Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tetszene nektek az az irány ha?

Tetszene nektek az az irány ha?

Figyelt kérdés

A 8 osztályt végzettek szavazata 1-et(szavazatot)ér, a közép végzettségüeké 2-t,és a felső fokú végzettséggel rendelkezőkké 3-at?

(Ezt ne is vegyétek figyelembe:Tudom,radikális..de 4 osztály alatt nem lehetne szavazni)

dec. 5. 19:32
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
22 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Jó-jó na de honnan tudod ki szavazata mennyit ér ha titkos a népszavazás?
dec. 5. 19:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted módosítaná így a választási törvényt a hatalom:

[link]

dec. 5. 19:37
 3/14 anonim ***** válasza:
39%
Nem igazán, egy büfészakos diploma (menedzser és társai) pl nem sokat mond a tulajdonosa szellemi képességeiről.
dec. 5. 19:38
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
#1 Szavazáskor a végzettséged függvényében kapnál szavazólapokat, egyet, kettőt vagy hármat. Akár három különböző pártra is szavazhatnál egy doktorival a zsebedben.
dec. 5. 19:39
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

Amúgy én tudok egy kevésbé diszkriminatív megoldást:

Kérdőív az indulók programjából. Meg lenne szabva a maximális terjedelem, hogy a választások előtt mindenkinek legyen ideje megtanulni. A vakoknak és analfabétáknak hangoskönyv.

Akit nem érdekelne az nem sodorja veszélybe az értelmesebbjét. És az hétszentség, hogy onnantól mindenki komolyan gondolná a programok írását.

Egy céget nem vezethetsz üzleti terv nélkül. Ezek meg évtizedes viszonylatban vezetik az országot anélkül hogy megosztanánk velünk a hosszútávú terveiket. Ha van egyáltalán…

dec. 5. 19:41
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

#5 fidesz programja: folytatjuk

És ezzel 2/3-ot lehetett csinálni!

dec. 5. 19:51
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Minimum terjedelem és bizonyos tartalmi követelmény is lenne nyilvánvalóan.

Amúgy a fidesz szavazók nagy része nem menne el szavazni ebben az esetben szerintem.

dec. 5. 19:54
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszolat.

#1.

Nem gondoltam túl, csak egyfajta saját(!) vágyálom ez nekem. Szerintem kimondottan jó lenne úgy, hogy közép végzettsegem van.

A büfeszakos diploma szerintem annyira kimondottan nem jellemző, de ez is egy jó megközelítés.

dec. 5. 20:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
ez baromság, azért mert valaki felső fokú végzettséggel rendelkezik, még simán lehet hülye.
dec. 5. 20:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

De olyat igen, hogy a szavazólapon lenne 4-5 kérdés és csak akkor érne a szavazat valamit ha mindre helyes válasz érkezne, és a kérdések kb olyanok lennének, hogy "Ikszelje be, hogy az alábbiak közül melyik Magyarország fővárosa: New York, Budapest, Berlin" meg olyan, hogy "Az alábbi színek közül melyik nem szerepel a magyar zászlóban: Piros, fehér, sárga"

Kb ilyen jellegű kérdések, és az analfabétáknak és azoknak akiknek tényleg halvány lila fogalma sincs semmiről máris érvénytelen lenne a szavazata

dec. 5. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!