Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest 8. kerület régen...

Budapest 8. kerület régen tényleg nagyon veszélyes hely volt, vagy csak legenda, amit róla mondanak?

Figyelt kérdés

Még rap számokban is említik.

Például:

Dopeman - 8. kerületi mese

LL. Junior - Gettósztár

Ezek a dalok mind arról szólnak, hogy a "nyócker" egy igazi gettó, stb.

dec. 31. 13:29
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Van itt esetleg olyan, aki a 80-as, 90-es években jól ismerte azt a helyet? Érdekelnének a tapasztalatok.
dec. 31. 13:30
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

a 90-es években volt veszélyes hely, mert az összes iskolázatlan tömegeket foglalkoztató üzem hírtelen bezárt

de nem csak józsefváros külső része, hanem kőbánya, ferencváros, angyalföld, pestszentlőrinc, csepel, pesterzsébet

dec. 31. 13:40
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Ezek ugye relatív fogalmak hogy veszélyes, nagyon veszélyes. Akkor sem arról volt szó hogy ha nappal bemerészkedtek hétköznapi emberek akkor percek alatt kirabolták volna őket. Esténként voltak ilyen bandázgatások, hogy ha rossz időben voltál rossz helyen akkor a 6-8 szoros túlerőben lévő szubkultúra fitogtatta rajtad milyen kemények. Ami érdekes hogy nagyon hírtelen lett ott viszonylagos rend, tele lett kamerázva és bevittek minden magát addig félistennek képzelő rosszfiút, úgy hogy az addig kihúzva közlekedő kakaógengszter kisöccseik is küszöb alatt kezdtek közlekedni onnantól
dec. 31. 13:43
 4/19 anonim ***** válasza:
Veszélyes volt persze, de a többi rész is ugyanolyan veszélyes volt amit a #2es válaszoló leírt helyszíneket. Engem pl. Újpesten és a Havannán raboltak ki késsel, Nyóckerben pedig semmi sem történt.
dec. 31. 13:46
 5/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a legveszélyesebb részek a forgalmas csomópontok voltak, pl. Régi köki, Örs vezér tér, keleti, blaha, Újpest centrum, stb.
dec. 31. 13:52
 6/19 anonim ***** válasza:

2-es Csepel soha nem volt veszélyes hely. Még úgy sem, hogy 8. kerület bizonyos embertípusát ide tolták át.

Nagyon vicces, mikor olyanok hadoválnak Csepelről hülyeséget, akik sose laktak ott.

dec. 31. 14:10
 7/19 anonim ***** válasza:
Most is az bizonyos időben, helyeken!
dec. 31. 14:11
 8/19 anonim ***** válasza:

"Csepel soha nem volt veszélyes hely."

A mai napig tudni, hogy hova önti ki a kerület a szemetet. Kossuth Lajos utca, Szent Imre tér. Ugyan ez volt, csak hatványozottabban.

dec. 31. 14:15
 9/19 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, a nagymamám a Leonardonál lakott a 90-es években. 5-6 évesen simán leengedett egyedül kutyát sétáltatni akár sötétedéskor is és sose bántottak. Volt olyan, hogy nála voltunk, amíg a szüleink nyaraltak és a nővéremmel kézen fogva sétáltunk el kettesben minden délután a telefonfülkéhez, hogy pár percet beszélhessünk a szüleinkkel. Alig értem el kagylót, hogy tudjak én is beszélni. (Nem tudom, hogy a mostani fiatalok láttak-e telefonfülkét, hogy tudják nagyjából milyen méretű volt.)

Persze mindenhová nem mehettünk egyedül, de voltak biztonságos részek is. És igen, voltak olyan utcák, amiket a rokonok is messziről kerültek.

dec. 31. 14:16
 10/19 anonim ***** válasza:
Szent Imre téren pontosan hol? Ma is elmentem ott, kíváncsi vagyok, hol nem láttam a szemetet.
dec. 31. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!