Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Emlékszel még az Orbán előtti...

Emlékszel még az Orbán előtti világra (2010 előtt)?

Figyelt kérdés
nov. 12. 21:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%

emlékszem, akkor még otthon éltem, most meg külföldön...

köszönöm hogy így alakult, mert sosem próbáltam volna ki enélkül

nov. 12. 22:08
 12/18 anonim ***** válasza:
61%

Mi értelme az ilyen válaszoknak? Te magad sem gondolod komolyan.

nov. 12. 22:08
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
A 2008 -as gazdasági válságot én nagyon megszenvedtem, fiatalként. Ahhoz képest a 2010-es évek hatalmas fellendülés volt, pedig a gyerekes kedvezményekből kimaradtam. Most megint mélyrepülés van, ez igaz.
nov. 12. 22:19
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

Az a szörnyű hogy a 2026-ban első választók úgy nőttek fel, hogy még lényegében nem éltek demokráciában.

Csak ebben a parlagi korrupt orbáni autokráciában.

nov. 12. 22:24
 15/18 anonim ***** válasza:
54%
Vilagszintű problémák is vannak. Régen egy hazugságba bele lehetett bukni, ma már senkinek a szeme sem rebben, hisz ugyis mindenki hazudik (politikaban), vagy a legújabb, hogy most már bármire ráfogjuk, hogy manipulált, és el van intézve. Így mégis honnan tudhatná az egyszeri választópolgar, hogy mi van tényleg?!
nov. 12. 22:25
 16/18 anonim ***** válasza:
83%

Akkor jártam egyetemre, sokkal boldogabbak voltak az emberek, sok fiatal volt, nem tervezett a nagy részük külföldre menni.

Átlag fizuból garzont tudtál bérelni, a lakásvásárlás elérhetőbb volt.

Nem vették fel a diákhitelt csak a nagyon csórók, ma meg ott tartunk, hogy azért adnak hitelt, hogy dolgozz (munkáshitel).

nov. 12. 22:41
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Tinédzser voltam akkor én is, ezért nem tudom, hogy fizetések vagy lakhatás tekintetében akkor jobb volt-e.

Politikában amire emlékszem, hogy akkor valahogy erkölcsösebb (vagy naivabb?) volt a társadalom. Tehát az őszödi beszéd sokkolta az embereket és felháborodott rajta mindenki, hogy egy miniszterelnök hazugsággal nyer választást. Komoly utcai zavargások voltak, megalakult a Magyar Gárda és a Jobbik, de még a baloldal is kiszülte magából a fiatal baloldaliaknak az LMP-t az MSzP helyett.

Ma meg hol van a társadalom ingerküszöbe? A fideszesek Győzikével haverkodnak és 56-ot fikázzák.... Mi vaaaan? Budapest utcáin akkoriban kő kövön nem maradt volna ilyenekért!

nov. 12. 22:55
 18/18 anonim ***** válasza:
64%

Azért a gazdaság helyzete nyomorúságos volt, a mostani mélypontnál is rosszabb, épp azért, mert nem lehetett még olyan könnyen az EU-ba menni dolgozni, nem jött támogatás sem az országnak.

Az ingatlan is ezért volt olcsóbb, mert egy EU-ba még nem teljesen bekötött országba nem érte meg annyira befektetni.

nov. 13. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!