Az igaz, hogy 2x akkora az államadósság mint 2010-ben?
"a hitel az jó, felpörgeti a gazdaságot"
a fanatikus fideszesek szerint
Attól függ melyik országban?
Viccet félretéve előre bocsátom, hogy semmiképpen sem szeretnék politizálni, teljesen elhatárolódom tőle.
A kérdésre a válasz: nem.
Bővebben meg lehet nézni, hogy 2020-ig folyamatosan csökkent, majd 2020-ban sajnos visszaugrott a 2010-es szintre:
Frissebb grafikont most nem volt időm keresni.
Persze az a szép a statisztikában, hogy ha hazudni szeretnék, akkor képes lennék olyan mérőszámokat alkalmazni, amivel a laikusok számára azt bizonyítanám, hogy igen, duplázódott.
De mivel én a korrekt tájékoztatásban hiszek és politikailag semleges vagyok, ezért ezt linkeltem.
Köszi a válaszokat, így laikusként 4es én is úgy gondoltam, hogy forintban nézve csalóka az adat, mert romlik a pénz abszolút érteke.
Bár ha azt vesszük 50 éve 100$ mennyit ért meg most mennyit ér, akkor nem csak a forinté.
Igen igaz.
Majd jönnek a fidesznyikok sipákolni hogy ballibsi propaganda.
Én erre csak azt tudom mondani fent van ksh adatok közt 2019 ig a növekvő tendencia, utána sajnos rejtélyes okoknál fogva ez az adat nem elérhető......
Lehetne devizába, egy gond van, 2010 óta a balfax gazdaságpolitika miatt 38-40% értéktelenedett a forint euróhoz képes, reál értékben ez a szám 70-75% közt van.
az ország úgy el van adósítva mint még soha, a fidesz szavazó meg tapsot hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!