Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Momentumnak meg előtte...

A Momentumnak meg előtte Bajnainak miért nem sikerült a Tisza jelenség?

Figyelt kérdés

Nekik valódi egyértelmű ideológiájuk és jól összerakott programjuk volt és több pénzük is volt a kampányra.

Különösen a Momentum 2018 -as jelentégtelenné válása furcsa, a másik esetben azért volt szalámizás is.

dec. 4. 22:16
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Na innentől kezdve linkeld be ezt a programot, mert ez a honlapon úgy tűnik nincs.

Utána megyünk pontról pontra.

dec. 11. 07:41
 32/48 anonim ***** válasza:
#30 Te valami Momentum fanatikus vagy?
dec. 11. 07:48
 33/48 anonim ***** válasza:

A google-ből még elérhető, itt a link hozzá: [link]

Amire ugye én hivatkoztam az a kis méretű atomerőmű, ami a 118. oldalon van belinkelve és idevezet: [link]

De ettől függetlenül is tele van linkekkel, oldalanként kb. 2-3 darab.

Attól mert tényeket írok le, még nem leszek fanatikus. Tény, hogy a momentumnak a 2018-as programja rettentő részletesen ki van dolgozva. Itt ennyiről van szó.

dec. 12. 09:20
 34/48 A kérdező kommentje:

“Amire ugye én hivatkoztam az a kis méretű atomerőmű, ami a 118. oldalon van belinkelve és idevezet”:

Ezzel mondjuk akkor az volt a gond, hogy mind a mai napig nem gyártottak belőle egy működő lakossági áramot termelő példányt se. Ezzel párhuzamosan a Momentum megtámadta viszont a Paksi vver-1200 reaktor ötletét, ami viszont Oroszországban már bevált.

Mondjuk azóta az is igaz, hogy ennek építése nem igazán halad, miközben a pénz meg megy bele. Akinek egy három hónapos metrófelújítás is 4 évbe tellik, nem fog atomerőműt építeni.

dec. 12. 13:03
 35/48 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez bevallottan nem 4 évre szóló program volt, hanem itt hosszútávú célokat is fogalmaztak meg, így az, hogy még nem épült, az önmagában nem jelentene semmit.

Az országnak valójában valami rövidtávú megoldás kellene, mert azért belátható időn belül meg már át lehetne állni fúziós erőműre, azért nem érte meg a Paks2 igazán soha.

Mire elkészül lassan lesz fúziós erőmű. Gyakorlatilag nincs olyan forgatókönyv, ami szerint ez bármikor megtérülhetne.

dec. 12. 13:52
 36/48 A kérdező kommentje:

Most nézem, hogy 5 és fél év volt a 3 -as metró, nem 4.

“Az országnak valójában valami rövidtávú megoldás kellene, mert azért belátható időn belül meg már át lehetne állni fúziós erőműre”:

Nálunk akkor lenne érdemes, ha külföldön már bizonyított a technológia áramtermelésben. Jelenleg ettől nagyon messze vagyunk, miközben a sima atom meg már működik a Fehéroroszoknál.

Ettől függetlenül én a Momentum helyében koreaiakkal építettném meg Paks 2 -t.

dec. 12. 14:35
 37/48 anonim ***** válasza:

Ezzel azért annyira nem értek egyet. Szerintem simán lehet az ország valamiben első is vagy legalább az elsők között.

Ezt nyilván az eddigi kormányok nem akarták, de Mo. pl. alkalmas lenne IT nagy hatalommá válni, de ettől függetlenül is, akár más területre is ráfeküdhetnénk, hogy végre legyen valami felmutatható magyar eredmény.

Nem hiszem, hogy a momentum is az oroszokat választotta volna, de én személyszerint ha lehet, akkor EU-n belül maradtam volna, mert azért mégis jobb lenne, ha önfenntartó lenne az EU és pl. a franciákat bíztam volna meg.

dec. 12. 15:13
 38/48 anonim ***** válasza:

#33,

ja, ezt már olvastam (nem minden szavát, de a nagyja megvan). Ez egy vicc: ilyeneket bárki össze tud szedni. Leállítasz egy tucat embert, és ontják magukból, hogy szerintük mi működik rosszul.

Csakhogy itt meg is áll a tudomány.

Ami az utca emberénél nem gond, de annál, aki bejelentkezik egy ország vezetésére, már az.

Nem is kicsi.

Csak 1-2 példa:

"A társasági adó kulcsát a jelenlegi 9%-ról 12%-ra emeljük. Az így befolyó adóbevételt a vállalkozóknak és fogyasztóknak egyaránt kedvező áfa- és járulékcsökkentésre fordítjuk"

Krisztusom, mint egy első éves egyetemista, aki még nem hallott a dinamikus rendszerekről.

