Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért gondolják,...

A fideszesek miért gondolják, hogy az ellenzékiek behódolnának Brüsszelnek?

Figyelt kérdés
Ha én valamit hasonlóan gondolok, mint ahogy mások Európában, azzal behódolok? Pl én is nagyobb távolságot szeretnék az oroszoktól, de nem azért, mert ők azt mondják, hanem azért, mert így látom jónak. Ezt miért nem lehet megérteni?

dec. 7. 21:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
70%
Akkor ne kampányoljanak ide nem jön migráns. Meg a migránsok nem vehetik el a magyarok munkáját szlogennel.
dec. 8. 11:15
 12/31 anonim ***** válasza:
65%

7: értelek, de a naivitásoddal van a baj.

az eredeti kérdésed:

"Ha én valamit hasonlóan gondolok, mint ahogy mások Európában, azzal behódolok?"

úgy az életben általában? nem.

a politikában? egyértelműen igen.

"Azért vagyunk jóban": a politikában ilyen nincs, max érdekszövetségek meg ellentétek vannak, de az elsődleges mindig az hogy saját maguk jól járjanak.

8: "közben meg azt se tudják mivan" hálistennek' hogy te képben vagy.

dec. 8. 13:06
 13/31 anonim ***** válasza:
47%

#5!

Te nem fogtad fel, hogy mit írtam.

dec. 8. 14:42
 14/31 A kérdező kommentje:

#12: "úgy az életben általában? nem.

a politikában? egyértelműen igen."

A kettő összefonódik. A politika a hétköznapi problémákra is választ ad, így az életről való gondolkodásom alapján választok politikai oldalt is.

"a politikában ilyen nincs, max érdekszövetségek meg ellentétek vannak, de az elsődleges mindig az hogy saját maguk jól járjanak."

Én sem valódi barátságra gondoltam, de akkor lehet rosszul fogalmaztam. Nevezzük akkor érdekszövetségnek. Ha valamiben mindketten egyetértünk, akkor minek ellenségeskedjünk? Logikus, hogy ebben támogatjuk egymást. Nyilván mindenben nem lehet egyetérteni, ezért érdemes olyan politikai szövetséget kötni, amelyben a lehető legkevesebb az érdekellentét. Az ellentétes pontokon jön elő a kompromisszumos megoldáskeresés, ezeknél kell nem feladni a saját érdekeinket. Amivel én nem értek egyet, hogy a fideszesek a közös pontokat, amelyekben valóban egyetértünk állítják be úgy, hogy behódoltunk. Szerintem nem tudják elképzelni, hogy mi is úgy látjuk jónak.

dec. 8. 15:51
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

14: igen nálad összefonódik, ha ilyen egyszerű dologként tekintesz a politikára. a mai világ már olyan szinten globalizált, hogy leszáll egy lepke a közel keleten a világ másik részén meg pánikolnak emiatt, kilő az olajár, stb.

van is erről egy mém a magyar forintot illetően.

"A kettő összefonódik." ja, részben.

"Ha valamiben mindketten egyetértünk, akkor minek ellenségeskedjünk?"

na látod erről ír az egyes válaszoló, amikor a seggnyaló pártokról ír.

és az amivel ezek a pártok egyet értenek az sok embernek nem tetszik, nem véletlenül vannak 5% alatt. ezeknek a politikusoknak meg ez az érdeke hogy hatalom legyenek és nagyobbakat kaszáljanak. én erre kb úgy tekintek mint amikor a maffiacsaládok rivalizálnak egymással, csak itt nincs kivégzés meg levágott lófej vagy hal.

hidd el hogy mások kommentjei is azt sugallják, hogy te látod rosszul a dolgokat.

mellesleg nyilván ha így fogalmaznak hogy behódolnak, az jobban meghatja az embert és érzelmeket kelt másokban.

behódolásnak meg azért mondják mert ezek a pártok az eu-ban képviselőket tartanak, az eu-nak meg van egy vezetője akiknek próbálnak tetszelegni azzal hogy egyetértenek olyan dolgokkal mint ursula hogy migráció meg ukrajna támogatása.

dec. 8. 19:44
 16/31 A kérdező kommentje:

#15: "és az amivel ezek a pártok egyet értenek az sok embernek nem tetszik, nem véletlenül vannak 5% alatt"

De nekem ez tetszik. Akkor is, ha nincs társadalmi többsége.

"behódolásnak meg azért mondják mert ezek a pártok az eu-ban képviselőket tartanak, az eu-nak meg van egy vezetője akiknek próbálnak tetszelegni azzal hogy egyetértenek olyan dolgokkal mint ursula hogy migráció meg ukrajna támogatása."

