Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarok miért halogatjátok a...

Magyarok miért halogatjátok a menekülést? Úgy sem lesz jobb Magyarországon a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Figyelt kérdés

Ha nem is magatok miatt de legalább a gyerekeitek miatt, hogy normális jó életük legyen, vagyis normális oktatást kapjanak, normális egészségügyi ellátást, normális fizetést, stb.

Szóval irány nyelvet tanulni vagy menekülni minél hamarabb.

dec. 22. 17:25
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
7%
Megvárjuk a Tisza 2/3-ad át
dec. 22. 17:27
 2/29 anonim ***** válasza:
71%

Mert szerinted máshol kolbászból van a kerítés?

Itt születtem ez a hazám, máshol sosem leszel otthon valószínűleg.

Volt már itt sokkal rosszabb is, tenni kell hogy jobb legyen.

dec. 22. 17:28
 3/29 anonim ***** válasza:
43%
Mert nincs hová menekülnöm. Bármely más EU országban szarabbul élnék, Usát nem szeretem, oroszul meg nem tudok.
dec. 22. 17:48
 4/29 anonim ***** válasza:
61%
Német átlagbér 3000€/hó. Ennyiért nekem nem éri meg ott új életet kezdeni. Albit külföldiként nehezebben találok, munkát szintúgy, autót fentartani, fogászhoz/magánorvoshoz menni sokkal drágább, ahogy kb. minden is. Itthon meg megkeresek kb. 2000€-t nettóba. Minek mennék el? Nézem a lehetőségeket, de kb. ugyanazt az életszínvonalat kapnám, csak többet keresnék és költenék valamennyivel.
dec. 22. 17:50
 5/29 A kérdező kommentje:
4-es ha te valóban 2000Eu-t keresel akkor hidd el hogy Németországban sokkal többet keresnél mint 3000Eu, és ha vannak gyerekeid vagy akarsz gyerekeket akkor ők járnának igazán jól azzal ha odaköltöznétek
dec. 22. 18:26
 6/29 anonim ***** válasza:
80%
Nem vagyok ebben biztos, itthon átlag feletti pozícióban vagyok. Ott meg én lennék a ranglétra legalján, mint idegen, aki a németet se beszéli, csak töri, állampolgárság és ott elismert szakmai múlt hiányával. Ettől még folyamatosan nézem a lehetőségeket, de most mindenütt leépítések vannak (próbálnak megszabadulni az alkalmazottaktól, létszám stop stb..), én lennék az utolsó, akit jó poziba felvennének ott jelenleg.
dec. 22. 18:34
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki nem menekülhet el. Vannak, akik a nehéz körülmények ellenére is jól érzik itthon magukat, vagy családi, egészségi, stb. okok miatt maradnak. Szerintem is dolgozni kellene az ország rendbetételén. Még nem késő.

Senkit nem ítélek el, ha elmegy, ő is lehet jó magyar. Viszont ha mindenki elmegy, akkor ennek az országnak vége.

dec. 22. 18:41
 8/29 anonim ***** válasza:
60%

#4 Ezzel csak az a gond hogy a többség nem tud ennyit keresni. Pl a gyári munkások bére 2500-3000 euro havonta Németországban. Magyarországon kb 1000 euro (netto bérek). Magyarország ipari szektora a bruttó hozzáadott érték (GVA) körülbelül 22%-át adja, Németországban az egyharmadát teszi ki. Csak a német BMW és Audi gyár húzza fel ezt az átlagot a fizuval, viszont pl a kínai akku gyárak már inkább jobban lehúzzák a munkásokat mint a németek.

Ezenkívül a magyar munkaerőpiac szerkezete és a szakszervezetek gyengesége is hozzájárul az alacsony bérekhez. A szakszervezetek kevésbé erősek, mint például Németországban, így kevésbé tudják érvényesíteni a munkavállalók érdekeit és magasabb béreket kiharcolni. A magyar kormány azért hagyja az alacsony béreket mert vonzóbbá teszi Magyarországot a külföldi befektetők számára, ami egy gazdasági analfabétaság hogy ilyen hosszútávon csak ennyi reálbér növekedés volt.

dec. 22. 18:58
 9/29 anonim ***** válasza:
62%

A menekülés azért erős szó lenne. Nincs háború, nincs fasizmus, "csak" korrupció, és némi autokrácia, de annyi Trump alatt is lesz az USA-ban, nem nagy ügy. Az EU egyik legszegényebb országaként is azért mégiscsak alapvetően nyugati ország vagyunk. Tehát inkább migrálna az átlag magyar, mintsem menekülne, ha úgy dönt, hogy nyugatra megy. Aki nyomorszinten él, annak nincs ahhoz sem képessége, hogy külföldön megszervezze az életét. Aki pedig normálisan él, de külföldön kereshetne 2-3x annyit, annak sem biztos, hogy megérné a többszörös pénz sem a macerát, ha itthon is elvan.

Ez a helyzet változhat a jövőben, ha a jelenleginél sokkal közelebb kerülünk az államcsődhöz, de az még jó pár év kérdése a legrosszabb forgatókönyv esetén is, inkább 26 után eszkalálódhat a helyzet, a választásokig ki fogják húzni.

dec. 22. 20:25
 10/29 Senior Séf ***** válasza:
15%
Inkább tedd rendbe, ami nem tetszik. Ja, nem. Menekülni, meg siránkozni könnyebb.
dec. 23. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!