Jövőre 193395.- forint lesz a minimálbér. Mire lesz ez elég?
Figyelt kérdés
193395.- forint kap kézhez jövőre a minimálbéres munkás. 193395.- forintnov. 21. 17:33
22/27 anonim válasza:
#9: Ebben teljesen igazad van, meg kb a legtöbb minimálbéres csak papíron az, mert zsebbe kapja a fizut. Viszont ez a kormánynak érvágás, mert sok szociális juttatás a mindenkori miniálbérhez van kötve, igy oda nekik többet kell fizetni (ami jórészt még igy is alamizsna, de ez egy másik kérdés).
23/27 anonim válasza:
#22. Illetve én nem csak a feketegazdaságra gondoltam, hanem nagyon sok vállalkozóra, aki köteles legalább a minimálbérre bejelenteni magát, és akkor többre nem is jelenti. De a valóságban annál sokkal több a legális jövedelme, csak nem fizetésként adja magának, hanem például kiveszi osztalékként...havi szintre visszabontva akár sokkal többet is, mint az átlagjövedelem, nemhogy a minimálbérnél többet. Szóval rájuk hivatkozni, hogy jaj, szegények éheznek és megfagynak itt Orbán diktatúrájában, elég álságos.
24/27 Mad Max2 válasza:
350 ezer a nettó medián bér
Vagyis a dolgozók fele ennél kevesebbet keres
Lehet itt naracsfátyolban okoskodni
De a tények makacs dolgok
Nem csaka hivatalos minimálbér a legalacsonyabb, de a medián bér is a második legalacsonyabb az EU ban nálunk
Ezért is kell emelni a minimálbért, nem 9% al...
Bizony án narancskomcsi moszkovita szervilis elvársak, eza helyzet!
25/27 anonim válasza:
#24. És ezek a szemetek mégis a Fideszre szavaznak? :((((
Brühühü.
26/27 anonim válasza:
#24 Így hogy a NER cégeket, lovagokat tőkésítették nem is tudtunk volna logikusan növekedni, azok a 3%-os covid előtti növekedések se minőségi növekedések voltak. Gazdaságpolitikájuk sincs, ahogy nem is volt, jelenleg csak hitelekből kapsz minimálbér emelést.
27/27 anonim válasza:
12/26 anonim "Még annál jóval többet is." Ezért voltam nagyvonalú, hogy csak 100-at írtam. A kérdés csak az, 1 vagy 2 órára teszed félre:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!