Szerintetek a rendszerváltáskor elszabotált reprivatizációt Magyar Péter földreform tervével össze lehetne kötni?
#10,
"Nézd meg a másik válaszba belinkelt cikkeket"
Egy másik ország. Ott forradalom volt, ahol agyhelyen lőtték a kedves komcsi vezetőt, Magyarországon pedig a régi komcsi garnitúra mindent vitt. Azóta is minden kormányban ők vannak hatalmon, és ők lesznek akkor is, ha az új messiás hatalomra kerül.
Sőt, mivel a gazdasági hatalom az övék, azért akárki kerül hatalomra, soha nem oszthatja el azt, ami az övék. Soha.
Ez nem úgysem sikerül hozzáállás, hanem a magyar politikai realitás. Érted? Ha jönnél holnap te mint miniszterelnök és azt mondanád, hogy "földosztás", akkor 2 hét múlva megbuknál. El tudod képzelni, hogy felteszik a kezüket és azt mondják "vidd, mert így igazságos"? Viccelsz? Ennyire nem lehetsz naiv.
"semelyik fejlett országban nincs nagybirtok rendszer"
Átlagos méret Magyarország cca 8 hektár, USA 464. Tudom, ez egy átlag, de azért jól mutatja, hogy ott jóval nagyobbak.
A kettőt amúgy nem lehet összevetni. Ott teljesen mások az üzleti körülmények, a biztosítás, a tőzsde, a gazdasági szerkezet, stb.
Tehát nem azon múlik, hogy mekkora az átlagos birtok, hanem amellett van még több száz másik faktor.
Látom mélyen sért, hogy nem értek veled egyet, de nem menj le emiatt ovisba az ilyen mondatokkal:
"Az elejéhez: akkor ha sikeresen ellopom a tárcád és megoldom, hogy pl. 30 évig (nyilván nem az időtartam a lényeg) ne szerezhesd vissza, akkor már nem is a tiéd? :D Ezt nem gondolod komolyan ugye?"
Én és mások nem írtuk, hogy nem járt volna vissza. Csak annyit írtunk, hogy már késő és hogy soha nem fogod visszakapni. Soha.
Amúgy leírhatnád már, hogy mit vettek el tőletek.
21-es, tudom, hogy másik ország. De ez nem rezonál azzal amiket korábban írtál. "Ők lesznek akkor is ha majd az új messiás hatalomra került" Na ezt a fatalizmus, újra és újra kevesebben vannak a régiekből, szerencsére. Olyat meg nem kezelek tényként ami nem történt meg. Tudom, a fatalista hozzáállásod ezt diktálja neked, de nekem nem. "Soha", ne ismételgesd, látod, hogy van ahol ment. Erre azt mondani, hogy az egy másik ország, hát pfff. Itt is lehetne, ha nem lennének embertömegek sodródva azon a véleményen amin te.
De, ez úgysem sikerül hozzáállás. Mert minden fejben dől el, ez pedig szellemi és erkölcsi öncsonkítás amit csinálsz. Addig a magyar politika realitása, ameddig nem tudjuk azt megcsinálni amit egy náluk rosszabb minőségű országban igen. Érted? "két hút múlva megbuknál" Nem, látszik, hogy fogalmad sincs a magyar politikáról. Ha a miniszterelnök mond valamit, az a paternalista országban átmegy. Meg amúgy se azt mondtam, hogy "vigyétek, mert igazásgos", mármint, hogy ezt fogják mondani, hanem, hogy valutában lennének kárpótolva, mint minden országban ahol földreform volt. Ennyire nem lehetsz naiv, hogy azt hiszed, ilyen átmenne. Ennyire nem lehetsz naiv. Össze-vissza beszélsz olyan dolgokról amiknek az elejét se vágod, utána pedig arra reagálsz amit senki nem mondott. Ennek valami oka van. Az USA-s példád pedig értelmetlen, mert megint arra reagálsz amint senki nem mondott, utána pedig elmondod, hogy a példád értelmetlen :D Hát ez egyedi komolyan mondom! Nem mentem le oviba, ne is kezd el kérlek ilyeneket ide hányni, a logikátlanságod akartam illusztrálni ami sikerült is, ezt az bizonyítja, hogy érdemben nem kezdtet ki a példám csak ovisoztál egyet. A Soha, soha és késő, késő ismételgetésével pedig nem tudok mit kezdeni, látod Erdélyben nincs soha. Amúgy meg igen is írtad, hogy nem járt volna vissza, össze-vissza utaltál rá, olyanokat írtál, hogy törődjön bele az ember, mikor szemmel láthatóan nem muszáj, meg az elévülésről hadováltál. Ezek olyan dolgok, amik akkor történnek meg ha a tudat átáll rá. Az igazság és igazságérzet nem évül el. Tudom, hogy te nagyon szeretnéd ha soha senki, de soha de soha ne kapjon vissza semmit, de értsd meg kérlek, attól, hogy ennyire megszállottan érvelsz a rablás passzív tudomásul vétele mellett - még azt is mondod, hogy az örökösöknek nem jár, csak a 90-100 éveseknek, aztán mikor elmagyarázom kihátrálsz belőle - attól, még nem lesz mindenki ilyen. Tudom, te küzdeni nem akarsz csak minden benyelni, de a másikba ne akard beledumálni, hogy "soha nem fogod visszakapni, soha", szerintem te nem fogod visszakapni. Soha nem fogod visszakapni. Soha, a igazságérzeted. Soha. De mi még visszakaphatjuk, pontosan azért mert számon tartjuk, és kiállunk érte. Csak a ilyen mániákusan, minden 1 bites dumát kipörgetve a 100 éves bácsitól, a múltig ne akard a szánkon letuszkolni a magadét. Szerintem azért vergődsz ennyire mert mert vagy te vagy valamelyik hozzátartozód belopta valakiét a rendszerváltáskor, ezért ragelsz ennyire, és beszélsz össze vissza, de soha nem lesz jogos. Tessék olvass utána: [link] "Románia egy másik ország", na ez az ötös sebességű semmit mondás :D Pontosan az ilyen hozzáállás miatt lehetett rablóprivatizációt csinálni 89-90-ben.
Kissé paranoiás vagy kérdezô, de hajrá!
Én neked szurkolok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!