Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igaza van Géczy...

Szerintetek igaza van Géczy Zsoltnak, hogy a Gyurcsány-kormány ideje alatt jobb volt? Vagy ezt úgy érti, hogy csak neki?

Figyelt kérdés

[link]

"A magyar egyetemisták és oktatók részt vehettek az Erasmus- és más nemzetközi programokban, többen jártak egyetemre, mint most. Nem üldözték el a CEU-t. Volt szabad tankönyvválasztás. A Gyurcsány-kormány pár év alatt megduplázta Magyarország addigi gyorsforgalmi úthálózatát. Megyeszékhelyek, országhatárok váltak gyorsabban elérhetővé. Felújítottak több száz iskolát, óvodát, közösségi házat. Új egyetemi központot kapott a Corvinus, a SOTE, Gödöllő, Szeged, Debrecen."

"Közszolgálati volt a Magyar Rádió és a Magyar Televízió, ahol kormánypárti és ellenzéki politikusok minden nap megvitathatták az ország ügyeit. Nem voltak egyperces hazugsághíradók, nem grasszáltak újságírónak hazudott kivégző osztagok, ártatlanokat lejárató pribékek. Nem büntették a képviselőket, ha elmondták a véleményüket a kormányról."

"A Gyurcsány-kormány legrosszabb évében is több gyermek született, mint az Orbán-kormány legjobb évében, és az adatok egyre elkeserítőbbek. És mivel a halálozások száma nő, így egyre kevesebb a magyar. És ha hozzáveszem, hogy 2010 óta háromszor annyian vándoroltak ki, mint 1956-ban, akkor ez már orbáni nemzetárulás. Nem volt 27 százalékos áfa, nem volt Európa rekorder infláció. Olcsóbb volt a benzin. Hiába mondja az Orbán-kormány, hogy ma mennyivel többet költenek forintban erre vagy arra ahhoz az időszakhoz képest. Csak nem mindegy, hogy 260 forint egy euró, vagy 410."

"Gyurcsány alatt nőtt az ápolási díjban, a szociális támogatásban részesülők száma, lakáshiteleket konszolidáltak adósságkezelő szolgáltatásokkal. Akkor nőtt utoljára és vált adómentessé a családi pótlék. 2002-ben a családi pótlék 4700, 2009-ben 13.300 forint. Nominális növekedés 283 százalék, a fogyasztói árindex 144 százalék, a családi pótlék reálnövekedése közel 200 százalék."

"Ez az írás arról szó, hogy nem szégyellni kell, hanem minden tévedése, hibája ellenére büszkének kell lenni arra a korszakra. Baloldaliak és liberálisok bűne, hogy ez nincs így, hanem visszamondják Orbán (és immár Magyar) hazug mantráit. Amíg nem történik meg a méltányos rehabilitáció, addig nem lehet csodálkozni azon, hogy a ma létező négy pártból három jobboldali, és mind a három azt az egy baloldalit üti. Gyurcsány idején jobb volt, ezt nem elhallgatni kell, hanem kikiabálni."

dec. 10. 07:57
A kérdező szavazást indított:
Igen, igaza van
Nem, nincs igaza
15 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Értem. Szóval a gyurcsányisták az EP-ben sikeresen elérik, hogy a magyar egyetemeket és egyetemistákat zárják ki jogtalanul, minden alap nélkül az Erasmus programból, majd jönnek sírni, hogy bezzeggyurcsányalattjobbvót mert akkor még részt vehettek az Erasmus programban.

Akkor menjünk sorban!

Bezzeggyurcsányék tandíjat akartak kivetni MINDEN egyetemistára.

"Gyurcsány Ferenc közlése szerint évente 105 ezer forint egységes tandíj lesz a felsőoktatásban, függetlenül attól, ki minek tanul. "

[link]

A bezzeggyurcsány időszakban az egyetemi oktatói bérek a béka valaga alatt voltak. Később sem emelkedtek érdemben sok éven keresztül, most végre a modellváltással jelentős bérnövekedés történhetett.

Mivel sokkal több fiatal érettségizett egy évben, természetes, hogy többen is jelentkeztek egyetemre. A valóban felvett hallgatók száma azonban NEM volt magasabb. 2002-2008 között évente 51-53 ezer hallgatót vettek fel nappali képzésre, 2009-ben már 61 ezret. 2010 után pár évig ennél magasabb, majd sok éven át ezzel megegyező számú felvett hallgató volt, ebben az évben ismét már62 ezer.

[link]

A gyurcsány kormány adta át azokat az utakat amiket az Orbán kormány alatt kezdtek el megépíteni. A gyurcsány kormány egyetlen jelentős saját kezdeményezésű beruházása az M6 autópálya volt, aminek a hírét a hegy nélküli alagút adta és az, amilyen futtában adták át a választások előtt, amikor az autópálya melletti kiegészítő részek még el se készültek, mint a parkolók, vécék stb.

