Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz szavazóknak miért...

A fidesz szavazóknak miért nem probléma az egyre drasztikusabb ingatlan áremelkedés?

Figyelt kérdés
Az ingatlanok árának emelkedéséhez képest a fizetések emelkedése köszönő viszonyban sincs. Gyakorlatilag egy átlag panellakás egy év alatt nagyobb mértékben drágul mint amennyit egy mediánkeresettel rendelkező ember félre tud tenni. Tehát hiába spórol és tesz félre valaki, évről-évre csak még távolabb kerül a lakásvásárlástól. A dragulás fő oka pedig a fidesz az ingatlan szférába ömlesztett ingyenpénzekkel, amelyeket családtámogatásnak kamuznak. Ez a probléma nem érint egyetlen fidesz szavazót se, ők mind átlag felett keresnek?

dec. 26. 03:48
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
20# az átlagértékekkel felesleges dobálózni. A fidesz oligarchái, strómanjai, a lakásokat kilóra felvásárló ügyeskedők nagyon sokat dobnak az átlagértékeken.
dec. 26. 14:11
 22/31 anonim ***** válasza:

#20 Nem az élet volt a kérdés hanem az ingatlanár infláció. Az ingatlanár inflációt a reálbérek növekedésével kell összehasonlítani.

[link]

dec. 26. 14:18
 23/31 anonim ***** válasza:
90%
A Fidesz mögött már csak azok maradtak, akik vagy lopnak a rendszerben, vagy képtelenek alapvető közgazdasági összefüggések megértésére is.
dec. 27. 14:27
 24/31 anonim ***** válasza:
😂😃😂
dec. 27. 16:03
 25/31 anonim ***** válasza:
12%

23: Szívesen szavaznék olyan pártra, amelyik megtartaná a rezsicsökit, tudsz ilyet? Az emelés azonnali és húsbavágó lenne, a fidesz leváltásából eredő javulás meg lépcsőzetes, én nem akarok arra várni.

A rezsicsöki hiába épül be az árakba és adókba, azokat könnyebb nélkülözni/kikerülni mint nem fűteni, fogyasztani vizet, áramot. Tehát a limitig bezárólag a lakossági ár az EU-ban a legolcsóbb. Kérdezem: melyik párt az, ami atombiztosan megtartaná ezt a 4 éves ciklusán keresztül? Én úgy láttam, az ellenzéki szavazók követelik az emelést, hogy az infrastruktúrát fejleszteni lehessen.

Szóval tipp, ha nem az emelt rezsit akarom emelt pénzből fizetni, hanem mindenképpen a csökiset, kire érdemes szavazni? És ha 4 év alatt mégis emelnék, remélem nem baj, ha Putyin-szponzorált 2006 retro parti lesz molotovval, ha egyszer a taxis blokád is megtörtént?

dec. 27. 16:05
 26/31 anonim ***** válasza:

25:

Szerintem te maradj a Fidesznél.

dec. 27. 16:20
 27/31 A kérdező kommentje:
25# Az meg van, hogy a fidesz rezsikökkentett áron drágábban adta a gázt és a villanyt mint a világpiaci ár?
dec. 27. 16:27
 28/31 anonim ***** válasza:
#25 Hosszú távon nem fenntartható ez a rezsicsökkentés. 2026-ban már muszáj lesz emelniük, akármi van. Rezsicsökkentés majdnem mindenhol van, csak más formában és ők a nagyobb árat megtudják fizetni, kb ugyanolyan árat éreznek mint te. Itt a keresztfinanszírozást vissza szedi az áfa, többi adó és árak, tehát nincs olyan hogy nem az emelt rezsit fizeted. Cserébe még az infrastruktúra se fejlődik és végső soron minden a lakosságra hárul.
dec. 27. 16:42
 29/31 anonim ***** válasza:
Akit a rezsicsökkentés elnevezésű szemfényvesztéssel be lehetett húzni a Fidesz mögé, azt szerintem ott is kell hagyni.
dec. 27. 20:41
 30/31 anonim ***** válasza:

27: Igen, megvan. Az a múlt volt. A jelen állapot viszont, hogy nyomás van a kormányon, hogy emeljenek, és nem teszik. Ezt erősen értékelem, és értetlenül állok az előtt, hogy senki más nem akarja tartani ezt a nekem kedves populista tét emelést.

28: Megmondtam, hogy ne jöjjünk az árakkal és az adókkal, mert azokat megfelelő döntésekkel, áldozatokkal el tudja kerülni egy ember, azt, hogy fűtsön, áramot, vizet fogyasszon, azt viszont sehogy. Az infrastruktúra fejlesztésének elmaradása valóban baj, csak az előtt állok értetlenül, hogy azt emeléssel kötik össze az ellenzéki szavazók illetve talán a független szakértők is. Az ideális párttól azt várnám, hogy fejlesszen infrastruktúrát ÉS tartsa meg a rezsicsökit. Vegyen fel IMF, KÍNAI, EU hitelt, adja el az országházat, bánom én, oldják meg!

VISZONT! Ha az a kijelentésed, hogy 26-ban még a választás előtt emelni fognak, akkor nagyon egyszerű lesz a képlet. AKKOR LE KELL VÁLTANI A FIDESZT A VÁLASZTÁSON. Remélem mindkettőnknek eszébe jut majd 26-ban visszanézni ide.

29: Szemfényvesztésről szó sincs, illetve abban az értelmben, ami engem érdekel, azaz az ár tekintetében amit fizetek nincs. Elmondtam sokszor, és elmondom újra. A céges szolgáltatások, termékek megvásárlását, az adókat elkerülheti az ember a döntései révén. A rezsifogyasztást nem. A tény az, hogy nominálisan a legalacsonyabb a rezsi a limitig az EU-n belül nálunk, gáz és áram. A víz is majdnem a legolcsóbb, talán a 2. ha jól emlékszem.

Lehet lesajnálni, hogy a hülyék maradjanak a Fidesznél, a Trump szavazóknál is hogy bejött ez a stratégia a demokrata elitnek. Ja, nem. És akkor lehet boci szemekkel nézni, hogy ez a sok buta paraszt megint behúzta Orbánt. Nem baj, majd akkor külföldön szerencsét próbál az ellenzéki, hadd csökkenjen tovább a tábor.

dec. 27. 23:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!