamelyik nap néztem az újságban egy cég álláshirdetéseit. Általában a gyárban a magasabb végzettségű kapja a több lét. ( állásból 5-höz kellet felsőfokú végzettség.

2010. nov. 7. 16:25
 29/40 anonim ***** válasza:
84%

"Valószínűleg Budapesten, vagy a Dunántúlon élsz, mert itt, az ország keleti részében ilyen fizetések vannak. A közgaszdász kezdő keresztfiam Pesten 300 ezret keres napi 8 órai munkával, a szakközgazdász anyja maximum130 ezret itt keleten napi 10-12 órás megfeszített munkával. Kicsit nézz jobban körül, mielőtt ilyeneket írsz."

Ahogy világban így Magyarországon is igaz, hogy ahogy keletebre mész annál rosszabb bért kapsz.

2010. nov. 7. 16:26
 30/40 anonim ***** válasza:
77%
16:18 - Hát igen, ezt tudom, most lett meg nemrég a diplomám, de azért a külföld egy kérdőjel, tervben van mondjuk. Csak akármibe én se ugornék bele, bár kezdésként elvállalnék egyszerűbb melókat is, ami csak érintőlegesen kapcsolódik, de úgy járni nem akarok, hogy átvernek. Nagynénémnek szerencséje volt, de az ő jelentkezése szervezett pályázatra volt, azt 100%-osan lehetett tudni, hogy megbízhatók, és bejött neki, de olvastam már olyant is, hogy valaki kiment, hirdetésre, aztán ráment a gatyája is és most pereli őket, mert nem is fizették ki a munkáját.
2010. nov. 7. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!