Emlékszel még az Orbán előtti világra (2010 előtt)?
emlékszem, akkor még otthon éltem, most meg külföldön...
köszönöm hogy így alakult, mert sosem próbáltam volna ki enélkül
Mi értelme az ilyen válaszoknak? Te magad sem gondolod komolyan.
Az a szörnyű hogy a 2026-ban első választók úgy nőttek fel, hogy még lényegében nem éltek demokráciában.
Csak ebben a parlagi korrupt orbáni autokráciában.
Akkor jártam egyetemre, sokkal boldogabbak voltak az emberek, sok fiatal volt, nem tervezett a nagy részük külföldre menni.
Átlag fizuból garzont tudtál bérelni, a lakásvásárlás elérhetőbb volt.
Nem vették fel a diákhitelt csak a nagyon csórók, ma meg ott tartunk, hogy azért adnak hitelt, hogy dolgozz (munkáshitel).
Tinédzser voltam akkor én is, ezért nem tudom, hogy fizetések vagy lakhatás tekintetében akkor jobb volt-e.
Politikában amire emlékszem, hogy akkor valahogy erkölcsösebb (vagy naivabb?) volt a társadalom. Tehát az őszödi beszéd sokkolta az embereket és felháborodott rajta mindenki, hogy egy miniszterelnök hazugsággal nyer választást. Komoly utcai zavargások voltak, megalakult a Magyar Gárda és a Jobbik, de még a baloldal is kiszülte magából a fiatal baloldaliaknak az LMP-t az MSzP helyett.
Ma meg hol van a társadalom ingerküszöbe? A fideszesek Győzikével haverkodnak és 56-ot fikázzák.... Mi vaaaan? Budapest utcáin akkoriban kő kövön nem maradt volna ilyenekért!
Azért a gazdaság helyzete nyomorúságos volt, a mostani mélypontnál is rosszabb, épp azért, mert nem lehetett még olyan könnyen az EU-ba menni dolgozni, nem jött támogatás sem az országnak.
Az ingatlan is ezért volt olcsóbb, mert egy EU-ba még nem teljesen bekötött országba nem érte meg annyira befektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!