Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Úgy beszélnek sokan erről az...

Úgy beszélnek sokan erről az országról, mintha ez lenne a világ legrosszabb helye. Ekkora baj, ha én nem így látom?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy minden annyira tökéletes. Viszont gyerekesnek tartom hogy az emberek minden második gondolata, hogy ez a kormány milyen sz@r. Vannak hibáik, de azzal hogy 22 éves voltam amikor bevezették az SZJA kedvezményt, lehetővé vált nekem, hogy lakást béreljel, majd levigyem magam 6 órába és nappali tagozaton letegyek egy szakmát így +diákmunkát vállalhattam és kaphattam ösztöndíjat is. 20 éves koromban "elmenekültem" a családi házból, azért fogalmazok így mert nem volt velük jó a viszonyom. Lényeg hogy lett egy keresett szakmám, otthagyhattam az előző (prolis) munkahelyemet és végre szakmámban végzek szellemi munkát, hitelképes fizetéssel. Nem tökéletes, erről szó sincs, csak én tényleg voltam már olyan sz@r helyzetben lelki bajok miatt, hogy anyagilag is nagyon rosszul álltam. A semmiből kellett mindenhogy összeszedni magam. Az SZJA kedvezmény számomra egy nagy segítség volt, hogy egy szintet lépjek. Most sokan fikázzák a munkáshitelt.. oké nem sok, de ha vannak hozzám hasonló erős lelkületű fiatalok, akik tudják mit szeretnének, akkor szerintem nem hülyeség ez a projekt. Ha még munkás hitelt is vehettem volna fel...de jó lett volna 😅. De én már 25 vagyok és lakáshitelt veszek fel. Igaz a magyar oktatás szar, de megpróbáltam a helyzetből a legjobbat kihozni.

De most nem csak rólam van szó. Nagyon sok korombeli van, aki nem él a lehetőségekkel, vagy ha igen, akkor hülyén csinálja. Pl ismerek egy 22 éves csajt, egy inkorrekt munkahelyen dolgozik, vendéglátasban, utálja a munkáját, ráadásul nem kell albit fizetnie, még otthon se kell leadnia a fizetését... Megkérdeztem tőle, hogy miért nem tanul szakmát. Kaphat ösztöndíjat, diákmunkázhat, ha ügyesen tanul akkor havi 59 ezer is lehet az ösztöndíj második évben, ha 5-ösre vizsgázik akkor meg kap 300ezer pályakezdést. Vállat von. De ha a rendszert kell szidni akkor arra az időt.

Én sokszor nem a fideszben látom a hibát. Persze sok dolgot nem adnak meg, meg sok dologban igazságtalanok. De azért azt nevetséges, amikor arról beszélnek hogy ebben az országban nem lehet megvalósulni...És sokszor olyanok mondják, akik nem omlottak össze, nem voltak komolyabb megélhetési problémáik. Nekem mindekettő volt, elég fiatalon és tudom, hogy nem akarom még egyszer átélni, mégha ez áldozatokkal is jár.

ma 12:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Újságokban néha voltak reklámriportok. Amik úgy néztek ki, mintha a riporter érdeklődne valamiről, pedig az egésznek az volt a célja, hogy reklámozzanak valamit.

Ilyesmi jutott eszembe erről a kérdésről. Az egész úgy van megfogalmazva, mintha a propaganda-minisztériumban írták volna.

És pont fiatalnak a nevében, akikről tudjuk, hogy körükben a legkisebb a Fidesz támogatottsága.

ma 13:24
 12/29 anonim ***** válasza:

#10, persze, persze, mindenki hibás, csak a fidesz nem...

És, gondolom, az is csak "balos duma", hogy a mindenben is első országban éves várólisták vannak komoly műtétekre. A stroke-ot kapott édesanyám fél év múlvára kapott időpontot egy fél órás(!!) MR-vizsgálatra, érdekes módon magánban tudtak egy héten belül időpontot adni, pedig elhiheted, hogy arányaiban oda sem mennek kevesebben.

ma 13:44
 13/29 anonim ***** válasza:

"Arról nem tehet, hogy volt Covid-járvány és hogy két éve háború van Ukrajnában."

