Sokan miért akarnak minimálbér emelni most, amikor negatív a gazdasági növekedés? Nem lenne jobb ha idén nem emelnének a béreken?
Tegnap voltam egy cipőboltban, Budapest egy felkapott plázájában. Az egész terem szinte tök üres volt, és mire odaértem a terem végére 6 eladó lány jött oda, hogy segíthet-e?
Az árak NEM voltak kiírva a cipőkhöz, nem volt nehéz kitalálni mire ment ki a menedzsment játéka, hogy az árakkal majd a végén szembesüljek, és ha nem tudom kifizetni akkor érezzem magam cikinek a csajok előtt.
Még idejében kimenekültem a boltból, ahol jóformán nem volt senki. De még belegondolni is rossz, hogy annak a 6 eladó lánynak a bérét, az eladó terem fűtését és rezsijét és a budapesti pláza óriási bérleti díját is mind ráterhelik a cipők árára. Így persze hogy szégyellik már kiírni az árcédulát, mert különben minden kimenne azonnal.
Egy ilyen gazdasági környezetben, ahol konkrétan inflációs krízis van, alacsony a fogyasztás, az embereknek nagyon meg kell nézniük mire költenek, biztos hogy bölcs dolog bért emelni, hogy még magasabbak legyenek az árak?
Kik akarnak most minimálbért emelni?
Amúgy meg full mindegy, jan. 1.-től lesz emelés.
A mocskok emelést akarnak? Nem akarnak éhen halni?
Nem a zsömle kicsi a pofátok nagy
Kérdező, azért a te béredet emeljék meg... Igy gondolod ugye?
Rohad a magyar társadalom, semmi empátia, semmi szolidaritás, önző szar a magyar emberek jelentős része!
A minimálbér emelése igen fontos.
Azért is, mert az átlagbéreket is tolja felfele.
Illetve, növeli az állam adóbevételeit is.
Most képzelj bele kérdező, mi lenne,ha mondjuk minimálbért keresnél?
177.240 ft azt hiszem, annyi most a minimálbér.
Te nem szeretnéd,ha emelnék a fizetésedet?
#7Nem igazán értetted meg amit írtam.
Próbálok még egyszerűbben fogalmazni a kedvedért.
Nem vagyok minimálbéres,te sem vagy minimálbéres.
De sok-sok minimálbéres ember él ebben az országban.Ők is emberek, nekik is ugyanannyi a boltban a kenyér a tej mint neked vagy nekem.
8#
A minimálbérnek Magyarország nagyobb a jelentősége,mint legkisebb adható bér.Több állami segély (munkanélküli pl) ehhez van kötve, ebből az összegből kalkulálódik.
"De sok-sok minimálbéres ember él ebben az országban.Ők is emberek, nekik is ugyanannyi a boltban a kenyér a tej mint neked vagy nekem."
Persze. Ugyanolyan emberek. De, ha nem termelnek annyi pénzt a munkájukkal, akkor nem lehet többet fizetni érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!