Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A MOHU hallgatólagosan elismer...

A MOHU hallgatólagosan elismerte, hogy meghackelték a vérpistikék a rendszerét és ezért van szigorúbb limit?

Figyelt kérdés

Már a kezdetekben sokat agyaltam rajta, hogy miért van az a bizonyos 9000-es limit, mikor nincs igazán létjogosultsága, bizonyos esetekben (pl. Szigetfesztivál) váltott vissza a rejtett erőforrás is 2x-3x ekkora értékben EGYSZERRE, illetve jellemzően éttermesek visznek vissza még sokat, meg akik hónapokig gyűjtik és kocsival eldobják.

Viszont hallottam arról, hogy az automatákat lehet úgy kalibrálni, hogy minden flakont vegyen be, meg hozzá is lehet adni flakonokat.

Szóval akkor valószínűleg az alulfizetett dolgozók között is akadhattak, akik így ügyeskedtek maguknak pár óra alatt extra havi fizetést?

Aztán jó képességű állami "nemzethy" módon ha lenyesik 4000-rel a limitet, akkor azzal megoldják a problémát? Vagy mégis mi indokolja az egészet?

okt. 28. 23:59
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Milyen limit, kinyomtatja és folytatja tovább a bedobálást,hülyeség az egész.
okt. 29. 01:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Úgy lehet becsapni a rendszert hogy régi (nem visszaváltós) üvegeket dobálnak be. De ez is szerintem jó mert a cél megmarad (kevesebb lesz a műanyag hulladék). Lassan viszont majd elfogyogatnak a régi flakonok és akkor már nem lehet ezzel se szórakozni...
okt. 29. 04:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja a limit annyi hogy 5000-res utalványokat ad. Ennyi.
okt. 29. 04:41
 4/8 Thunderfairy ***** válasza:

Nem tudom hogy akartok ti nem visszaváltos flakonokat bedobálgatni de mindegy. Mondjátok már meg nekem is ezt a megheckelést mert érdekelne hogyan kell. Ha érzékeli a gép hogy nem visszaváltható akkor nem váltja vissza. Volt hogy a normálisan visszaváltható űveget is 3-4 alkalommal vette csak be.

Milyen hacker modszerről beszéltek ti itt?????

okt. 30. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Nyomtatni kell visszaváltós vonalkódot (interneten van pár minta) és rá kell ragasztani a flakonra.

okt. 30. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
A trükk a kinyomtatott blokk sokszorosítása, többször felhasználása. Nem véletlenül nem lehet önkiszolgáló kasszánál használni ezeket, de akinek van hőnyomtatója, simán tudja sokszorosítani a vonalkódot amit a blokkra nyomtatnak. Így amíg meg nem oldják a dolgot (ha már online a rendszer, nem értem miért nem tud előállítani az automata egy egyedi vonalkódot amit a pénztárgép csak egyszer fogad el) limitálták, hogy ne tudjanak több tízezres blokkokat másolni.
nov. 2. 11:04
 7/8 A kérdező kommentje:

#4: Van egy olyan szerviz opció a gépeken (ehhez kulccsal ki kell nyitni meg belépni az adminfelületre), hogy minden bedobott flakont fogadjon el, aminek elméletileg tesztelési célja van.

Lehet, hogy városi legenda, de végül is logikusnak tűnik, meg ha dolgozó csinálná, hamar lebukna vele.

tegnap 20:22
 8/8 A kérdező kommentje:
#6: Sejtettem, de eddig is 9000 volt a limit, amit most 4000-rel levittek 5000-re.
tegnap 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!