Oké, tegyük fel, hogy a négy éve berobbanó covid, meg a két éve tomboló háború a felelős minden szarért. De mi van az előtte lévő 10 évvel?

ma 13:48
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
#10 Persze, persze senki sem hibás csak a fidesz…….Minden a fidesz hibája: Ha nem esik eső az is, ha esik az is. Hogy Ukrajnában háború van az is. Minden, minden a fidesz hibája….
ma 13:49
 15/29 anonim ***** válasza:
62%

#14, állítólag felelősségteljes kormányunk van. Láttál te már olyat, hogy a komplett fidesz bármiért is vállalta volna a felelősséget? Mindig csak a másra mutogatás, meg az "emúttnyócévre" kenés ment, MÉG A MAI NAPIG IS.

nagy márton még le is cseszte a lakosságot, hogy mi az, hogy nem érzik a jólétet... Nyilván a lakosság a hibás például a rekordmagas ÁFA miatt...

ma 13:55
 16/29 anonim ***** válasza:

#13 Az van az előtte levő pár évvel, hogy a rendszerváltás óta eltelt idő legjobb évei voltak.

2010-ben félig csődben vették át az országot. A devizahitel válságból 2013-ra kihozták a gazdaságot. Onnantól egészen a 2019-es covidig - ami nem 10 hanem 6 év - folyamatosan emelkedtek a jövedelmek, nőtt a gazdaság stb. Annak ellenére hogy az illegális migráció miatt 2015-től extra kiadások voltak.

Nálunk nem csökkent a munkahelyek száma a covid utánra a covid előttihez képest. Nálunk tudták korán nyitni.

Bárhogy csavarjátok, azok voltak eddig a legjobb éveink. Most is ez lehetne ha a politikusaitok nem az ország ellen dolgoznának.

ma 13:59
 17/29 anonim ***** válasza:
#16, Az EU-ban MINDENHOL konjunktúra volt a pandémia előtt, és talicskaszám öntötték ide az EU-s pénzeket is. Más pénzén nem nehéz sikeresnek látszani... És azért írom, hogy látszani, mert sokkal jobban kellene most állnunk, ha akkor normálisan (értsd: nem elsődlegesen a saját zsebüket tömve) tisztességesen osztották volna el a forrásokat, és akkor nem lenne probléma például a szomszédban dúló háború sem, ami egyébként kétszer olyan messze van földrajzilag ide, mint Magyarország hossza széltében.
ma 14:06
 18/29 A kérdező kommentje:

Nos hatos:

A 25 év alattiak nem SZJA mentesek, hanem van évi 12*571606 Ft adókedvezményük. A kettő nem ugyanaz🙂. A négygyermekes anyák adómenetesek.

Egészségügy. Tudom hogy nem mindenhol jó, de pl Zuglóban a ZESZ-nél, meg a Hermina úton illetve az Uzsokinál mindig elláttak, és meglepő módon volt olyan orvos csaj aki amellett hogy lelkiismeretes volt, jól végezte a dolgát még jól is nézett ki😃. Az unokahugomnak volt vmi baja pici babaként, Kerepesen ellátták. Szegeden pedig az ismerősömnek, IGAZ HOSSZÚ volt a VÁRÓLISTA, de egy év után megcsinálták a mandulaműtétjét. Nem azt mondom, hogy tökélete, de azt nem lehet mondani, hogy nem működik.

Az oktatás tényleg szar. De ahol tanultam nem a felszereltséggel volt a baj. Hanem az, hogy az idióta tanárnak nem volt kedve tanítani cserébe hallgathattam órákig, hogy milyen drága a Lidlben a WCpapír. De a nőnek festett haja, ápolt körme volt, minőségi ruhákban járkált, autóval ment mindenhova, az órákon meg be volt gyógyszerezve. Ettől függetlenül tudom, hogy vannak sulik, amik rettenetes állapotban vannak.

A vonat? Már ahol. Esztergom, Vác, Szob, Érdi járás, Győr, (ezekről beszélek, mert ebben sok a tapasztalatom), azok nem rosszak. DE Lajosmizse az S21-el siramlam, ráadásul egy vágányos. Ahogy Szegedre meg Pécsre se olyan könnyű. Szóval van hova fejlődni.Jó a HÉV-et hagyjuk, az tényleg....😄.

