Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak itt olyanok akik csak...

Vannak itt olyanok akik csak azért fognak szavazni Tiszára , hogy hátha Fidesz megbukik?

Figyelt kérdés
jan. 3. 10:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%
20) A másik ellenzéki oldal aztán eddig sokra ment a taktikázással.
jan. 3. 11:53
 22/30 anonim ***** válasza:
51%
"Kire szavaznak, akik most lettek/lesznek szavazókorúak" Javarészt az MH-ra
jan. 3. 11:55
 23/30 anonim ***** válasza:
84%
Középiskolai tanárként (ráadásul 3 különböző gimiben is tanítottam már) bizton állíthatom, hogy a diákok 90%-a ellenzéki. Meg is tudom érteni, hiszen amióta az eszüket tudják, OV a kormányfő.
jan. 3. 11:57
 24/30 anonim ***** válasza:
49%
23) Én meg a Műszaki Egyetemen oktatva azt tapasztalom, hogy 90%-uk MH-s
jan. 3. 12:00
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
És ez a kettő miért üti egymást? A MiHazánk nem ellenzéki?
jan. 3. 12:10
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
25) Eddig nem azt mondtátok, hogy a Fidesz szatelitpártja?
jan. 3. 12:17
 27/30 anonim ***** válasza:
57%

Mi ez a T/2-es megszólítás?

Én csak annyit írtam, hogy középiskolai tanárként azt tapasztalom, hogy a legtöbb diák kormányellenes. Sem azt nem állítottam, hogy én is az vagyok, sem azt, hogy ez a kormányellenesség feltétlenül tiszapártiságot jelent.

jan. 3. 12:24
 28/30 D-Mano ***** válasza:

19-es,

Egy párt szavazó- VAGY szimpatizáns tábora sem homogén, hanem viszonylag sokszínű. Általában van néhány főbb politikai karakterisztika vagy csapásvonal, amiben a pártot támogatók nagyjából homogénnek tekinthetők, de sok dolgban eltérhet vagy a nézetük vagy a fontossági sorrendjük.

Pl. azoknak, akiknek az elsődleges pártpreferenciájuk a Mi Hazánk, azoknak is többféle motivációja lehet, pl.:

- kifejezetten jónak tartják a Mi Hazánk politikáját

-a pártválaszték közül a Mi Hazánk politikáját tartják a legjobbnak/legkevésbé rossznak

Nem is ugyanazok a politikai álláspontok és nem is ugyanolyan mértékben szimpatikus a Mi Hazánk szimpatizánsok számára. Sőt, vannak olyan álláspontok, amelyek kifejezetten nem tetszik egyik vagy másik szimpatizánsnak.

A Mi Hazánk szimpatizánsok közt is megoszlik a fontossági sorrend aközött, hogy valami mellett vagy valami ellen szavazzon.

A 2022-es választás során is sokkal több Mi Hazánk szimpatizáns volt, mint amennyien ténylegesen is rá szavaztak.

Egy kevesen a kormányváltás reményében, akkor is szavaztak közülük az Összefogásra, de a legtöbb MH szimpatizánst az akkor kitört ukrajnai háború vitte el, féltek, hogy ebben a háborús helyzetben mi lesz velünk, ha az a balf... inkompetens, globalista ellenzéki összefogás kerül kormányra, ezért leszavaztak a Fideszre.

Most meg sokan veszélyesebbnek tartják a Tisza várható ámokfutását, ha ők kerülnek kormányra, mint a Fidesz nagymértékű, de legalább "kiszámítható" országrombolását.

De ezt a jelenséget a 24-es választások is alátámasztják: sokkal többen szavaztak a Mi Hazánkra a vidéki települési és megyei önkormányzati választásokon, amiken alig néhány helyen indult a Tisza, és inkább a már jól ismert pártok indultak az ellenzéki térfélen is, mint a fővárosi önkormányzati és a EU-s választásokon, ahol meg már nagy erőkkel indult a Tisza.

Akik 2022-ben is és a 2024-es EU-s választásokon is a Mi Hazánkra szavaztak, azok a törzsszavazók, még befogott orral sem tudnának sem a burkoltan globalista Fidesz-maffiára, sem a nyíltan globalista Óellenzéki vagy a Tisza-maffiára szavazni. Pl. én ilyen vagyok, nekem "mindegy", hogy a Fidesz vagy a Tisza végzi ki az országot, mert ugyanaz az eredmény, max. pár év eltéréssel, de én egyikhez sem fogok asszisztálni.

jan. 3. 14:19
 29/30 D-Mano ***** válasza:

Pont emiatt a nemegységesség miatt IS lesz jónagy pofára esés a Tisza szavazóknak, ha a Tisza megnyeri a választásokat, mert a Tisza szavazókat tényleg csak 1 szempont köti össze: hogy számukra mindenfeletti prioritása van a kormányváltásnak.

Az alap pofára esés persze az lesz, amikor rájönnek, hogy a Tisza is csak egy újabb maffia kormány, aki csak lop, csal, hazudik és országot rombol.

DE:

Az esetleges Tisza kormány vezetni fog egy társadalompolitikai, gazdaságpolitikai és egy külpolitikai irányt. Az vajon ugyanolyan megfelelő lesz a volt újJobbikos, a volt Momentumos, a volt LMP-s, a volt DK-s, stb. szavazónak is??...

jan. 3. 14:34
 30/30 anonim válasza:

A Tisza párt azt se tudom mit akar.

Volt valami szavazás egy éve valahogy, fene se tudja. A lényeg a lényeg, hogy a youtube bedobott egy reklámot nekem az egyik pártról, már nem tudom melyikről. A hihetetlen az volt az egészben, hogy nem szidalmazó reklám volt, hanem kerek perec megmondták mit/miket akarnak. Egyébként ez ilyen LMBTQ támogató párt volt. Hozzá teszem én nagy ívből... na igen, nem érdekel ez a téma. VISZONT rájuk szavaztam. 2 okból.

-Ők nem másokkal kötekedtek, hanem elmondták a terveiket.

-Illetve a fidesz az meleg ellenes, ők meg meleg pártiak. Mi se lenne jobb, ha lenne valami kis hatalmuk és akkor a fideszt tudnák hátráltatni. :) Minden elvett erőforrás a fidesztől az egy új jövő az országnak. Rosszabb vagy jobb, fene tudja, De f@szom bele már, beragadtunk ebbe a semmilyen leépülős életmódba. Változtatni kell, próbálkozni kell. Legyen már valami új, ha az se jó akkor legyen egy harmadik opció. De ez ami most van...

Kicsit visszatérve. Ha a szavazások előtt a Tiszapárt elmondja mit akar és nem szidalmaz... ÉS a céljaik fidesz ellenesek, akkor lehet ők kapják a voksomat. Nekem ez a 2 kritériumom van jelenleg. Amint a narancsok be lesznek alázva, akkor jobban szemügyre veszem a felhozatalt, jelenleg ez teljesen lényegtelen.

jan. 4. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!