Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Úgy beszélnek sokan erről az...

Úgy beszélnek sokan erről az országról, mintha ez lenne a világ legrosszabb helye. Ekkora baj, ha én nem így látom?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy minden annyira tökéletes. Viszont gyerekesnek tartom hogy az emberek minden második gondolata, hogy ez a kormány milyen sz@r. Vannak hibáik, de azzal hogy 22 éves voltam amikor bevezették az SZJA kedvezményt, lehetővé vált nekem, hogy lakást béreljel, majd levigyem magam 6 órába és nappali tagozaton letegyek egy szakmát így +diákmunkát vállalhattam és kaphattam ösztöndíjat is. 20 éves koromban "elmenekültem" a családi házból, azért fogalmazok így mert nem volt velük jó a viszonyom. Lényeg hogy lett egy keresett szakmám, otthagyhattam az előző (prolis) munkahelyemet és végre szakmámban végzek szellemi munkát, hitelképes fizetéssel. Nem tökéletes, erről szó sincs, csak én tényleg voltam már olyan sz@r helyzetben lelki bajok miatt, hogy anyagilag is nagyon rosszul álltam. A semmiből kellett mindenhogy összeszedni magam. Az SZJA kedvezmény számomra egy nagy segítség volt, hogy egy szintet lépjek. Most sokan fikázzák a munkáshitelt.. oké nem sok, de ha vannak hozzám hasonló erős lelkületű fiatalok, akik tudják mit szeretnének, akkor szerintem nem hülyeség ez a projekt. Ha még munkás hitelt is vehettem volna fel...de jó lett volna 😅. De én már 25 vagyok és lakáshitelt veszek fel. Igaz a magyar oktatás szar, de megpróbáltam a helyzetből a legjobbat kihozni.

De most nem csak rólam van szó. Nagyon sok korombeli van, aki nem él a lehetőségekkel, vagy ha igen, akkor hülyén csinálja. Pl ismerek egy 22 éves csajt, egy inkorrekt munkahelyen dolgozik, vendéglátasban, utálja a munkáját, ráadásul nem kell albit fizetnie, még otthon se kell leadnia a fizetését... Megkérdeztem tőle, hogy miért nem tanul szakmát. Kaphat ösztöndíjat, diákmunkázhat, ha ügyesen tanul akkor havi 59 ezer is lehet az ösztöndíj második évben, ha 5-ösre vizsgázik akkor meg kap 300ezer pályakezdést. Vállat von. De ha a rendszert kell szidni akkor arra az időt.

Én sokszor nem a fideszben látom a hibát. Persze sok dolgot nem adnak meg, meg sok dologban igazságtalanok. De azért azt nevetséges, amikor arról beszélnek hogy ebben az országban nem lehet megvalósulni...És sokszor olyanok mondják, akik nem omlottak össze, nem voltak komolyabb megélhetési problémáik. Nekem mindekettő volt, elég fiatalon és tudom, hogy nem akarom még egyszer átélni, mégha ez áldozatokkal is jár.

ma 12:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%

“Úgy beszélnek sokan erről az országról, mintha ez lenne a világ legrosszabb helye. Ekkora baj, ha én nem így látom?”

Nem baj, ha így látod. Teljesen igazad van. Itt a gyakorin nagy az ellenzékiek szája. Végképp elveszítették a maradék kapcsolatukat is a valósággal. Csak az Orbán-gyűlölet hajtja őket, ahelyett, hogy higgadt fejjel gondolkodnának és megértenék , hogy mi minden jót tett a magyarságért ez a mostani kormány.

ma 12:52
 2/23 A kérdező kommentje:

#1 hát ha nem is értek veled egyet, de az igaz, hogy Magyarország nem egy élhetetlen ország.

Az idegesít, hogy az emberek miért nem hajlandóak megtanulni mindenből a lehető legjobb kihozni. Akkor nem itt tartana az ország.

ma 12:55
 3/23 A kérdező kommentje:
De tény az O1G-hívő embereknél nincsen fárasztóbb😅
ma 12:56
 4/23 anonim ***** válasza:
61%
Ööö. Szóval jó a kedvezmény
ma 12:58
 5/23 anonim ***** válasza:
40%
jó hát akinek jó ha egy pedofil mentegető kormány van hatalmon, akik mindent lerohasztanak az nyugodtan szavazzank rá
ma 12:59
 6/23 anonim ***** válasza:
67%

Tehát bejönnek Neked a látszat intézkedések. :)

Csak egy kérdés a kedvenc intézkedésedből: szerinted az SZJA mentességednek mi volt az ára?

