Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is bátor tett...

Szerintetek is bátor tett volt Magyar Pétertől, amit legutóbb Miskolcon csinált?

Figyelt kérdés
Fideszes kocsmatöltelékek ott örjöngtek, óbégattak, szinte már lincshangulatot csináltak, de ő bátor volt és akkor is bement. A jó ügyért harcol folyamatosan, szerintem nagyon nemes cselekedet volt ez is, nem lehet eltántorítani! Azt lehet mondani, hogy ez az ember fél év alatt többet tett értünk, mint az ellenzéki pártok az elmúlt 14 évben együtvéve!
nov. 21. 17:21
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
55%
A #18 és a #20-as kommentet én írtam.
nov. 21. 20:35
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

#14 "Gondolom, az engedély nélküli tüntetés miatt lettek feljelentve, de én ezt nem látom olyan súlyosnak."

Nincs olyan, hogy "engedély nélküli tüntetés", spontán módon bárki bármikor tüntethet. Az előre megszervezett, összehívott tüntetéseket sem kell engedélyezni, csak be kell jelenteni, hogy a rendőrség megtehesse a szükséges intézkedéseket a tüntetés megtartása miatt - pl. a forgalmat korlátozzák, eltereljék.

"2018. évi LV. törvény a gyülekezési jogról *

1. § [A békés gyülekezés joga]

(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy engedély vagy – az e törvényben meghatározott kivételekkel – előzetes bejelentés nélkül, békésen és fegyvertelenül másokkal közösen felvonulásokat és tüntetéseket (a továbbiakban együtt: gyűlés) szervezzen, és azokon részt vegyen.

10. §

(7) Nem kell a gyűlést bejelenteni, ha a gyülekezés egy, azt közvetlenül megelőző indokból, tervezés és szervező nélkül alakul ki (spontán gyűlés)."

[link]

nov. 21. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!