A baloldal idején magasabb volt az államadósság. Ehhez mit szól a sok ellenzéki?
Az államadósság ellenségének 14 év alatt kemény 5%-ot tudott csökkenteni? Az már teljesítmény! Mi lenne, ha nem lennének ellene?
Mondjuk ahogy haladunk, 2026-ra meglesz a 78% újra. Vagy a 80. Vagy többet tippelsz?
2010-ben 80% (ebben az évben már 2/3-os Fidesz-KDNP kormány volt)
2011-ben 80,3% volt.
Nekem ez többnek tűnik, mint a 78%
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy sokan felhozzák az államadósságot, ha a kormányt kell fikázni. "Gyurcsány alatt kevesebb volt". Nominálisan nincs értelme nézni a dolgot.
Semmivel se rosszabb a helyzet most.
"2010-ben 80% (ebben az évben már 2/3-os Fidesz-KDNP kormány volt)
2011-ben 80,3% volt.
Nekem ez többnek tűnik, mint a 78%"
a 2010-es költségvetést bajnaiék szavazták meg
egyébként meg az EU azonnal követelte a 3%-os hiányt, mert ugye azonnal meg kell buktatni az óóórbánt
"a 2010-es költségvetést bajnaiék szavazták meg"
A kétharmadot kapott fidesz ezt úgy és akkor írta át ahogy akarta már akkor is, miről beszélsz? A költségvetés egy célkitűzés, nem pedig egy kőbe vésett dolog.
"egyébként meg az EU azonnal követelte a 3%-os hiányt, mert ugye azonnal meg kell buktatni az óóórbánt"
Az EU-nak ehhez semmi köze és akkor még semmi bajuk sem volt a fidesszel, esetleg az IMF-re gondolhattál. És nem is igazán értem a kritikát, 2009-ben is márcsak 3,6% volt a költségvetési hiány. miután megkaptuk az IMF hitelt ilyen szempontból normalizálódott a költségvetés.
két gondolat két butaság
gondolom egy 13 éves okoskodik, aki még nem is élt 2010ben
egyrészt ha a költségvetési törvény el van fogadva akkor azok a büdzsék hozzá vannak rendelve a minisztériumokhoz. pont. le van zárva. csak később a fideszhez kötődik az, hogy utólag is el lehet készíteni és csak év végééig kell elfogadni a költségvetési törvényt
a másik, hogy a maastrichti kritériumok az EU-hoz köthetőek nem az IMFhez
" 2009-ben is márcsak 3,6% volt a költségvetési hiány."
mit nem értesz azon, hogy 3% a felső korlát? nem 3,6 nem 3,001, hanem 3%. és ezt egyedül a fideszen kérte számon az EU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!