Budapest 8. kerület régen tényleg nagyon veszélyes hely volt, vagy csak legenda, amit róla mondanak?
Még rap számokban is említik.
Például:
Dopeman - 8. kerületi mese
LL. Junior - Gettósztár
Ezek a dalok mind arról szólnak, hogy a "nyócker" egy igazi gettó, stb.
a 90-es években volt veszélyes hely, mert az összes iskolázatlan tömegeket foglalkoztató üzem hírtelen bezárt
de nem csak józsefváros külső része, hanem kőbánya, ferencváros, angyalföld, pestszentlőrinc, csepel, pesterzsébet
2-es Csepel soha nem volt veszélyes hely. Még úgy sem, hogy 8. kerület bizonyos embertípusát ide tolták át.
Nagyon vicces, mikor olyanok hadoválnak Csepelről hülyeséget, akik sose laktak ott.
"Csepel soha nem volt veszélyes hely."
A mai napig tudni, hogy hova önti ki a kerület a szemetet. Kossuth Lajos utca, Szent Imre tér. Ugyan ez volt, csak hatványozottabban.
6-os vagyok, a nagymamám a Leonardonál lakott a 90-es években. 5-6 évesen simán leengedett egyedül kutyát sétáltatni akár sötétedéskor is és sose bántottak. Volt olyan, hogy nála voltunk, amíg a szüleink nyaraltak és a nővéremmel kézen fogva sétáltunk el kettesben minden délután a telefonfülkéhez, hogy pár percet beszélhessünk a szüleinkkel. Alig értem el kagylót, hogy tudjak én is beszélni. (Nem tudom, hogy a mostani fiatalok láttak-e telefonfülkét, hogy tudják nagyjából milyen méretű volt.)
Persze mindenhová nem mehettünk egyedül, de voltak biztonságos részek is. És igen, voltak olyan utcák, amiket a rokonok is messziről kerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!