Ez az új lakhatási támogatás ami januártól indul és az értéke 150 ezer ft/hó, ha jól értem ezt is a munkáltató adathatja és nem a kormány?
Pedig már kezdtem volna örülni hogy 10+ év alatt valami értelmeset is kitalál a kormány. De valójában ha ez is a munkáltató terhe - csak van rajta kicsi adókedvezmény - akkor valójában semmi értelme. Legalábbis nem sok. Azt fogják csinálni a cégek, hogy akinek albérlete van vagy lakáshitelt fizet, kifizetik ezt a 150 ezret de a fizetésük nem fog nőni mert a többi pénzt, azaz a "rendes" fizetést majd hozzá fogják igazítani ehhez a "juttatáshoz" és valójában ugyan annyit fognak kapni.. Ennek nem sok értelmét látom..
És olyanok is lehetnek akik kapnak albérlet támogatást, csak feketén adják oda (mint nekem). Én ennek az összegnek eddig a harmadát kaptam meg feketén, majd biztos januártól 3X annyit fog fizetni a cég mint eddig és még adózni is fog utána :D :D :D
Ha a kormány adná ezt a pénzt, annak több értelme lett volna. Azon nagyon csodálkoztam volna egy ilyen tolvaj kormány esetén.
Nem semmi értelme.
Ugyanis, gyakorlatilag a cafeteriádból lehet finanszírozni az albit meg a lakáshitelt.
Én örülök neki.Van br 600 cafeteriám.Szép kártyára szoktam tenni, de ennek a lakhatási támogatásnak több az értelme.
"Az egyik legérdekesebb bejelentés az új lakhatási támogatás volt. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy a lakhatás helyzetének javítása érdekében havi 150 ezer forintos kedvezményes adózású lakhatási támogatási rendszert alakít ki a kormány, ami január elsejétől lép hatályba.
A jelenlegi szabályok szerint évi 450 ezer forintos kedvezményes támogatási felső értékhatár van érvényben, vagyis évente 450 ezer forintot adhatott kedvezményesen a munkáltató a munkavállalónak. Ehhez a kormány nem nyúlt, továbbra is megmarad.
A már meglévő kedvezmény mellé érkezik 2025 első napjától az új rendszer, melyben
havi 150 ezer ezer forintig (tehát éves szinten 1 millió 800 ezer forintig),
kedvező adózási szabályokkal
albérleti díjak fizetésére vagy lakáscélú hitele törlesztésére utalhat támogatást, részlettámogatást
a 35 év alatti munkavállalóknak a munkáltató.
A juttatás adóterhe és minden egyéb részletszabály igazodik a SZÉP-kártyához, tehát ugyanolyan kedvezményes, mint az arra adott juttatások."
Nem volt szó olyasmiről, hogy az állam adna támogatást. Ez egy olyan adható juttatás a dolgozóknak, alkalmazottaknak, mint ami eddig is volt másféle szabályokkal, vagy mint az útiköltség támogatás. A munkaadónak kedvezőbb, mint a béremelés, mert másképp kell utána adót és járulékot fizetnie, így több dolgozójának tudja adni ugyanannyi pénzből. Mivel meghatározott célra lehet adni, így azt szolgálja amit a kormányzat fontosnak tart. A fiamnak pl. a cége adhat majd így lakhatási támogatást, mert már előre szóltak, hogy béremelésre ne számítsanak januártól, kevés a pénze a cégnek (német cég), de cafeteriát eddig is kaptak. Ennyire remélhetőleg még telik nekik vagy legalább egy részére.
"Van br 600 cafeteriám"
Hogy van neked 600, mikor az éves maximális cafi keret 450 ezer lehet?:D xD
5.
A szép kártya teteje 450.
De mi tudjuk másra is hasznàlni.A szèp kártya választható elem csak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!