Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországnak nem lesz...

Progizo kérdése:

Magyarországnak nem lesz jövője, ha nem küzd úgy elrabolt területeiért, mint más országok, melyek jogosan vagy jogtalanul, de területeket követelnek maguknak?

Figyelt kérdés

Szerintetek milyen jövője lesz magyar hazánknak, ha még a magát "nemzeti, hazafias, magyarvédő" kormánya, vagyis Orbán Viktor Fidesz-KDNP-je is olyan képmutató és gyáva, hogy nem meri hangoztatni és kiállni a területi revízió mellett?

Mert ennek alapján ők is tétlenül nézik, ahogy az elrabolt magyar nemzetrészek lassan de biztosan felőrlődnek és eltűnnek a szomszédos országok asszimilációs nyomása alatt. Aztán marad a csonkahon magyarsága, de az is lassan eltűnőben, mert semmi motivációja nincs a hazafiságra, csak a fogyasztói társadalom egoista kórképe csupán.

V.ö.: rengeteg más ország viszont kimondja, vagy akár fegyveresen küzd vélt vagy valós igazáért egy-egy terület birtoklása fölött. Ebbe a sorba a Trump-i USA is újra beszállt, mikor kimondta, hogy Grönland meg a Panama-csatorna és Kanada is kéne neki. Az oroszokról és Kínáról meg ne is beszéljünk, mint terjeszkedő nagyhatalomról.

De mellettük sok kisebb országot is említhetünk, akár a szomszédságainkban, akár távolabb, melyek ugyanígy keményen kinyilvánítják követeléseiket, amiben közrejátszhat a gazdasági érdektől kezdve népcsoportok védelméig sokminden.

Szóval a magyarság miért olyan mulya, kishitű és defetista, amikor a saját országa 2/3-áról van szó? Nekünk miért nincsenek követeléseink, miért nem vagyunk képesek élni a történelemadta revíziós lehetőségekkel, miért hagyjuk szomszédaink sovén magyarellenességét célhoz érni?

Ha valakiknek, akkor nekünk jogosak lennének követeléseink.

dec. 25. 15:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

#8.: "a néhai magyar területeken lakókat MEGINT nem kérdezné meg senki, hogy ŐK mit szeretnének!"

Akkor kérdezzük meg, jó? Hogyan kell; nemzeti konzultációval?

Kárpátalján már volt népszavazás 1991-ben. Annak eredménye eléggé iránymutató? Az ukránok viszont máig nem tartják be. Akkor most mi lesz?

dec. 26. 09:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Ma már nem lehetne ezt megcsinálni, túl sok idő telt el.

Felvidéki vagyok, 41 éves. Mikor gyerek voltam, szlovák nyelvet a településen nem lehetett hallani. Emlékszem, mekkora szenzáció volt, mikor ide költözött az első szlovák család valahonnan, mindenki erről pusmogott. Ma már tele van szlovákokkal, akik innen-onnan költöztek ide és ma már a hangosbemondóban a hirdetést nem csak hogy el kell szlovákul is mondani, hanem szlovákul kell először.

Lassan hal ki a generáció, aki egy mukkot nem beszélt szlovákul(nagyszüleim 30-40es évek szülöttei).

Az én szüleim még kissé furán, nyelvtanilag nem helyesen, de már beszélik a nyelvet. Én már szlovák nyelvű oktatási intézményekben tanultam, folyékonyan beszélek szlovákul, olyannyira, hogy nem is jó a magyar helyesírásom, mert soha nem jártam magyar iskolába.

És én szín magyar családból jövök, nem beszélünk otthon szlovákul, nem nézünk szlovák TV-t. Akiknek egyik szülője szlovák, ott már teljes elszlovákosodás van. Vagy aki nagyobb városba költözött szlovák nyelvterületre, ők is "felejtik el" az anyanyelvüket. Annyira asszimilálodtunk és keverdetünk, hogy már nincs mit visszacsatolni, sajnos. Még 2 generáció és a magyarság elenyésző lesz itt. Mondom, 30 éve észre sem vetted volna, hogy nem Magyarországon vagy. A falvakban nagyítóval kellett szlovákul tudó embert keresni. Ma már fordul meg az arány.

dec. 26. 10:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Még a jelenlegi ország 93000 km2-én élők túlnyomó hányadának sem emberhez méltóak a körülményeik, lehetőségeik.

