A statisztikák alapján Budapest veszélyesebb város, mint Bécs?
A "safety index" Bécsben nem sokkal ugyan, de magasabb.
A Crime Index alapján Budapest jelenleg a 242. legveszélyesebb, míg Bécs a 288. legveszélyesebb város.
Itt pedig a részletes összehasonlítás:
Pedig Bécs lakosságának több mint fele bevándorló háttérrel rendelkezik, ehhez képest Budapest szinte színmagyar.
"A statisztikák alapján Budapest veszélyesebb város, mint Bécs?"
Igen
"Pedig Bécs lakosságának több mint fele bevándorló háttérrel rendelkezik"
Igen, de ezeknek a bevándorlóknak 80%-a Kelet-Európából, azon belül is legtöbbjük a volt Habsburg Birodalom területéről származik, pl. szerb, román, magyar, szlovák, lengyel, bosnyák, szlovén, cseh, stb.
A törökök közül a legtöbben már 2.-3. generáció óta élnek ott, és teljesen integrálódtak. Az egyéb bevándorlók pedig ugyanúgy jelen vannak Budapesten is, hiába a migráns ellenes propaganda.
Bécs összességében szép tiszta fehér európai város, csak 10% színes bőrű, de annyi meg bőven van Bp.-n is, arról nem is beszélve hogy Bécsnek nincsenek romák, Bp. meg már tele van velük.
Na, azért ehhez a színmagyarhoz annyit mondanék, hogy rengetegszer sétáltam úgy a városban (pl. a Keleti pu. környékén), hogy magyar szót egyáltalán nem is hallottam.
Budapest kifejezetten tele van külföldivel. Az egy más kérdés, hogy ők esetleg turisták-e vagy vendégmunkások, vagy itt tanuló egyetemisták, vagy migránsok.
Egyébként nem hinném, hogy ez okozná, hogy Bp-en rosszabb a közbiztonság. Pl. egy csomó c... is él Bp-en, akiket minden statisztika a "színmagyarok" közé sorolna, mi meg tudjuk, hogy ők egy külön etnikum, akik nem kevés problémát okoznak. Ahol ők élnek nagyobb számban (pl. Baross utca külső része, Havanna-ltp.), ott rosszabb is a közbiztonság.
Olyan szempontból integrálódtak a törökök, hogy dolgoznak, beszélnek németül, nem bűnöznek, alapvető normákat betartanak, nincs velük probléma. Az hogy külön közösséget alkotnak, azzal nincs gond, ha nem zavarják vele a többieket.
Ugyanez nem mondható el a budapesti cigányságról, mivel éppen most is majdnem verekedés volt a buszon, véletlenül cigányok voltak.
6-os, hát én sosem írnám elő egy nálunk élő kisebbségnek, hogy az anyaországában melyik politikus győzelmének kell örülnie.
Lehet, hogy túl liberális vagyok egyeseknek, de én csak annyit várok el, hogy a jogszabályokat tartsák be és a mi szokásainkat tartsák tiszteletben, azokkal összhangban legyen a viselkedésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!