Tetszene nektek az az irány ha?
A 8 osztályt végzettek szavazata 1-et(szavazatot)ér, a közép végzettségüeké 2-t,és a felső fokú végzettséggel rendelkezőkké 3-at?
(Ezt ne is vegyétek figyelembe:Tudom,radikális..de 4 osztály alatt nem lehetne szavazni)
Szerinted módosítaná így a választási törvényt a hatalom:
Amúgy én tudok egy kevésbé diszkriminatív megoldást:
Kérdőív az indulók programjából. Meg lenne szabva a maximális terjedelem, hogy a választások előtt mindenkinek legyen ideje megtanulni. A vakoknak és analfabétáknak hangoskönyv.
Akit nem érdekelne az nem sodorja veszélybe az értelmesebbjét. És az hétszentség, hogy onnantól mindenki komolyan gondolná a programok írását.
Egy céget nem vezethetsz üzleti terv nélkül. Ezek meg évtizedes viszonylatban vezetik az országot anélkül hogy megosztanánk velünk a hosszútávú terveiket. Ha van egyáltalán…
#5 fidesz programja: folytatjuk
És ezzel 2/3-ot lehetett csinálni!
Minimum terjedelem és bizonyos tartalmi követelmény is lenne nyilvánvalóan.
Amúgy a fidesz szavazók nagy része nem menne el szavazni ebben az esetben szerintem.
Köszönöm a válaszolat.
#1.
Nem gondoltam túl, csak egyfajta saját(!) vágyálom ez nekem. Szerintem kimondottan jó lenne úgy, hogy közép végzettsegem van.
A büfeszakos diploma szerintem annyira kimondottan nem jellemző, de ez is egy jó megközelítés.
Nem.
De olyat igen, hogy a szavazólapon lenne 4-5 kérdés és csak akkor érne a szavazat valamit ha mindre helyes válasz érkezne, és a kérdések kb olyanok lennének, hogy "Ikszelje be, hogy az alábbiak közül melyik Magyarország fővárosa: New York, Budapest, Berlin" meg olyan, hogy "Az alábbi színek közül melyik nem szerepel a magyar zászlóban: Piros, fehér, sárga"
Kb ilyen jellegű kérdések, és az analfabétáknak és azoknak akiknek tényleg halvány lila fogalma sincs semmiről máris érvénytelen lenne a szavazata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!