Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért akarnak minimálbér...

Sokan miért akarnak minimálbér emelni most, amikor negatív a gazdasági növekedés? Nem lenne jobb ha idén nem emelnének a béreken?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam egy cipőboltban, Budapest egy felkapott plázájában. Az egész terem szinte tök üres volt, és mire odaértem a terem végére 6 eladó lány jött oda, hogy segíthet-e?

Az árak NEM voltak kiírva a cipőkhöz, nem volt nehéz kitalálni mire ment ki a menedzsment játéka, hogy az árakkal majd a végén szembesüljek, és ha nem tudom kifizetni akkor érezzem magam cikinek a csajok előtt.

Még idejében kimenekültem a boltból, ahol jóformán nem volt senki. De még belegondolni is rossz, hogy annak a 6 eladó lánynak a bérét, az eladó terem fűtését és rezsijét és a budapesti pláza óriási bérleti díját is mind ráterhelik a cipők árára. Így persze hogy szégyellik már kiírni az árcédulát, mert különben minden kimenne azonnal.

Egy ilyen gazdasági környezetben, ahol konkrétan inflációs krízis van, alacsony a fogyasztás, az embereknek nagyon meg kell nézniük mire költenek, biztos hogy bölcs dolog bért emelni, hogy még magasabbak legyenek az árak?

nov. 19. 13:17
1 2
 11/20 Mad Max2 ***** válasza:
100%
#10 te mennyit "termelsz"?
nov. 19. 13:56
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
#11 Én eleget és a felelősség is nagy. Nem véletlen a magas fizetés. :)
nov. 19. 14:10
 13/20 Mad Max2 ***** válasza:
72%

Marketing manager vagy mi?

Akkor nagyon termelsz:DD

nov. 19. 14:13
 14/20 A kérdező kommentje:

A probléma az, hogy egy ilyen gazdasági környezetben a béremelés csak egy populista dolog, az árak jobban fognak tőle emelkedni, akkor pedig ott vagy ahol a part szakad vagy még ott sem.

A vágtázó inflációra és a gazdasági recesszióra a béremelés csak olaj a tűzre.

nov. 19. 14:29
 15/20 anonim ***** válasza:
54%

Nem a béreket kell emelni.

A politikusok bérét azonnal csökkenteni, és meghatározni hogy soha nem lépheti túl a magyar átlagbér dupláját!

Az alapvető élelmiszerek áfáját azonnal csökkenteni (tej, kenyér, olaj,).

Az extraprofit adót azonnal eltörölni!

A lista túl hosszú lenne, de mindent fordítva csinalnék mint a jelenlegi kormány...mert most csak a lejtőn megyünk hátramenetben előre.

nov. 19. 15:21
 16/20 anonim ***** válasza:
15%
15 Az extraprofit adót miért is törölnéd el? Az lenne a fer, ha mindenkiről korlátok nélkül húzhatnád le a bőrt?
nov. 19. 16:40
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Azert mert nem tudnak növekedni, ugyanis a profit egy részét állambácsi teszi zsebre.

Ergo anyi penze marad, hogy letezzen, de hosszú távon nem tud befektetni, fizetés emelést adni, új dolgozókat felvenni stb.

nov. 20. 06:19
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
17 Az én munkahelyem se növeli a fizetésünket. Arról persze dicsekszik, mennyit profitált. Legutóbb is úgy emelt, hogy a konkurenciára tekintettel egy felmondási hullám után.
nov. 20. 06:21
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

Jajj kerdezo. Az inflacio szukseges, ez a kormany mert kulonosen szereti, mert el lehet vele inflalani az allamadossagot pl.

Az meg hogy nem erted miert van szukseg ilyen kornyezetben is emelesre.. rohej

Az emeles amellett hogy bevetelt emel az allamnak, egyeb mas tenyezoi is vannak aminek a megertesehez konyitani kene a kozgazdasagtanhoz.

Semmilyen szinten nem elfogadhato ugyanis a realber csokkenes. Foleg nem a legalso retegben. Ha nem emelnek nekik, akkor nekik durvan kevesebb penzuk lesz fogyasztani tavalyhoz(idenhez) kepest.

Ha tobb az embereknek a penze, akkor tobbet tudnak fogyasztani. Az alacsonyabb jovedelmeket terhelo adok miatt Orbanek a fogyasztast adoztatjak meg, ezert elengedhetetlen a bernovekedes. Nem akarnak jovore is abba belefutni hogy a kalkulalt afabevetelnel 1000mrddal kevesebb folyik be mert az emberek nem fogyasztanak, mert nincs mibol.

Ha nem emelnenek akkor meg az ideinel is kevesebb lenne az afabevetel.

nov. 20. 08:08
 20/20 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek igaza van. Növeli az inflációt.

A 15-ösnek is igaza van.

Szerintem a kormány egyáltalán nem ért a gazdasághoz.

dec. 18. 06:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!