Manapság milyen munkalehetőségek kínálkoznak a munkanélkülieknek? Milyen a munkaerőpiac helyzet ma Magyarországon?
Figyelt kérdés
nov. 18. 21:17
11/17 anonim válasza:
9.
Beszerzés területen.
Műszaki menedzser bsc.
Ennyim van.
13/17 anonim válasza:
Katasztrofális.. Szinte a nullával egyenlő, ahogy fentebb is ìrtàk. Hónapokig kell kuncsorogni azért is, hogy egy aljamelóra felvegyenek...
14/17 anonim válasza:
Nekem olyan villanyszerelő ismerősöm is van, aki elment 40 évesen valami gazdaságtant tanulni, mert elvileg elfogyott a munka. A szakmunkások között is már verseny van a munkáért mert kevés a munkahely, sok az ember.
Nem akartam letörni a lelkesedését annak a bizonyos ismerősömnek, de 40 évesen egy csupasz közgazdász diplomával, mindenféle tapasztalat nélkül, melós múlttal.. ki fogják röhögni a munkaerőpiacon.
15/17 anonim válasza:
De jó látni, hogy nem csak én szenvedek ezzel. Kitartást mindenkinek!
16/17 anonim válasza:
A joisten mindig a korulmenyekhez a kornyezeti adittsagok lehetosegeihez es az anyagi hatalmahoz megengedheto legnagyobb luxusban van es igy nem zud elmenni. A tobbi gazdag nem ide vette meg a szeretkezeshez a szerszamaz
17/17 anonim válasza:
Nekem pályakezdőként jeles minősítésű MSc diplomával és néhány évnyi tudományos háttérrel (további tanulmányokat értek ez alatt) eddig nem sikerült. Alapvetően három verzió van, legalábbis én ennyit tapasztaltam. Az egyik, amikor (és sajnos ez a legtipikusabb) a jelentkezést válaszra sem méltatják. A másik az, amikor alapból elutasítják a jelentkezésedet. Ezt az intelligensebb munkáltató (és ez amúgy igen ritka, de van) megindokolja. Nyilván nem esik jól, sőt a legrosszabbul. De! Legalább itt tényekről beszélhetünk. Akiktől ez a válasz érkezett (legalábbis az esetemben) az elutasítás okaként mindig a túljelentkezést tüntették fel. Ezt el is fogadom, mert legalább ők maguk világítanak rá ok-okozati összefüggésekre (független attól, hogy magam is sejtem) és evidens, hogy nem vehetnek fel mindenkit, ahogy az is sejthető, hogy relatíve sok jelentkezővel kell számolniuk. Ha az ember pedig bele esik a szórásba, hát ez van. Ám sajna nem tipikus az indoklás. A harmadik, ahol behívnak személyes konzultációra/interjúra. Eddig ezeken érdemi beszélgetést nem, csak óvatos, de kultúrált érdeklődést tapasztaltam és ez közhivatalokra különösen jellemző. A konzultációt követően küldik ki a pályázat elbírálásának eredményét, eddig esetemben a szóban ígért (itt jelzem: szóbeli megegyezésbe soha, soha ne menjetek bele, nem megbízható!) felvételre előterjesztést követően az elutasítást. Közhivatalok esetében rendszerint a Humánpolitikai Osztály, mivel eddig engem kizárólag csak a kinevezési jogkör gyakorlója "interjúztatott". Amikor pedig az érintett szeretné látni, természetesen írásos (jegyzőkönyvezett) dokumentumokkal, hogy milyen szempontok alapján bírálták és értékelték (kizárólag az érintett pályázatát) akkor arról semmi nincs. Az pedig lehet, hogy nem kötelez egy közhivatalt az álláspályázatok elbírálásának ledokumentálására semmilyen jogszabály, de mindenesetre erős alapot ad átláthatatlan intézkedések meghozatalának. Az alulképzett/túlképzett esetekről ne is beszéljünk, mert az már nem a harmadik, hanem a sokadik típus. Ezek közül kizárólag a "túl magasan képzett" típusú el nem fogadást tapasztaltam meg. Effektíve: sok jót nem tudok mondani. Próbálok kitartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!