Nem hogy nem újítottak fel iskolákat, egyebeket, de több százat bezártak és közel 14 ezer pedagógust bocsátottak el, ezzel megalapozva a pedagógus hiányt az országban.

Nem tudom miért kell állandóan ilyen egyértelmű, azonnal cáfolható és simán ellenőrizhető hazugságokat benyomni ide állandóan kérdésnek álcázva?

dec. 10. 08:45
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
Gréczy Zsoltika maradjon a f@szverésnél... készítsen a hölgyek részére gyönyörű fotósorozatot, és örüljön, hogy egyáltalán még ma is politikai közélet része.
dec. 10. 10:07
 3/13 anonim ***** válasza:
27%
Nem érdekel mit mond, egy biztos, nekem mint melósnak jobb volt. 2009-ben kerestek 200-240 ezret. Egy nagy bevásárlás 12-15 ezer volt.
dec. 10. 10:58
 4/13 anonim ***** válasza:
41%

3# ja.... most kb dupláját fizetem a boltban, de 3-4 szer többet keresek, számszakilag egy heti nagy bevásárlás kb 30 ezer, a keresetem meg nettó 700 körül van.

Ráadásul azt is nézd meg, hogy arányosan pl mennyi volt a rezsid egy havi bérhez képest.

Én még megmondom, amikor 200 körül volt a nettóm majdnem annyiban került a rezsim, most!!!

Gáz, havi 14 ezer, villany 10 ezer, víz 5 ezer havonta, és még vissza osztva a kandalló fa havonta 12 ezer. Ez 40 ezer körül van. Az száz euró.

Amikor a német rokonnak elmondom, kicsit megáll a sör a gigáján...

Ő albérletben él, 600 euró+350 euró a rezsi, az 950 euró...

Én az 1700-1800 eurós átszámított fizetésemből, mivel hitel nincs, ingatlan az egyém 100 eurót költök erre...

Igaz, ő 2800 eurót keres, de ezen elbukott hozzám képest egyből 800 eurót. Marad 2000... nekem meg 1600. És a híresztelésekkel ellentétben sokminden legalább 20-30 százalékkal drágább ott, persze nem minden.

Ugyanannyit nyaralunk mi, mint ők, kb olyan szintű autóink vannak, mint nekik...és még 30 millió megtakarításunk.

dec. 10. 11:59
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

Még annyit, Gyurcsány idején euróban kifejezve nem 1700 volt a fizum, hanem 7-800!!!

Szóval akkor 2008-2009 környékén sokkal, mondom sokkal sz@rabbul eltűnik, nemhogy megtakarítás nem volt, tele voltunk hitellel...

dec. 10. 12:02
 6/13 anonim ***** válasza:

"ja.... most kb dupláját fizetem a boltban, de 3-4 szer többet keresek, számszakilag egy heti nagy bevásárlás kb 30 ezer, a keresetem meg nettó 700 körül van.

Ráadásul azt is nézd meg, hogy arányosan pl mennyi volt a rezsid egy havi bérhez képest."

Hahahahaha ez viccnek jó volt, másnak nem. Megnézem, hogy te 24 ezer forintból milyen, vagy melyik boltban vásárolsz be, de ezt szerintem te sem hiszed el. Ja meg te 800 ezer forintot keresel, gondolom tanárként vagy ápolóként 😉😉.

Hagyjuk már ezeket. A mai átlag magyar bér még mindig kb 280 ezer forint, mellette egy nagy bevásárlás 40-60 ezer forint. Legalább ne kamuzz tényekről.

dec. 10. 13:04
 7/13 anonim ***** válasza:
60%
4/6 anonim Jó neked, nekem 80-100 ezer egy bevásárlás.
dec. 10. 13:08
 8/13 anonim ***** válasza:
Tipikus kamus. Neki 800 ezer a nettója, 20 ezer a bevásárlás de abban a rezsi is benne van és 4 háza van abból 2 siófokon másik 2 meg budai villa 😂😂. Ja és persze tagadja, hogy a rendszer haszonélvezője vagy gazdag familybe született. Ő neki a kormány teremtette meg a jólétet, a gyurcsány korszakban meg híd alatt éhezett a fél ország.
dec. 10. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
8# ti kamuztok, amit leírtam, forintra igaz...
dec. 10. 13:21
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha igaz, akkor sem veszed figyelembe, hogy a magyar átlag fizu kb negyed milla.

Ebből vásárolj be hetente 40 ezerért, fizess albérletet, kocsit, ruhát, meg mindent.

Attól mert neked jó, az átlag magyarnak nem az. Németben meg a te életszínvonalad az átlag. Akkor hol van Mo. Németországhoz képest?

dec. 10. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!