Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz még 2026-ig?

Mi lesz még 2026-ig?

Figyelt kérdés

Mostanra már annyira eldurvult a közélet, hogy nem csodálkoznék, ha erőszakig benne 1-2 ember, illetve 1-2 fidesz-tisza szimpatizáns.

Meddig mehet a fidesz aljas, gépezete, hogy megtartsák a hatalmukat?

Legyőzhető lehet a fidesz 26-ben?

nov. 21. 12:16
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Didegháború
nov. 21. 13:06
 12/37 anonim ***** válasza:

7, 22 előtt voltak olyan hangok, hogy állitólag az összefogás egy része, nem is akart nyerni, mert tudták, hogy milyen állapotban van az ország és, mi várna rájuk, ha átvennék a kormányzást.

Akárhogy is, az országot teljesen felőrölte és magára hagyta a politika. Én azt gondolom, hogy túlvagyunk már azon a ponton, amikor még vissza lehetett volna csinálni pár dolgot és újra működőképes ország lehetnénk.

A demográf adatok, olyan atombombával felérő sorokat mutatnak, amiből egyértelműen a magyarság végét számolják már a társadalomkutatók.

nov. 21. 13:09
 13/37 anonim ***** válasza:

Egyszer már sikerült visszajönniük.

nov. 21. 13:13
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Vissza jöttek igen, de akkor még nem csináltak ennyi sz@rt mint az utóbbi időkben. Egy hangyaf@sznyit mint ha csökkent volna a népszerűségük.
nov. 21. 13:21
 15/37 anonim ***** válasza:
87%

"Egyszer már sikerült visszajönniük."

Igen, csak a 1998-2002-es Orbán kormány a legrosszabb esetben is közepesnek nevezhető.

A mostani pedig kb. egy keleti seggnyaló diktatúrát épít ki, az ingatlanárak a fizetésekhez képest az egekben, a GDP évek óta haldoklik, a forint MINDEN környező devizához képest jelentősen gyengült a kormányzásuk alatt (nem csak az euróhoz és dollárhoz képest!), tele van a szekrény csontvázakkal (kismillió korrupciós ügy).

Ha bukik a kormányuk, akkor bukik a propagandagép. Mit fog csinálni szerinted a Fideszes médián kondícionált tömeg csinálni, ha az eddig nézett tévéje, hallgatott rádiója, olvasott újsága hirtelen elkezd arról cikkeket közölni, hogy épp ki ellen indul büntetőeljárás és ki megy épp a börtönbe? Pontosan ugyanaz fog történni, mint Gyurcsány után volt. A Fideszből egy törpepárt lesz, ami talán még szét is esik darabokra, utána viszont a jó ég óvjon minket még egy tartós kétharmadtól, mert simán megismétlődik ugyanez, csak más párt logójával.

nov. 21. 13:44
 16/37 Mansour ***** válasza:

"Ha bukik a kormányuk, akkor bukik a propagandagép."

Ebben én nem lennék olyan biztos. Szerintem menekítettek ki annyi pénzt erre a célra, hogy a következő 4 éves ciklusban még tudják finanszírozni a propagandát. Ha a közmédiát el is veszítik, marad elég arra, hogy a jogállamiság égbekiáltó sárbatiprásaként prezentálja mindazt, ami egy esetleges kormányváltás után történik. És annyira még a Fideszes médián kondicionált tömeg sem hülye, hogy továbbra is a közmédiából tájékozódjon, miután az kikerül a Fidesz kezéből.

nov. 21. 13:57
 17/37 anonim ***** válasza:
64%

Akkor mázlijuk volt.

Gyurcsányék simán megúszhatták volna ha nincs a világválság, mert akkoriban kezdtek jönni az EU-s pénzek.

És Bajnaiék egy év alatt növekedési pályára állították a gazdaságot.

És ha Fletó nem kapaszkodik úgy a székébe, a válság nagyja a fidesz nyakába szakadt volna.

nov. 21. 14:10
 18/37 anonim ***** válasza:

"Ebben én nem lennék olyan biztos. Szerintem menekítettek ki annyi pénzt erre a célra, hogy a következő 4 éves ciklusban még tudják finanszírozni a propagandát."

Valójában erre készültek a 2022-es választáskor, nem hiába lapátolták ezerrel a közpénzt alapítványokba.

Viszont szerintem ha van némi töke a következő kormánynak, akkor kismillió eszközük lesz, amivel ellehetetlenítik a NER-es vállalkozásokat és egyéb szerveződéseket. Pl. célzott adókkal, ahogy most is csinálja a kormány. :) No meg egy bukott helyzetben nem tudom, hogy a nagy strómanok nem-e próbálnák meg magukat önállósítani és minél több vagyont kimenteni az országból a saját szakállukra. Hatalom nélkül ez a janicsár sereg ami most van nagyon gyorsan fenntarthatatlanná válna.

"És annyira még a Fideszes médián kondicionált tömeg sem hülye, hogy továbbra is a közmédiából tájékozódjon, miután az kikerül a Fidesz kezéből."

Valójában a közmédiát nagyjából alig nézik az emberek. De ott van egy csomó olyna média, ami elvben független, ott azért nem lenne annyira egyértelmű a főnök váltás.

Plusz azért a Fidesz szavazók sem fideszesként születtek. Azért gondolják azt, hogy Orbán papa a király, mert azt tolják eléjük. Ha ez változik, akkor azért tömegek gondolnák újra a dolgot.

"És ha Fletó nem kapaszkodik úgy a székébe, a válság nagyja a fidesz nyakába szakadt volna."

Igazából az egész kétharmados Orbán uralomról szerintem egy személyben Gyurcsány a felelős és az akkori MSZP-s pártvezetés elitje. Semmi más dolguk nem lett volna, mint a botrány legelején lemondatni Fletót a francba. Igen, megszenvedte volna ezt is a párt és úgyis elbukták volna a következő választást, de nem lehetett volna Gyurcsi több mint egy évtizedig elégséges ellenségkép a Fidesz kezében.

nov. 21. 14:41
 19/37 Mansour ***** válasza:

"Plusz azért a Fidesz szavazók sem fideszesként születtek."

Ez azért nem ilyen egyértelmű. Én elég idős vagyok ahhoz, hogy láthattam, hogy az egykori MDF és FKGP (és részben MIÉP) szavazók egyenes úton kerültek át Orbán Viktor szárnyai alá. És a politikai irányultság nagyon gyakran családi hagyományként öröklődik tovább. Sokan vannak, akik akár a szó szoros értelmében, de átvitt értelemben mindenképpen "fideszesként születtek".

"Igazából az egész kétharmados Orbán uralomról szerintem egy személyben Gyurcsány a felelős és az akkori MSZP-s pártvezetés elitje."

Ebben sok igazság van. De én inkább azt mondanám, hogy a rendszerváltás utáni teljes politikai elit felelős ezért. Kisebb-nagyobb mértékben mindenki hozzátette a maga részét ahhoz, hogy ideáig jusson a magyar politika.

nov. 21. 15:44
 20/37 Mansour ***** válasza:
Sőt, kiegészíteném, hogy ne csak a politikusokra kenjük mindent: a teljes politikai és kulturális elit felelős. És részben a gazdasági elit is.
nov. 21. 15:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.