Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor illetve a fidesz...

Orbán Viktor illetve a fidesz hogyan látja ezt? (Alul bővebben)

Figyelt kérdés

Jelenleg tiszás vagyok, és pontosan tudom meddig maradok az.

Viktor karizmatikusabb, ez tény, vannak emberek akiknek erős karizmája van, az ilyenek általában szimpatikusabbak az embereknek. Ehhez képest Mp inkább egy szeleburdi suhancnak tűnik, sőt azt is el tudom képzelni hogy Mp ahogyan most a propagandát figyelmen kívül hagyja, úgyanúgy figyelmenkívül hagy majd olyan kérdéseket amik fontosak lehetnek, látni ebben a potenciált. Ov-nak és a többieknek, a fidesznek nem tűnik fel, hogy miért Mp-t választjuk egyre többen? Ov szimpatikus volt a kezdetekben, a karizmájából sem vesztett sokat, de ez már elég a népnek mármint a karizma. Ismert ez a karizma jelenség, azaz hogy az ilyen emberekhez vonzódunk, akkor is ha már árt, de hogy ez már egyre kevésbé működik, az kiderült az elmúlt hónapokban. Ameddig Ov nem engedi el a jelenlegi identitását, azaz nem beszél velünk értelmesen, nem ismeri el egyetlen hibázását sem, addig a jelen tendencia fog folytatódni, és ki tudja milyen egyéb következményei lehetnek még, ha már a végrehajtó hatalom nem őt védi majd, sőt, láttunk már erre példát, a népharag a legrosszabb dolog a földön. Miért nem vált taktikát ha lefelé ível?

nov. 15. 16:03
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
#26 Szerintem a fidesz nem jön már vissza, ha veszít, még akkor is más alternatívát sejtek, ha a tisza leszerepel, a dk sem jöhetne vissza már. A többi kispárt sem népszerű, a mihazánk se tud valamiért nagyra nőni, azaz nem támogatja nagy tömeg, mint most a tiszát. Pedig fontos hogy a tisza erős alternatívákat kapjon, hogy ne fordulhasson mégegyszer elő a jelen régóta tartó és egyre rosszabb helyzet. Én olyan új pártokat szeretnék, legalább kettőt akik egymásra licitálnak becsületességben, átláthatóságban, elszámoltathatóságban, megszólíthatóságban, alázatban, odaadásban stb. ahogy ennek mindig is lennie kellett volna, ha a nép bizalmat szavaz megbízott vezetőségnek, és a pénzét adja nekik, azaz a munkáját és energiáját teszi bele. Ilyen vezetőknek az ország legbecsületesebb embereinek kéne hogy legyen, akik nem a hatalmat látják ebben, hanem a lehetőséget hogy jobbá tehetik a világot. Egyrészt lehetne a politikusokat szidni, de mi hagytuk hogy ilyen legyen amilyen lett. Nem nagy dolgokra kell gondolni, csak az hogy itt beszélünk erről, elmélkedünk azon hogy lenne jó, már jó. Ha a többség csak ennyit megtenne, hogy őszintén megvizsgálja (nem becsmérli és kifújt) mi van most, és milyen lehetne, és ezt másokkal is megosztaná (nem veszekedve), máris elő sem fordulhatna az, ami ennek hiányában előfordult.
nov. 16. 17:07
 32/34 A kérdező kommentje:
Nem úgy van ez hogy csak egy politikus látja mi lenne a jó, sőt lehet egy birkapásztor nyugodtsága vagy egy takarító egyszerűbb látásmódja hoz egy forradalmi ötletet. (és ezt kicsit sem ezen és bármilyen tevékenységek lenézése, csak példák). Jelenleg az átlag ember úgy érzi tehetetlen, és nincs semmire befolyása, itt nagyon kell a paradigmaváltás, ennek az első lépése jelenleg a tisza, ezt azért beláthatjuk, illetve történhetne ez fidesz alatt is, de nem érzem azt hogy ők ki akarnának lépni a jelen identitásukból, talán félelemből, talán megalománia, nem tudom, de vitathatatlan hogy ébredezik a nép.
nov. 16. 17:25
 33/34 A kérdező kommentje:

Fontos hogy több párt legyen, és mind erős legyen, igaz hogy ez némi megosztás eredményez, de ha tudatosak maradunk ebből sosem lesz igaziból is megosztottság, mert felismerjük hogy minden ember ugyanazt akarja végső soron, békét, jólétet, egységet stb. Amit nem akarunk is ugyanazok: nélkülözés, tehetetlenség, félelem stb.

Az empátia fontos, és jó iránymutató, legtöbbünknél működik is ez, viszonylag kevés az erősen traumatizált ember (ez jól kezelhető szeretettel), és kevés a pszichopata (nem pejoratív értelemben, ez egy ritka rendellenesség, amiről senki sem tehet). Ez nem jelenti azt hogy az ilyen embert nem hallgatjuk meg, nincs kivétel, mindenkit meghallgatunk, nagyon is, de meg kell tanulnunk hogy nem adhatjuk oda a hatalmat, olyan embereknek, akiket először meg kell gyógyítani odafigyeléssel, szeretettel. Egy "rossz" gyereknek sem ad a szülő "hatalmat", hanem segít neki megtalálni az egészséges kiindulópontot.

nov. 16. 17:45
 34/34 A kérdező kommentje:
Alapból nem támogatom az elszámoltatást, büntetést, felelősségrevonást visszamenőleg, amikor már vége van, igaz tenni sem tudok ellene, ha sokan viszont akarják. Abban viszont egyetértek hogy amíg nincs vége, addig ezekre szükség van. Nem vagyok vallásos, de sok metafora tetszik, pl. ha bűnös vagy ismerd be, és ha megbánod a bűnöd, megbocsátok, de ha nem ismered el, és nem bánod meg a bűnöd, nem tudok miért megbocsátani.
nov. 16. 17:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!