Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van erre valami statisztika,...

Van erre valami statisztika, hogy a liberálisoknak vagy a konzervatívoknak magasabb az intelligenciájuk?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, ez mennyire befolyásolja a pártválasztást.

nov. 11. 10:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Van a baloldaliak okosabbak:

[link]

Nem csoda hogy a jobboldal gyűlöli a tudomànyt.

nov. 11. 10:23
 2/16 anonim válasza:
19%
Fideszes vagyok az nem tudom mennyi az intemicsodám de matekból 2-es voltam! Régi szép idők! Hiányolom Kádár Jani bácsit.
nov. 11. 10:24
 3/16 anonim ***** válasza:
53%
A PC jobberek töröltetik is majd a kérdést gyorsan. 🤣
nov. 11. 10:28
 4/16 anonim ***** válasza:
32%

"Nem csoda hogy a jobboldal gyűlöli a tudományt."

Nekem úgy tűnik, hogy inkább a liberális baloldal ferdíti a természeti törvényeket, például a társadalmi nemek meg a WOKE baromság bevezetésével... De persze biztos velem van a baj, túlságosan begyepesedett, szűk látókörű vagyok!

nov. 11. 10:43
 5/16 D-Mano ***** válasza:
0%

Ugye a józanész 2 részből tevődik össze: a 1) mintázatfelismerési/logikai képességek, 2) gondolkodás letisztultsága (azaz: a kognitív torzítások mértéke).

A liberálisok hajlamosabbak bővebb lexikális ismeretanyaggal és magasabbfokú logikai képességekkel rendelkezni. Viszont náluk jelentősen nagyobb a kognitív torzítások mértéke is: a világot erőteljesen torzító ideológiai szűrőkön és narratívákon ("szemüvegen") keresztül látják. Így az elméjükben leképeződő adatok nagy mértékben torzultak, hibásak. Hibás adatokból pedig a legjobb logikai képességekkel is csak hibás eredmények születnek.

A konzervatívok ezzel szemben kis mértékben kevesebb lexikális ismeretanyaggal és kis mértékben gyengébb logikai képességekkel rendelkeznek, de náluk a kognitív torzítások mértéke jóval kisebb: a világképük (az elméjükben leképeződő adatok) sokkal nagyobb mértékben összhangban van a valódi valósággal, mint a liberálisoké. Kevésbé hibás, kevésbé torz adatokból pedig kevésbé hibás eredmények adódnak.

Összegzésül: ha pusztán az IQ-t nézzük (a csupasz logikai képességeket) és a lexikális tudást, akkor a liberálisok vezetnek, ha a józanészt nézzük, akkor a konzervatívok vezetnek.

Forrás: "Trust me, bro."

nov. 11. 11:02
 6/16 anonim ***** válasza:
67%

"ferdíti a természeti törvényeket, például a társadalmi nemek meg a WOKE baromság bevezetésével... "

Nem mondanám hogy baj van veled, nem szükséges képben lenni a legfrisebb tudományos felfedezésekkel.

Megnézném azt a biológiai tanulmányt amiben azt fejtegetik hogy a természet törvénye hogy a nők festik a körmüket, a pasik meg nem. :)

nov. 11. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:
50%

#5 "Viszont náluk jelentősen nagyobb a kognitív torzítások mértéke is: a világot erőteljesen torzító ideológiai szűrőkön és narratívákon ("szemüvegen") keresztül látják"

De ez a jobboldalon aztán nincs, ahol még a klímaváltozást is tagadják, mert biztos csak egy zsidó összeesküvés hogy nyomorba taszítsanak minket. :D

nov. 11. 11:57
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

"Forrás: "Trust me, bro."

Valóban kb. Ennyire érdemes hallgatni a jobboldaliakra. :)

nov. 11. 11:58
 9/16 anonim ***** válasza:
Igazából csak az első válaszoló hivatkozott valami épkézláb forrást, a többi csak szájtépés.
nov. 11. 12:27
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha csak megnéz az ember a youtube-on pár Charlie Kirk beszélgetést az amerikai liberális felfogású egyetemistákkal, erősen meg lehet kérdőjelezni a "tanult" emberek intelligencia többletét.
nov. 11. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!