"A lakatlansági díj olyan plusz terhet róna a tulajdonosokra, hogy nem éri meg feketén kiadni a lakást, az albérlő bejelentésére motivál, ezáltal fehéríti a piacot"

Igen, van több befektetési lakásom, és mivel nem adom mindet ki, ott áll néhány, engem adóval büntetnek :D gratulálok.

Meg azok, akik addig feketén adták ki, dehogyis fognak takarózni azzal, hogy "az egyik barátom fia lakik ott".

Ezek mivel tök idióták, azt hiszik, hogy ha Svájcban vagy Hollandiában működik valami, az máshol is fog. Magyarországon magyarok élnek, az az okosságok hazája, az adóelkerülésé, a kiskapuké.

Nem azért vannak kiskapuk, mert "Fidesz", hanem mert ilyenné nevelt a Kádár-rendszer több generációt.

Ide lehet hozni egy kupac idiótának holland szabályokat, meg lehet példálózni Új-Zélanddal, de azok a szabályok Magyarországon nem fognak működni.

Akkor sem, ha a momentum tehetséges emberekből állt volna (ahogy nem voltak azok).

Selejt, génhibás, rátarti idióták voltak mind. Meg is lett érte a büntetésük, mentek a levesbe.

A 2018-as programjuk pedig mint a Kutyapárt vicces ígéretei: "örök élet + 20 év".

dec. 12. 15:50
 39/48 anonim ***** válasza:

"ja, ezt már olvastam (nem minden szavát, de a nagyja megvan). Ez egy vicc: ilyeneket bárki össze tud szedni."

Szóval nem olvastad, na, ezzel kellett volna kezdeni. Mert itt nem elmondják, hogy mivel van baj, hanem hogy nekik mi lenne a megoldásuk és ezzel lehet nem egyetérteni, de féreg dolog azt hazudni, hogy ez ugyanaz, mint amikor utcán annyit mond valaki, hogy "sok az adó" vagy "szar az oktatás".

"Krisztusom, mint egy első éves egyetemista, aki még nem hallott a dinamikus rendszerekről."

Ciki, mert ha ez igaz, akkor a kommented alapján te egy első éves egyetemista szintjét sem ütöd meg. :D

"Igen, van több befektetési lakásom, és mivel nem adom mindet ki, ott áll néhány, engem adóval büntetnek :D gratulálok."

Ebben mi a meglepő? A legtöbb befektetésen van adó. Sőt, nagyon sok esetben vannak adók különböző viselkedés motiválására is.

Vagyis ez pl. pont egy értelmes döntés lenne.

A momentummal egyébként még szerencséd lenne. Az értelmi szinted alapján az én rendszeremben még szavazati jogod sem biztos, hogy lenne.

Tehát gyakorlatilag kiemeltél két értelmesebb elképzelést és azért hülyézed őket, mert te ostoba vagy felfogni az értelmüket? :DDDD

Ez jó. :DDD

"Nem azért vannak kiskapuk, mert "Fidesz", hanem mert ilyenné nevelt a Kádár-rendszer több generációt."

Igen, itt is beüt, amikor valaki nem hozza az első éves egyetemista szintet.

A társadalom nevelhető. Ahogy mérhető, hogy jelenleg rasszistább a magyar társadalom, mint a fidesz előtt, úgy más dolgokra is lehet őket tanítani.

A kritikádnak akkor van értelme egyedül, ha a programjukban nem szerepelne erre vonatkozó edukációs elképzelés. Egyéb esetben csak magadat járattad le.

"Selejt, génhibás, rátarti idióták voltak mind."

És még így is értelmesebbek, mint te. Na ez a nagyon ciki része a story-nak. :D

dec. 12. 16:23
 40/48 anonim ***** válasza:

#39,

Sajnos, mivel kritizálni merészeltem a kis kedvenceidet (vagy titeket a momentumban) meg vagy sértődve, személyeskedsz. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

A kommented legszebb részei:

"A társadalom nevelhető."

Adolf Hitler is így gondolkodott, ahogyan a mai, magukat liberálisnak hazudó, valójában fasiszta társaság is így gondolkodik, pl te is.

A társadalom, tudom fájni fog libsi Hitlerke, nem kér a te nevelésedből, és ezt többször ki is nyilvánította.

"Tehát gyakorlatilag kiemeltél két értelmesebb elképzelést és azért hülyézed őket"

Nem figyeltél, mert meg is magyaráztam :D

Ja, nem láttad a lila ködtől.

"Ebben mi a meglepő? A legtöbb befektetésen van adó."

Viszont én nem azt kritizáltam, hanem a várható hatása miatti értelmetlen voltát. Ja, megint a lila köd.

"Szóval nem olvastad"

De, ahogyan írtam is. Ja, lila köd.

:D

Üdvözlöm Fegyőrt :D remélem már tud 4-gyel osztani :D

dec. 12. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!