Nem gyanús, hogy MP előrehozott választásért kampányol, a fidesz meg pont belerakta a költségvetésbe az ehhez szükséges pénzt?
jelenleg a tiszának nincsenek képviselői, tehát aztán sok minden hiányzik nekik, csak egy előrehozott választás nem
az 198 egyéni jelölt + ~200 listás
hány jelöltjük van jelenleg?
Lehet, hogy MP kapott egy fülest és elébe megy a dolgoknak.
Egyébként ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy nem lesz előrehozott választás. Ez gyengeséget mutatna.
"az 198 egyéni jelölt + ~200 listás"
Itt kissé elszámoltad magad, már csak 199 képviselő van összesen a parlamentben és abból 93 listás.
A hozzászólás többi részével amúgy egyetértek, a TISZA-nak még nincs meg a képviselőjelölt bázisa, de ha össze is tudnák rántani, hatalmas erőfeszítés, káosz és kockázat lenne benne, attól függően mennyire kevés idejük van rá.
kb 400 jelölt van a nagy listákon, presztízs okokból is
bár a baloldalnak legutóbb már csak 380 valamennyi sikerült és a végén már mindenféle transz aktivistákkal kellett beérniük
ezen túl ugye ott vannak a megyei listák is
"Itt kissé elszámoltad magad"
Minden listán több jelöltet kell állítani mint amennyi bejuthat, hiszen lehet hogy valakik nem veszik fel a mandátumot. Akkor is lennie kell elég jelöltnek, ha 20-an úgy döntenek, mégsem akarnak beülni. Ez az EU-s listaállításra is igaz.
" MP előrehozott választásért kampányol"
Az hogy mond valamit nem jelenti azt, hogy szeretné is ha megtörténne. Nyilván számára az nem előnyös ha túl sokáig látszanak a politikusai, esetleg kiderül, hogy semmihez se értenek de közben meg elhúzni még 1 évet a jelöltállítást könnyebb, mint meggyőzni embereket arról, hogy most szavazzanak le rá úgy, hogy semmit se lehet tudni a Tisza párti politikusokról.
"Minden listán több jelöltet kell állítani mint amennyi bejuthat, hiszen lehet hogy valakik nem veszik fel a mandátumot. "
Fair enough, de 200 embert jelölni 93 listás helyre túlzásnak tűnik nekem, ahogy az is, hogy 198 egyéni jelölt kellene 106 egyéni mandátumra. Utóbbin nem tudom túltenni magamat, hogy mi lenne a logika, mikor konkrét személyekre megy a szavazás elvileg.
↑ 7/ (2025. jan. 1. 17:17)
1.) „de 200 embert jelölni 93 listás helyre túlzásnak tűnik nekem”
Két hete lett országgyűlési képviselő dr. Cseh Katalin Momentumos képviselő, a listáról bekerült Fekete-Győr András helyére érkezett. Dr. Cseh Katalin a 276. volt a DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD 2022-es pártlistáján.
2.) „túlzásnak tűnik nekem, ahogy az is, hogy 198 egyéni jelölt kellene 106 egyéni mandátumra.”
Ezt nem tudom, hogy érted? Egy párt, vagy pártszövetség egy országgyűlési egyéni választókerületben legfeljebb egy jelöltet állíthat; így, legfeljebb 106-ot.
2022-ben a parlamentbe jutó pártok közül a FIDESZ, KDNP pártszövetségnek, a DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD pártszövetségnek és a MI HAZÁNK-nak is 106–106 egyéni jelöltje volt.
A be nem jutó, de a ciklusban párttámogatáshoz 1%-ot elérő MKKP-nek 88, a MEMO-nak 107 egyéni jelöltje volt.
De egyetlen más pártnak, pártszövetségnek sem volt 106-nál több egyéni jelöltje; nem is lehetett volna.
"Ezt nem tudom, hogy érted? Egy párt, vagy pártszövetség egy országgyűlési egyéni választókerületben legfeljebb egy jelöltet állíthat; így, legfeljebb 106-ot."
Így tudom én is, de ha újra elolvasod az első hozzászólást, amire én is reagáltam, a hozzászóló 198 egyéni jelöltről beszél és még afelett 200 listás jelöltről. Utóbbiban köszönöm a helyreigazításodat, előbbit viszont akkor egyikünk sem érti, hogy mire gondolt a szerző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!