Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A lakhatási válság megoldására...

A lakhatási válság megoldására támogatnál egy olyan intézkedést, hogy jelentős adókedvezményeket kapjanak azok a cégek ahol teljes home office van?

Figyelt kérdés

Budapesten és más nagyvárosokban sokan élnek kényszerből, úgy hogy valójában nem is szeretnek ott élni. Csak értelmetlenül berendeli őket a cég 2 napra, mert majmolják a nyugati cégeket, de valójában semmi hozzáadott értéke nincsen. Ez mindenkinek egy rossz helyzetet teremt, pl. Budapesten még mindig van olyan kerület ahol nettó 215 ezer forintot keres egy mekis. De a forgalmasabb helyeken is csak nettó 237 ezer forint. Ha valaki Budapesten született de nincs sok esze és csak ilyen munkára alkalmas, az hogy költözzön külön a szüleitől az IT szakemberekkel versenyezve? Hogy alapítson családot? Nyilván sehogy nem tud. Esélye sincs.

Közben meg vidéknek sem jó, hogy elnéptelenedik, ott rohad sok százezer ház/lakás üresen, amikor sokan szívesen költöznének vidékre, ha a cégek nem lennének ennyire makacsak. Bár még mindig sok full remote munka van, de nem elég, verseny van értük. Egy jó adórendszerrel, ami azokat terheli meg jobbak akik pofavizitre bejáratják a munkaerőt, és azoknak kedvez akik full remote-ban dolgoznak, megoldhatnák a lakhatási válságot akár anélkül hogy borzalmas nagy építkezésekbe kezdenénk, hiszen sok százezer ingatlan már most kész van, csak nincs kihasználva.

Támogatnál egy ilyen intézkedést?

nov. 10. 13:21
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
9 szavazat
 1/3 Morfondir ***** válasza:
35%
Én naponta ingázom vidékről, most már 20 éve Budapestre. Kibírom... A saját tapasztalatom, hogy a legtöbb kolléga, aki kihasználja a Home office lehetőséget, az vagy helyben, vagy még közelebb lakik a fővároshoz, mint én pl. Elég kedvezmény szerintem nekik az, hogy otthon lehetnek munkaidőben.
nov. 10. 13:29
 2/3 anonim ***** válasza:
29%

Én támogatnám.

Igazából az állami területeken is be kellene vezetni a home officet és nem kellene azokat a hodály épületeket fenntartani.

nov. 10. 13:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Általánosságban támogatom a home office-t, de adókedvezményt nem adnék érte. Elvileg a cégnek is kiadás csökkentéssel jár a dolog, szóval anyagi oldalról most is ösztönözve van. Csak hát, sajnos nagyon sok cég még mindig 8 órás felnőtt megőrzőként működik, és az ottlétet fizeti meg, nem az elvégzett munkát.
nov. 10. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!