A Gyurcsány-Bajnai kormány idején Orbán Viktorra amolyan messianisztikus figuraként tekintettek, aki majd helyre teszi az országot a 2010-es országgyűlési választások után?
Orbán is messiási alak volt a politikában?
Vagy tudták, hogy rossz lesz, csak azt nem hitték, hogy ez történik majd, ami most zajlik?
orbánnak akkora már volt egy jóemlékű 1998-2002-es ciklusa, tehát egyáltalán nem volt egy fedezetlen igérethalmaz, 2002-2006 között megalapozta a polgári köröket, 2006tól a szoc-lib önsorsrontás pedig egyértelműen az ő malmára hajtotta a vizet
ja, egyébként tudod ki lett volna a 2006os miniszterelnökjelölt, ha nem utasítja vissza? bod péter ákos
én azt gondolom, hogy orbán igazán 2006 után jött be újra
és persze a jobboldalnak nem volt médiája, hogy beleessen ugyanezekbe a hibákba, mint most a baloldal
aki kíváncsi volt a jobboldalra az vehetett egy magyar nemzetet meg nézhette a hír tv-t
nem az volt, hogy főműsoridőben ment a propaganda az RTL-en meg a tucatnyi mainstream internetes hírportálon
apropó nem is volt internet a tömegek elérése, tehát nem is tudott volna internetmessiás lenni
Nem, én nem voltam Gyurcsány szavazó sem, Se Fidesz szavazó, de azt tudtam, hogy Orbán rosszabb lesz, mint az MSZP, onnan tudtam, hogy mivel amit Orbán eredetileg akart az intelligens polgári demokrácia, finn oktatás, egészségügy, erre nem volt fogékony a magyarok többsége, csak emlékezzetek vissza milyen műsorok voltak Mónika show, Győzike show, Való világ... az ilyen balhés müsorok, és akkor jött rá Orbán Viktor, hogy milyen a magyar néplélek többsége, és sutba dobta a polgári Magyarország vizióját.
Most itt van Magyar Péter úgyanezzel a vizióval.
magyar péternek semmilyen víziója nincs, nemhogy a polgári magyarországról, hanem sokkal inkább a gyurcsányi mónika show-ról
semmilyen más üzenete nincs, minthogy a "fideszesek" ostoba cigánnyugdíjasok, amit már 1998 óta hallgatunk a baloldaltól
a polgári körök megvannak a mai napig, csak sokkal kevesebben nyertek vele olyan pozíciót amiből megtudtak élni, mint ahányan szerettek volna
lásd : hadházy, vona
az egész jobbik a dinnyeföld nélkül maradt polgári körösökből lett megalapítva
Nem tudom, hogyan tekintettek rá régen, csak azt, hogy tekintenek rá most. Egy géniusz, Isten küldötte, egy szent, a legbefolyásosabb politikus, Mátyás király nagyságához ér fel, látnok próféta, akinek ha nem igaza van, akkor igaza lesz, szinte emberfeletti képességekkel megáldott vezető. Így jellemezték rajongói az elmúlt években, ezeket hallottam.
Nem is vesztegetném rá a szót, inkább Magyarországgal foglalkoznék. Magyarország sorsa olyan, mint egy vállalaté, ami ha bajba kerül, akkor a tulajdonosai tovább adják. Az új tulajdonos mindig nagy víziókkal vág neki a tulajdonlásnak és a végén megint bajba kerül a vállalat. Egy újabb tulajdonos jön a vízióival, ígéreteivel. Az új tulajdonos sem tud vele mit kezdeni, utána újra jön egy újabb tulajdonos. Minden egyes körben kifosztják szeretett vállalatunkat, hogy legalább az aktuális tulajdonosi körnek termeljen már valami hasznot. Néha ismétlődött a tulajdonosi kör, ezt nem zárja ki semmi. Eddig minden vezetés ilyen és lehet, hogy a jövőben is jönnek majd újabb tulajdonosok, akik visszaélnek a helyzetükkel.
Nem is tudom, mi a baj. Mi, a nép nem tudunk soha jó tulajdonost választani, vagy a mindenkori választék rossz.
Talán egy új rendszer kellene, amilyen még nem volt, egy demokráciánál is fejlettebb, amelyben nem tudják kihasználni a hazánkat, benne minket, a magyar nép tagjait.
Nem, mert akkor már túl voltunk egy Orbán-kormányon is. Akkoriban, nagyon régen még létezett az úgynevezett "kormányprogram", tehát hogy az adott csapat megválasztása esetén milyen intézkedéseket tervez hozni. A "van más választás, polgári Magyarország" nevű programból nem sok valósult meg, illetve sok olyasmi, ami pedig nem volt a programban leírva és negatívan érintett, megvalósult.
Úgyhogy én az MDF-re szavaztam, Bokros Lajos miatt, aki akkor éppen oda igazolt. De nem került be az MDF, szóval nem éppen én vagyok a közhangulat mediánja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!