Ha én EP képviselő lennék, akkor nem Ursula miatt támogatnám Ukrajnát, hanem mert ezt gondolnám helyesnek. Ha Ursula azt mondaná, hogy mától Oroszországot támogatjuk, én akkor is Ukrajnát támogatnám.

dec. 8. 20:00
 17/31 anonim ***** válasza:
52%

"Az EU által kitalált migrációs paktum hátrányos"

Itt most melyikről beszélünk? Mert az EU által kitalált migrációs paktum volt az, ami megállította a migrációt is.

Egyébként szerintem is rosszul, mert nem orvosolta, csak megállította, de ennél csak rosszabbat láttunk a fasisztáktól.

"A viszonylag ellenőrzött hátterű vendégmunkás és az arab, afrikai akiről fingod sincs ugyanaz?"

Hogy mi? :D

Orbánék bizonyítottan bűnözőket engedtek be letelepedési kötvénnyel. Ez nem kitaláció, ez már ki van derítve és megtörtént.

[link]

"Előbbieket bárkikor kiutasíthatod, utóbbiakat (hála az EU-nak) elég nehéz.Ráadásul ,csak élősködnek."

Ez szintén nem igaz. Ha tudod, hogy hol tartózkodnak, akkor mindkettőt nagyon egyszerű. Itt a kérdés, hogy fogod-e tudni, hogy hol vannak, ha épp nem akarják elhagyni az EU-t. Pl. mi a garancia, hogy a leépített vendégmunkás nem menekül másik településre vagy másik országba? Semmi.

Szóval nem, itt nem jöttek be ellenőrzött hátterű emberek. Sőt, az afrikai és arab migránsok hátterét is lehetett volna ellenőrizni, senki nem tiltotta meg. Ez a mulasztás is pl. a fideszen van.

Ugye hivatalosan az EU-s ellenőrzésnek a schengeni határon kellett volna megtörténnie, ez a magyar határ. Nálunk ez elmaradt és mindenkit csak továbbutaztattunk, mert csak.

De amúgy az eredeti szétosztott migránsok sem befogadásról szóltak, hanem átvilágításról. Megkapta volna az ország az adataikat, papírjaikat és nekünk el kellett volna dönteni, hogy alkalmasak-e arra, hogy beengedjék őket az EU-ba. Ennek nem akart eleget tenni a kormány.

dec. 8. 20:10
 18/31 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!Te egy totál normális európai gondolkodó vagy, ellentétben ezzel a boldogtalan agymosottal!

Onnan kell indítani, hogy Magyarország népszavazás útján döntötte el, hogy az Európai Unió teljes jogú tagja kíván lenni. Ezt ratifikáltuk, és elkötelezetté lettünk - és mi magyarok most is azok vagyunk!

Az tény, hogy időközben Orbánnak elmentek otthonról, és belemászott Putyin hátsójába, mert megzsarolták!

Nekünk magyaroknak ki kell tartanunk a saját közösségünk mellett! Európában nincs létjogosultsága külön utas idiotizmusnak, nemzetrontó eretnekségnek, kitalált illiberális marhaságoknak!

Minket szabályos és jogszerű szerződés köt Európához, és akinek ez nem tetszik az mondjon le, mert nem mi fogunk hozzá hasonulni, ebben biztos lehet!

A magyarok mindig is hülyék voltak az ideológiákhoz, mindig a vesztes oldalra vezettek az elmeroggyant vezetőink!

Ebből elég volt!

dec. 8. 20:23
 19/31 anonim ***** válasza:
46%

16: "De nekem ez tetszik"

szíved joga.

"akkor nem Ursula miatt támogatnám Ukrajnát, hanem mert ezt gondolnám helyesnek"

egy pártban nem saját gondolat van hanem pártgondolat.

dec. 8. 22:26
 20/31 anonim ***** válasza:
50%

"egy pártban nem saját gondolat van hanem pártgondolat."

Egyébként de, a párt elképzelés is úgy áll fel, hogy több ember összeül és megbeszéli, vagyis egyéni szinten dől el.

Viszont normális esetben pártfegyelem sincs, ezért lehetséges, hogy a párttagok nem mindenben értenek egyet a párttal.

A legjobb példa Amerika, ahol a nagy pártoknak több különböző szárnya van, több különböző elképzeléssel és ezért nem úgy fogják fel, hogy pártokra szavaznak, hanem emberekre.

dec. 9. 06:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!