Jövőre 193395.- forint lesz a minimálbér. Mire lesz ez elég?
"Volt ez már minden. Tanár, rendőr, inszeminátor, stb. -> Herr Narancs fanatik."
Vagy összekeversz valakivel, vagy ami még rosszabb szándékosan hazudozol.
Se tanár se rendőr se inszeminátor nem voltam. Miután kitöltöttem a katonai szolgálatom azonnal elhelyezkedtem közmunkásként és onnan is lettem leszázalékolva.
"Ebből 100 ezret, lazán félre lehet tenni."
Még annál jóval többet is.
Számoljunk kicsit:
Nem Budapesten élsz, hanem pl egy megye jogú középkategoriás városban. A legolcsóbb albérlet is 80 ezer forint. Már csak 120 ezer forintod maradt.
Én egyedül élek így a saját rezsimből indulok ki.
4k áram, 4k víz, 1k kuka pénz, 10k gáz, 11k közösköltség
Ez 30k rezsi össz.
Akkor maradt 90 ezred.
Mondjuk valami kikapcsolódás kell, tehát be van kötve a net. Ez nálam 7k, de mondjuk lassabban sebesség is jó az illetőnek akkor legyen 4k. Meg valszeg telefonja is mondjuk legolcsobb csomag 3k akkor marad: 83 ezer forint a hónapban.
Számoljunk átlagosan 30 napos hónapokat. 2766 forint / nap amit élelmiszerre költhet. Ha fizikai munkát végez az illető akkor a reggeli maga ezer forint alatt nem jön ki, mert a testnek nem elég egy db 10g-os yoghurt. :) és akkor ebedre meg vacsira marad 1,7k pénz...
És akkor még nem vett ruhát, nem ment el semerre..., nem vett cuccokat a lakásba... ha tönkre megy a mosogép nem tudja kifizetni mert még hitelt se tudna normálisan fizetni. Autot lehetetlen fenntartani, mert ha bejön egy műszaki vizsga időszak akkor maga a fizetése nem elég rá...
Szerintetek ez normális? Ha igen szavazz a fideszre. Szerintetek ez nem normális ma 2024-ben Európában? Szavazz a Tiszára.
#16 Én még hozzátenném azt is hogy a 100K-s félre tételnek sincs sok értelme úgy hogy nincs lakásbér. Lásd: Lakás, kocsi árak, kocsi fenttartás stb.
Persze arra gyűjthetsz ha beüt a krach, vagy utazásra, de a többit el is felejtheted.
Viszont a bérlői generáció nő, meg a lakásuzsora, szóval 200 ezer Ft-al ki is lehet törölni.
valamit én nem érthetek, ezért valaki fejtse már ki honnan jött a kérdezőnek ez a 190 ezer, mert én mást látok:
Ezek szerint 2025-ben:
a jelenlegi bruttó 266 800 forint helyett 290 812 forint lehet a minimálbér,
19: köszi a segítséget. a kérdező nem taglalta h nettó v bruttó, azt hittem bruttó 190-re gondolt, így félreértettem.
köszi, most már értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!