Az utak is rosszak. Az egész magyar közlekedés egy szar. Ezt nem tagadom. Nem véletlen mondom hogy nem minden tökéletes.

Amúgy az ingatlanok dragulásához az vezetett ide, hogy a fél ország Pest megyében él. Ebben mondjuk a Fidesz hibázott, hogy a keleti országrészeket nem fejlesztették eléggé. Viszont lépsz egyet, a megyén kívül, akkor találsz megfizethető áron, élhető lakásokat, de akkor vállalnod kell a bejárást...vagy megpróbálsz helyben dolgozni ha találsz munkát. Én is pest megyen kivul fogok lakást venni.Tudom hogy vannak problémák és igenis dolgozni kell rajtuk. De én nem élem meg tragédiának. Inkább képzem magam tovább, kamatoztatom a tudásomat és helyben elindítani egy vállalkozást...majd meglátom.

Hát nekem az a kis alamizsna, amit 25 alatt kaptam elég volt ahhoz, hogy kitörjek a nyomoromból és egy értékes ember váljon belőlem. Képzett legyek, dolgozzak és teremtsek értéket😉. Nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Valaki alamizsnának fogja fel és elégedettlenkedik,valaki ezzel nagy dolgokat visz véghez.

De ha már SZJA. Európában itt az egyik legalacsonyabb a 15%-ával. Németországban - jó ott sávos adózás van - 45%-ra is felmehet az SZJA-d, ráadásul neked ott automatikusan levonják az egyházadót, ha be vagy jegyezve egy felekezetbe. A francia adózási rendszernél pedig igazságtalanabb nincsen. Persze most nem akarok terelni. De nálunk Magyarországon a sávos adózás nem működik, különben mindenki adót csalna. Pontosan azért magas nálunk az ÁFA, amiért ilyen alacsony nálunk az SZJA. Az SZJAból származó bevétele az államnak ló..., inkább az ÁFÁra tud támaszkodni.

De mindezek ellenére is, hogy tudom mi folyik ebben az országban, ki merem jelenteni, hogy itt meg lehet valósulni, és arról nem a fidesz tehet, ha valaki nem veszi az erőt, nem képezi magát, bármennyire is fárasztó a meló, akkor is kell. Ebben az országban nem lesz változás, ha az emberek nem változtatják meg magukat.

19/29 anonim ***** válasza:
63%

#14 - nem minden. De az, hogy behalt a gazdaság és minden állami fenntartású szolgáltatás épp csak vegetál, az 14 év 2/3-os kormányzás után, igenis csak és kizárólag a Fidesz, hova tovább Orbán Viktor hibája.

- Nem Magyar Péter miatt van a MÁV-hoz nem nyúlt 14 év alatt az Orbán-kormány

- Nem Brüsszel tehet róla, hogy az ország gazdasági helyzetében felesleges beruházásokra van pénz (pl. Atlétikai VB, reptérvásárlásra ) ad pénzt, de például a Dél-Pesti Centrumkórház felépítésére már nem.

- Nem Von der Leyen miatt nyer minden országos tendert túlárazott ajánlatokkal pl Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és társai.

- Nem az USA kényszerít, hogy kínai hiteleket kunyizzunk és nem ők mondták Lázár Jánosnak és társainak, hogy az a kevés uniós támogaás, ami bejönne inkább küldjék vissza és inkább nem veszünk a MÁV-nak mozdonyokat, vagy nem újítjuk fel a váltókat.

Ez csak 4, a lista hosszú. Ki a hibás ezekben, ha nem a Fidesz, mondd már meg

20/29 A kérdező kommentje:
#7es a garantált bérminimum nettója 216 770 Ft, ez SZJA kedvezménnyel 256 690 Ft. Ez valóban nem sok. De ma már a munkahelyek többet ajánlanak, merthát a képzett ember (már pedig ez a képzettséget megkövetelő munkakör minimálbére). Pl egy ismerősöm korházban dolgozik számviteleskén br 550e Ft a fizetése, ráadásul ő SZJA kedvezményes így a nettója 448 e Ft. Egy állami kórházban számviteles. Azért annyira az nem rossz.
ma 14:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!