Az orrunkig látunk vagy annál tovább is?
Mostanában tapasztalom, hogy sok magyar ember még mindig ott tart, mint 35 évvel ezelőtt, hogy csak az aktuális helyzetet nézi.
Mire gondolok?
Leegyszerűsítve: rossz a helyzet jelenleg, ezért váltani kell a kormányt.
"Bárki jobb, mint a jelenlegi." "A fidesz már lopott eleget, most adjunk másnak is esélyt." "X párt jobb lesz; Y párt jobb lesz; én a Z párttal értek egyet" "Neki szebb a nyakkendője, rá szavazok" "Ő kiválóan beszél, és igazat mond, sármos, jóképű, izmos, bízom benne" "Csak a ..." stb. stb.
Észrevesszük-e, hogy 35 éve szóról szóra ez megy, és az össze kormány ugyanúgy elszúrta?
Ugyanúgy lopnak, becsapnak, lukat beszélnek a hasunkba?
A jelenlegi új és régi jelentkezők U-GYAN-ÚGY.
Nem kellene átgondolni ezt az egészet, és nem arra koncentrálni, vajon melyik - a jövőben ugyanúgy átverő - pártot támogatjuk, hanem arra, hogy itt valami már évtizedek óta nagyon el van csve?
Hogy az alapvető szabályokat kell megreformálni?
Meg hogy az emberek szemléletét kellene felnőttebbé alakítani?
Egyelőre csak ennyi a kérdésem.
Teljesen egytértek veled.
Mindig ez volt és ez is lesz, ha alapjaiban nem változtatunk a rendszeren. Pont tegnap hallgattam bele egy 1978-as rádiókabaréba, ugyanezek voltak a témák, akkor is ezzel poénkodtak, mint most, drágaság, szélhámos, hazug politikusok. Csak a nevük változik
Az a baj, hogy a "A fidesz már lopott eleget, most adjunk másnak is esélyt." mellett az is menő egyes körökben, hogy a fidesz lopott már eleget, mostmár biztosan nem fognak.
Előszöris egy dolgot kellene kiverni az emberek fejéből: az elmúlt 30-40 év "politikusait". Így, zusammen. Illetve következményekkel illetni a tevékenységüket. Nem amolyan fidesz módra, hogy na majd "elszámoltatás". Hanem tényleg. Persze ehhez teljesen független szervezetek kellenének.
Ha nem változtatunk akkor megy minden szépen tovább, és soha nem fog megszűnni magától a lopás a korrupció a bűnözés.
Ezért akkor cselekszünk helyesen ha új embereket választunk, az új emberek új dolgokat hoznak és ez elvezethet egy jobb világhoz egy élhetőbb Magyarországhoz. Ha egy házasság nem sikerül mert a másik megcsal és az orrunknál fogva akar vezetni bennünket akkor az az a megoldás hogy kikell lépni belőle és egy új jobb kapcsolatban folytatni az életünket.
Én azt látom hogy most a Tiszapárt tud megújulást hozni az ország életében ezért én is rájuk szavazok 2026-ban.
Az alapszabályokat az mostani hatalmon lévő párt és vezetője hozta.
Ne feledjük 14 éve 2/3-ada van nincs koalíció nincs ellensúly nincs beleszólása a közéletbe semelyik másik pártnak.
Így ha ezeken akarsz változtatni meg szemléleten, akkor náluk kell kopogtatnod. De mivel 14 év alatt ami nem kis idő nem változott semmi, ezért én nem hiszem hogy ezután is fog.
Magyarán jöhet az új generáció akiket eddig kirekesztettek a hatalomból és ez a mostani katyvasz amit a Fidesz rájuk erőltet már nem felel meg nekik.
Egyébként gyenge érv a Fidesz mellett hogy csak azért tartjuk hatalomban őket mert a többi erő is ugyanolyan lenne lopásban hatalomban stb.
A változtatni nem akaró kényelmes emberek sokszor megszívták már mert a kor a történelem az események elrobognak a fejük felett és a végén ezek változása kényszeríti őket rá a váltásra. Ami viszont már nagyon fájdalmas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!