Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért akarnak minimálbér...

Sokan miért akarnak minimálbér emelni most, amikor negatív a gazdasági növekedés? Nem lenne jobb ha idén nem emelnének a béreken?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam egy cipőboltban, Budapest egy felkapott plázájában. Az egész terem szinte tök üres volt, és mire odaértem a terem végére 6 eladó lány jött oda, hogy segíthet-e?

Az árak NEM voltak kiírva a cipőkhöz, nem volt nehéz kitalálni mire ment ki a menedzsment játéka, hogy az árakkal majd a végén szembesüljek, és ha nem tudom kifizetni akkor érezzem magam cikinek a csajok előtt.

Még idejében kimenekültem a boltból, ahol jóformán nem volt senki. De még belegondolni is rossz, hogy annak a 6 eladó lánynak a bérét, az eladó terem fűtését és rezsijét és a budapesti pláza óriási bérleti díját is mind ráterhelik a cipők árára. Így persze hogy szégyellik már kiírni az árcédulát, mert különben minden kimenne azonnal.

Egy ilyen gazdasági környezetben, ahol konkrétan inflációs krízis van, alacsony a fogyasztás, az embereknek nagyon meg kell nézniük mire költenek, biztos hogy bölcs dolog bért emelni, hogy még magasabbak legyenek az árak?

nov. 19. 13:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Kik akarnak most minimálbért emelni?

Amúgy meg full mindegy, jan. 1.-től lesz emelés.

nov. 19. 13:21
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

A mocskok emelést akarnak? Nem akarnak éhen halni?

Nem a zsömle kicsi a pofátok nagy

nov. 19. 13:21
 3/20 Mad Max2 ***** válasza:
86%

Kérdező, azért a te béredet emeljék meg... Igy gondolod ugye?

Rohad a magyar társadalom, semmi empátia, semmi szolidaritás, önző szar a magyar emberek jelentős része!

nov. 19. 13:28
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem emelnek akkor jövőre éhenhalna szinte mindenki .... Legalább a jelenlegi szinvonalat tartsuk fel, hogy hónapról hónapra tudjunk élni...
nov. 19. 13:35
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A minimálbér emelése igen fontos.

Azért is, mert az átlagbéreket is tolja felfele.

Illetve, növeli az állam adóbevételeit is.

nov. 19. 13:36
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Most képzelj bele kérdező, mi lenne,ha mondjuk minimálbért keresnél?

177.240 ft azt hiszem, annyi most a minimálbér.

Te nem szeretnéd,ha emelnék a fizetésedet?

nov. 19. 13:37
 7/20 anonim ***** válasza:
9%
#6 Munkakör függő. Annyit pénzt érdemelsz a munkádért, amennyit az adott vállalatnak teremtessz. Ha neked annyi a dolgod, hogy 8 órába ülsz egy székben és óránként megnyomsz egy gombot, ott ne várjunk 500 ezer nettós fizetést. Tetszik érteni?
nov. 19. 13:39
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

#7Nem igazán értetted meg amit írtam.

Próbálok még egyszerűbben fogalmazni a kedvedért.

Nem vagyok minimálbéres,te sem vagy minimálbéres.

De sok-sok minimálbéres ember él ebben az országban.Ők is emberek, nekik is ugyanannyi a boltban a kenyér a tej mint neked vagy nekem.

nov. 19. 13:44
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

8#

A minimálbérnek Magyarország nagyobb a jelentősége,mint legkisebb adható bér.Több állami segély (munkanélküli pl) ehhez van kötve, ebből az összegből kalkulálódik.

nov. 19. 13:45
 10/20 anonim ***** válasza:
24%

"De sok-sok minimálbéres ember él ebben az országban.Ők is emberek, nekik is ugyanannyi a boltban a kenyér a tej mint neked vagy nekem."

Persze. Ugyanolyan emberek. De, ha nem termelnek annyi pénzt a munkájukkal, akkor nem lehet többet fizetni érte.

nov. 19. 13:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!