Orbán ellenes, ukránpártiak! Ha orbán ukrajnát illetően a fegyvertámogatást szorgalmazná és az önvédelmük mellett állna ki, akkor a békét szorgalmaznátok ukrajnában vagy egyet értenétek orbánnal?
Természetesen ebben az esetben egyetértenék Orbánnal.
Az Orbán iránti ellenszenvem éppen azért hatványozódott meg, mert pont úgy viselkedik, mintha Putyin ügynöke lenne. Mérhetetlenül undorító ez a talpnyalás.
Van egy olyan tézis, ami szerint, van egy valamikori Orbán, akivel, mindenki egyet tud érteni!
Én a 2008as Orbánnal, egyet tudok érteni, aki akkor a Georgia elleni ruszki különleges katonai hadműveletnél felszólalt és a független ország védelmét szorgalmazta.
Nyílván minden jó érzésű ember békét akar,de milyen áron?
Ha ukrajna elveszti a krím félszigetet és területeinek
20-25%-át az nem béke,és egyáltalán nem jó üzenet.Mert akkor Putyin úgy érzi,hogy megtehet bármit.
Orbánt pedig egyszerűen nem is értem hogy tudott így becsicskulni putyinnak.
először is köszönöm az eddigi válaszokat.
ma 11:10:
és az nem mérhetetlenül undorító hogy többen politikai nyilatkozatban előadják hogy nem beszélnek putyinnal és ítélkeznek, de a kereskedelmük ugyanúgy folytatódik oroszországgal? hiszen ez is a háborút finanszírozza.
a szankciók ellenére is nyugati chipek vannak az orosz rakétákban, ez nem undi?
ma 11:21: a krímet már a nyugati politika is elengedte.
ma 11:23: és melyik NATO tagállamot fogja szerinted megtámadni?
Csak úgy lehet megállítani Oroszországot, ha Magyarország támogatja Ukrajnát?
Nem is tudtam, hogy ilyen erős a magyar hadsereg :D
Amúgy senkinek sem érdeke megállítani Oroszországot, mert az a világ végét jelenti.
Én is szeretnék sokmindent az életben, de ez nem kívánság műsor :D
A nagyhatalmak érdeke,hogy Oroszország stabil maradjon.
Ezért csak lassítják és gyengítik Oroszországot, de a kitűzött céljait el tudja érni.
A probléma csak az, hogy Oroszország gyengítése az Európai emberek életszínvonalának kárára történik valamint az ukrán nemzet elpusztíttásával.
Szerintem ennek tapsolni nem túl jó buli, dehát sok idióta van ...
6-os
Nem mi, mindenki.
Senkinek nem érdeke? Nézzük másik szemszögből.
A pasinak elgurult a gyógyszer. Mi a biztosíték hogy ha végez ukrajnaval nem folytatja máshol?
Te magad írtad
"A probléma csak az, hogy Oroszország gyengítése az Európai emberek életszínvonalának kárára történik valamint az ukrán nemzet elpusztíttásával."
Én értem hogy mindenkinek kellene támogatnia, gondolom úgy érted telejes erőbedobással.
Én is szeretnék sokmindent az életbe, de ez nem így működik!
A nagyhatalmaknak írtam hogy nem érdeke. Lehet valami kis Országnak érdeke,azt nem tudom.
Nekünk magyaroknak nem érdekünk, az biztos!
Miért kellene biztosíték?
Kire gondolsz?
NATO tagállamot nem támad meg.
Amúgy mindent lehetett volna diplomáciával rendezni, csak a nyugat nem volt hajlandó ezt figyelembe venni. Bízni kell benne, hogy megtanulta a nyugat hogy oroszokkal nem lehet ujjat húzni, figyelembe kell venni az érdekeiket.
Már hogyne lenne érdekünk, és miért ne támadna meg NATO tagállamot? Ha valaki bekattant akkor nem érdekli a logika csak a hatalom.
"Bízni kell benne, hogy megtanulta a nyugat hogy oroszokkal nem lehet ujjat húzni, figyelembe kell venni az érdekeiket."
Pont ez a baj. Ha az agresszor nyer akkor nyeregben érzi magát és azt csinál amit akar, senki nem fogja tudni megállítani.
Azért nem érdekünk támogatni, mert láthatóan USA és Kína nem akarja megállítani Oroszországot. Csak lassítani akarja. A lassítás valamint a gazdasági háború, nagyon rosszul érinti a Európai gazdagságot, vagyis érezhetően rosszabb lesz az EU Országokba. És én és a családom nem akarunk rosszabbul és nehezebben élni. Főleg úgy hogy számukra nincs hozadéka ennek az áldozatnak.
Valamint Európa geopolitikai érdeke, hogy erős szövetségbe együtt működjön Oroszországgal.
Oroszország láthatóan kerüli a NATO-val való összetűzést, de ezt számtalanszor el is mondta.
Még az ukrán háború is elkerülhető lett volna diplomáciával.
Putyin éles eszű és teljesen logikusan gondolkozik. Jelenleg ezt abból tudjuk hogy még élünk.
Mert ha őrült lenne, a most becsapódott töltet lehetett
volna taktikai atom is.
Ha az agresszor nyer akkor jobban odafigyelnek a diplomáciai megoldásokra.
Én ennek örülök, mert ahol elakad a diplomácia ott jön a katonai erő érdekérvényesítés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!