A MOHU miért gondolta azt, hogy kevesebb palackot váltanak vissza?
Németországban jobban élnek mégis visszaviszik az emberek. Mit gondolták, hogy alig fogják visszavinni?
Mellesleg a gépük is egy nagy fs állandóan van valami kínja...
"Mellesleg a gépük is egy nagy fs állandóan van valami kínja..."
Ez tény, sokszor nem működik, de az is igaz, hogyha valami banális probléma van vele, akkor is, a boltos ráírja, hogy nem üzemel aztán ennyi, hát hol érdeke, hogy kiderítse mi a gép baja? Sehol! Amíg nem üzemel, addig se kell vele foglalkozni, üríteni stb.
Múltkor történt velem, hogy épp kérném átutalásra, mire egy ismerősöm mondja a hátam mögül, hogy óóóó hát a QR-kód olvasó az hetek óta szar, mit akarsz azzal, kérjél jegyet. Benyúltam az olvasóhoz a pulóverem ujjával és letöröltem, utána egyből működött, ennyi baja volt. :D
A német üvegvisszaváltó gépek is teljes mértékben ugyanezzel a technológiával működnek, mint a magyar, azzal a különbséggel, hogy a német gépek forgatják az üveget, azaz totál mindegy, hogy teszed abba bele, viszont sokkal lassabb emiatt, mert nekiáll forgatgatni az üveget, addig sem dughatod bele a következőt, de hát a német türelmes, a magyar nem. :)
Szerintem senki nem gondolta azt a MOHU-nál, hogy nem viszi vissza szinte mindenki a palackokat, nem véletlen lett egy relatíve magas összeg meghatározva betétdíjként és hát mivel eleve ezeknek a gépeknek célja van, miszerint a palackok ha jól tudom 90%-át visszajuttatni, így valószínűleg pont arra számítottak, hogy sokan visszaviszik majd a palackokat.
Pontosan így van.
Van egy bolt, ahova csak ezeket viszem vissza soha nem vásárolok náluk, de azért szeretem mert az őr mindent megcsinál így a gép mindig szuper. Beszélgettem vele legutóbb, mert előttem lett tele és cserélte a zsákot akkor mondta szalagot is tisztít stb, na máshol ilyenkor sz@rnak bele. Spar gépe legutóbb nem olvasott be semmit, szalag is full ocsmány volt ( ez is hibát okozhat ), szóltak egy dolgozónak azt mondta kipakolja zöldségeket utána ér rá ezzel foglalkozni. Zseniális volt péntek délután. :D
Szerencse Budapesten élek, így válogathatok hova megyek velük, de ha ilyen dolgozókat fogsz ki egy kisebb városban, ahol összesen van két gép az frankó lehet.
De miért ne indította volna el, ha ezzel is számol? Mi az, hogy élesben? Hogy nem lett volna élesben? Tartunk egy főpróbát mondjuk 200 karton Szentkirályival, vagy 2 hétig csak gyakorlatozunk, hogy kap minden lakos egy üres palackot vigye haza majd hozza vissza? Figyeljük a gépet, hogy bír el vele? :D Szerintem simán tudták, hogy lesz vele gond is, ahogy egyébként mindenhol van velük gond, mert egy kaptafára készülnek ezek a gépek. Pont erre számítottak, hogy több kerül vissza, mint eddig, pontosabban ebben reménykedtek, ezt várták tőle, hogy tudják teljesíteni ezzel az EU-s előírásokat, hogy a palackok újra hasznosítása megvalósul, ehhez viszont nyilvánvalóan szükséges a visszagyűjtés. Erre a gépre pont ezért volt szükség, hogy azok a palackok kerüljenek vissza, amik eddig nem kerültek vissza, ami a földön, az utcán, az erdőben végezte. Mert amit otthon megittál, az eddig is visszakerült a körforgásba, mikor bedobtad azt a szelektívbe, mégsem került vissza elég, mert eldobálták, mert bedobták a fekete kukába, ha megtelt a szelektív, megtelt mert egyébként sokan össze se nyomták a palackokat, mikor bedobták, mert lusta mint a föld, az idióta szomszédom is ilyen és idiótából nem egy van.
Ezt nem bírod fokozatosan bevezetni ilyen fogyasztás mellett, mint amit mi letolunk az alkoholos- és üdítőitalok, továbbá az ásványvizek terén. Bevezették ezt a rendszert, mondták, hogy startol, ott lesz már a boltok polcain az is, ami visszaváltós de az is, ami még nem, figyeljük. Pár hét alatt kipörgött a legnagyobb boltok árukészletéből is az összes nem visszaváltós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!