Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez az új lakhatási támogatás...

Ez az új lakhatási támogatás ami januártól indul és az értéke 150 ezer ft/hó, ha jól értem ezt is a munkáltató adathatja és nem a kormány?

Figyelt kérdés

Pedig már kezdtem volna örülni hogy 10+ év alatt valami értelmeset is kitalál a kormány. De valójában ha ez is a munkáltató terhe - csak van rajta kicsi adókedvezmény - akkor valójában semmi értelme. Legalábbis nem sok. Azt fogják csinálni a cégek, hogy akinek albérlete van vagy lakáshitelt fizet, kifizetik ezt a 150 ezret de a fizetésük nem fog nőni mert a többi pénzt, azaz a "rendes" fizetést majd hozzá fogják igazítani ehhez a "juttatáshoz" és valójában ugyan annyit fognak kapni.. Ennek nem sok értelmét látom..

És olyanok is lehetnek akik kapnak albérlet támogatást, csak feketén adják oda (mint nekem). Én ennek az összegnek eddig a harmadát kaptam meg feketén, majd biztos januártól 3X annyit fog fizetni a cég mint eddig és még adózni is fog utána :D :D :D

Ha a kormány adná ezt a pénzt, annak több értelme lett volna. Azon nagyon csodálkoztam volna egy ilyen tolvaj kormány esetén.

tegnap 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
17%

Nem semmi értelme.

Ugyanis, gyakorlatilag a cafeteriádból lehet finanszírozni az albit meg a lakáshitelt.

Én örülök neki.Van br 600 cafeteriám.Szép kártyára szoktam tenni, de ennek a lakhatási támogatásnak több az értelme.

tegnap 22:29
 2/6 anonim ***** válasza:

"Az egyik legérdekesebb bejelentés az új lakhatási támogatás volt. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy a lakhatás helyzetének javítása érdekében havi 150 ezer forintos kedvezményes adózású lakhatási támogatási rendszert alakít ki a kormány, ami január elsejétől lép hatályba.

A jelenlegi szabályok szerint évi 450 ezer forintos kedvezményes támogatási felső értékhatár van érvényben, vagyis évente 450 ezer forintot adhatott kedvezményesen a munkáltató a munkavállalónak. Ehhez a kormány nem nyúlt, továbbra is megmarad.

A már meglévő kedvezmény mellé érkezik 2025 első napjától az új rendszer, melyben

havi 150 ezer ezer forintig (tehát éves szinten 1 millió 800 ezer forintig),

kedvező adózási szabályokkal

albérleti díjak fizetésére vagy lakáscélú hitele törlesztésére utalhat támogatást, részlettámogatást

a 35 év alatti munkavállalóknak a munkáltató.

A juttatás adóterhe és minden egyéb részletszabály igazodik a SZÉP-kártyához, tehát ugyanolyan kedvezményes, mint az arra adott juttatások."

[link]

Nem volt szó olyasmiről, hogy az állam adna támogatást. Ez egy olyan adható juttatás a dolgozóknak, alkalmazottaknak, mint ami eddig is volt másféle szabályokkal, vagy mint az útiköltség támogatás. A munkaadónak kedvezőbb, mint a béremelés, mert másképp kell utána adót és járulékot fizetnie, így több dolgozójának tudja adni ugyanannyi pénzből. Mivel meghatározott célra lehet adni, így azt szolgálja amit a kormányzat fontosnak tart. A fiamnak pl. a cége adhat majd így lakhatási támogatást, mert már előre szóltak, hogy béremelésre ne számítsanak januártól, kevés a pénze a cégnek (német cég), de cafeteriát eddig is kaptak. Ennyire remélhetőleg még telik nekik vagy legalább egy részére.

tegnap 22:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ezaz. Ezt mondom. Ezt az összeget odaadják, a fizetést meg kb csökkentik és ugyan annyira jön ki. Hozzáigazítják a fizetéshez. A cégnek jó mert nagyon kicsivel több adót fizet. De a munkavállaló miért is jár jól? Sehogy nem jár jól.
tegnap 22:41
 4/6 A kérdező kommentje:
*kicsivel kevesebb adót fizet a cég
tegnap 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

"Van br 600 cafeteriám"

Hogy van neked 600, mikor az éves maximális cafi keret 450 ezer lehet?:D xD

tegnap 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:
38%

5.

A szép kártya teteje 450.

De mi tudjuk másra is hasznàlni.A szèp kártya választható elem csak.

tegnap 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!