Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most amikor évek óta ennyire...

Most amikor évek óta ennyire gyenge a forint, amikor a fellegekben a benzinár, és soha nem volt ekkora az államadósság, akkor miért nem áll ki hetente egy ellenzéki sajtótájékoztatót tartani erről?

Figyelt kérdés
2010-ig minden héten kiállt egy fideszes ezeket elmondani külön sajtótájékoztatóban...

2021. szept. 14. 17:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Kiállnak.

De 2021 van.

A kampány a Facebookon fog eldölni.

2021. szept. 14. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Nyugodj meg, ha netán kormányváltás lesz, és a beigért dolgokat nem teljesíti a DK! Én az elsők között leszek, akik számon kérik őket, bár megtettem múltkor, de letiltott.
2021. szept. 14. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Mert az ellenzék is nagyon megosztott. Engem az ellenzéki vita nagyon elkeserített, mert azt láttam, hogy egy jelöltet leszámítva mindegyik jelölt mélyen neoliberális, gyakorlatilag olyan, mint a fidesz. Egy jelölt van, aki felfogja a nyugati jóléti államok logikáját, és bele mer nyúlni a gazdasági folyamatokba, ha bármely piacon torzulások jelentkeznek. A többiek szabadpiac pártiak (illetve Karácsony mellett Jakab konkrétan sem mondott ilyet, de nincs is ötlete, hogy lehetne ilyen problémákat megoldani). Márpedig ha neolib szabadpiac van, akkor nincs beavatkozás a gazdasági folyamatokba, és ha elszállnak a benzinárak, albérletárak, gyógyszerárak stb, akkor a szabadpiaci fundamentalisták szerint ezeket a békákat a társadalomnak le kell nyelnie. Csak mert csak. Csak. Mert szabadpiac. Mert ez egy dogma. Legalábbis nekik.

Ezt a problémát már a fidesz is látja, most az építőanyagok árát akarják befagyasztani, tehát látják a problémát, még el is ismerik a megoldást jelentő eszközöket, de nem tudják végrehajtani, mert nincs meg bennük az a baloldali, szociális szemlélet, hogy bátran belenyúljanak a gazdasági folyamatokba, hogy azok társadalmilag minél felelősebbek működjenek. Egy szabadpiacpárti fundamentalistától ez életidegen, és nem is tudják megoldani ezeket a problémákat. Az ellenzéken belül is nagyon sok neoliberális, szabadpiacpárti fundamentalista van, szerintük ha elszállnak az árak egy piacokon, akkor annak úgy is kell lennie, ha pedig emiatt szívsz, akkor szívnod kell, mert éljen a szabadpiac. -.-

2021. szept. 14. 17:14
 4/12 A kérdező kommentje:
2-es na abban biztos voltam, hogy te számon kéred még az ük-ükapjuk tetteit is rajtuk... :)
2021. szept. 14. 17:15
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

“na abban biztos voltam, hogy te számon kéred még az ük-ükapjuk tetteit is rajtuk.”

Szövegértés drága barátom! Most ők hisztiznek hogy így a Fidesz meg amúgy! Azt írtam, ha náluk is emelkednek majd az árak, meg minden, én is szivítozni fogok.

2021. szept. 14. 17:20
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

“Mert az ellenzék is nagyon megosztott. Engem az ellenzéki vita nagyon elkeserített, mert azt láttam, hogy egy jelöltet leszámítva mindegyik jelölt mélyen neoliberális, gyakorlatilag olyan, mint a fidesz. Egy jelölt van, aki felfogja a nyugati jóléti államok logikáját, és bele mer nyúlni a gazdasági folyamatokba, ha bármely piacon torzulások jelentkeznek. A többiek szabadpiac pártiak”

Mit tennél? Vissza akarsz menni a kommunizmusba? 🤣

2021. szept. 14. 17:23
 7/12 anonim ***** válasza:
42%

6 Ha pl. a skandináv modell neked annak számít, akkor igen (bár nem értem a "vissza" szó értelmét ebben a kontextusban).

Egyébként nyilván nem, de Magyarországon minden kommunizmusnak számít, ami nem elvakult szabadpiac-párti.

2021. szept. 14. 17:27
 8/12 A kérdező kommentje:

A kérdésem arra vonatkozott, hogy amikor itt volt 11 teljhatalomban 2/3-adban eltöltött év minden törvény pénz támogatás a politika megvalósítása érdekében és még sem javult sőt sokat romlott ez a három mérleg, akkor mégis miért nem teszi szóvá ezt az ellenzék szinte hetente?

Azt gondolnám hogy az Ellenzék szavazói jobban iskolázottak intelligensebbek annál hogy ennyi elég legyen egy választási győzelemhez. Gondold el a Fidesznél elég gyurcsányozni brüsszelezni sorosozni és minden fideszes oda szavaz... Még program sem kellett és 2/3-adjuk lett úgy választotta meg őket a nép hogy azt sem tudta mit akarnak csinálni az országgal. Most már látjuk sajnos mit sikerült...

2021. szept. 14. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Ott már tesztelik az új világrendet.

Gondolom hallottál a Great Reset-ről?

2021. szept. 14. 17:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, én csak erős szakszervezetekről hallottam, ahol messze magasabb fizetéseket tudnak kiharcolni, mint ott, ahol nincs. Persze-persze, tudjuk, Magyarországon ez is kommunizmus. ;)
2021. szept. 14. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!