Mivel az a pénz kiesik az államkasszából nyílván valahonnan el kellett vonni, , amire kevesebb költség meg. Ja, hirtelen jobb lett neked, a látszat jobb.

De majd ha valami orvosi probléma ér neadj isten, ugyanabba a pénzhiányos, lerohadt kórházba kell menned.

Ha gyereked oviba és iskolába megy ugyanabba a forráshiányos oktatási rendszerbe kerül, ahol majd te veszed a krétát, hogy legalább az legyen, holott nem a Te feladatod ezt biztosítani az iskolának.

Ha mondjuk felakarsz szállni a vonatra ugyanarra a lerohadó, 50-60-70 éves cuccokra fogsz felszállni, a rohadó sínekre.

Vagy kocsival akarsz menni valahova, ami nem autópálya? Majd kit szídsz, ha valamelyik kátyú kárt okoz a autónak?

Mindez azért, mert az államnak fontosabb, hogy a Fideszre szavazz a kis alamizsnáért cserébe, aminek amúgy Te is iszod már a levét, ha nem is a MÁV-nál, vagy kórháznál, de például, hogy a boltban egyre kevesebbet ér a pénzed.

Ez az ára.

Hangsúlyozom: Te nem vagy a hibás, hogy ezt biztosítja az állam. Te használod a kedvezményt, teljesen jogosan, ahogy egy friss házaspár is használja a CSOK-ot, hiába tudja, hogy ez is az egyik oka a lakhatás drágulásának.

De nézz mögé, mi pl ennek az SZJA mentességnek az ára és tedd fel a kérdést: Megérzi ezért cserébe? Ez a tudatos államgazdálkodás?

ma 12:59
 7/23 anonim ***** válasza:
60%

#1, az megvan, hogy egy kormánynak AZ A DOLGA, hogy az országnak jól menjen? Nem szívességet tesznek vele, hanem EZT VÁLLALTÁK. És ebben vannak fokozatok. De az, hogy 14 éve képtelenek voltak rendbetenni az egészségügyet és az oktatást, de a 20. stadionra bezzeg van pénz, az mindent elmond a kormány prioritásairól.

Kérdező: vannak dolgok, amikben igazad van. De gondolj bele; ha egy pályakezdő nem szaros 200.000 forintot keresne garantált bérminimummal, hanem mondjuk 800.000-at, máris kb. lepkefing lenne ez a 4 millás munkáshitel, amivel a lelkedet eladod 5 évre. És abban is hatalmas szerepe van a kormánynak, hogy engedi gyakorlatilag éhbérért dolgoztatni az embereket. Persze tudom, hogy az évente emelkedő minimálbér miatt is állandóan megy a sivalkodás, hogy nem tudják a munkáltatók kifizetni, de a kormány képes lenne ezt megfelelően menedzselni.

ma 13:03
 8/23 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon igazságos, hogy egy 20-30 éve pályán lévő kevesebbet keres, mint egy kezdő 20 éves. Szóval 25 éves korodig nem adózol, és még büszke is vagy rá, arra nem gondolsz, hogy az az adókiesés másokon van behajtva. Ingyenélő.
ma 13:03
 9/23 anonim ***** válasza:
És az irigység igazságos?
ma 13:06
 10/23 anonim ***** válasza:
38%

“az megvan, hogy egy kormánynak AZ A DOLGA, hogy az országnak jól menjen? Nem szívességet tesznek vele, hanem EZT VÁLLALTÁK. És ebben vannak fokozatok. De az, hogy 14 éve képtelenek voltak rendbetenni az egészségügyet és az oktatást, de a 20. stadionra bezzeg van pénz, az mindent elmond a kormány prioritásairól.“

Igen. A kormány a DOLGÁT teljesítette. Arról nem tehet, hogy volt Covid-járvány és hogy két éve háború van Ukrajnában. Márpedig ezek amik befolyásolják az árakat.

A “20. stadionra bezzeg van pénz” alátámasztatlan balos duma.

ma 13:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!