Ugyanolyan gyerekes felfogás ez, mint az átlag amerikai embereké, - akik szeretnek tapsikolni a látványosan értelmetlen, mesterségesen legyártott "eseményeken", képmutató módon eljátszani napi szinten mindenki előtt, hogy ők milyen büszkék a gyakorlatilag semmire. Semmi értelme ezen vergődni.

dec. 26. 14:33
 14/16 A kérdező kommentje:

#12.: Gratulálok... De vajon miért törvényszerű, hogy egy vegyesházasságnál mindig a magyar félnek (/kultúrának/nemzetiségnek) kell háttérbe szorulnia?

Hiszen pl. a ballibek pont azzal etették évekkel ezelőtt a népet, hogy majd az európai integráció hozza a megoldást és a gyógyírt Trianonra.

Nem gondoltam volna, hogy ők azt értik megoldás és gyógyír alatt, hogy az elszakított magyar közösségek végleg eltűnnek és a területrablók belakják a még magyar többségű területeket is, mert ők valami titokzatos módon ki tudják használni terjeszkedésre az EU-s viszonyokat is.

De persze a Fidesz-KDNP sem sokkal különb, amint nemzeti szólamok mögé bújva gatyázik és nézi végig ezt a folyamatot: a magyarság lassú eltűnését. Sőt, azért rúgni ők is rúgnak belé, hadd fogyjon el gyorsabban. Mit számít ez nekik a luxuséletükben?

Szóval ide bizony mielőbb egy valóban hazafias vezetés kell, amely komolyan munkálkodik az összmagyarság újraegyesítésén és felemelésén ahelyett, hogy ballib módra eltaszítja a határon túli milliókat (mert ugyan minek ők nekünk, hiszen pl. nélkülük is elég sokan vagyunk, amint azt a katasztrofális demográfiai mutatóink is részletezik és hát nehogy már a magyar érdek megsértse szegény szomszédaink önérzetét) vagy Fidesz-KDNP módra csak az élősködés terepének használja ki az országot és társadalmát.

dec. 26. 15:21
 15/16 A kérdező kommentje:

#13.: "Még a jelenlegi ország 93000 km2-én élők túlnyomó hányadának sem emberhez méltóak a körülményeik, lehetőségeik."

Nem azok. És szerinted az ő és általában minden lakója felemelkedését egy milyen állapotú ország tudja leginkább szolgálni? Egy olyan, mint a mai magyarrezervátum, vagy éppen egy olyan, amelynél senki a nemzetből nincs kiszolgáltatva idegen országok asszimilációs nyomásának, nem tették ásványkincseinkre és egyéb természeti erőforrásainkra mások a kezüket, nem vagyunk elvágva tengerpartunktól, amely kapu a nagyvilág felé kereskedelmünk számára és amely nagy belső piaca mellett sok iparágat tud eltartani, minél több embernek munkát biztosítani, legyen az kétkezi dolgozó vagy éppen tudós, mérnök?

"Ugyanolyan gyerekes felfogás ez, mint az átlag amerikai embereké, - akik szeretnek tapsikolni a látványosan értelmetlen, mesterségesen legyártott "eseményeken", képmutató módon eljátszani napi szinten mindenki előtt, hogy ők milyen büszkék a gyakorlatilag semmire. Semmi értelme ezen vergődni."

Hogy jön ide Amerika? Mert ők azért letettek már pár dolgot az asztalra (igaz, sokszor az ún. "agyelszívás" által más országokból): sok Nobel-díjast, találmányokat, élen jártak az űrhajózásban-űrkutatásban, stb.

Ők ezekre büszkék és teljesen jogosan. Örülhetnénk, ha mi csak fele annyira lennénk etéren, mint ők.

És adódik a kérdés, hogy vajon egy 93.000 km2-re zsugorított USA is ugyanúgy tudott volna-e produkálni ilyen fejlődést? Mert én 100%-ban biztos vagyok abban, hogy nem.

Tehát a kijelentésed, amelyben a területeink hollétét bagatellizálod, párhuzamban a lakosok szegénységével, csupán amolyan parasztvakítás.

dec. 26. 15:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Amerika úgy jön ide, hogy ugyanolyan dedós szintem gondolkodsz, mint az amerikai átlagemberek többsége. Na, további jó mulatást a monodrámádhoz!
dec. 26. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!