Miért nem szednek halottak napja táján belépési díjat a nagyobb temetők?
Tudom, hogy elsőre provokatívnak tűnik, de olvasd végig!
Az ember képes birka módjára viselkedni. Például amikor a covid kezdetén mindenki megindult WC-papírért meg lisztért. Vagy amikor egyik télen leesett az első komolyabb hó, és fél Pest megye és Budapest megindult Dobogókőnek, aminek az lett a vége, hogy több órás dugó alakult ki a 2x1 sávos hegyi úton, és senki nem élvezte a hétvégi havas hegyoldalt.
Én hasonló jelenségnek látom, hogy mindenkinek halottak napja tájékán kell kimenni a halott rokona sírjához. Az év többi napja nem jó, az év többi napján eszébe se jut a halott nagymama, de ilyenkor mindenki megindul. Ilyenkor a nagyobb temetők környékén közlekedési káosz alakul ki.
Aki nagyon ragaszkodik hozzá, hogy pont most menjen temetőbe, ki tudná csengetni évente egyszer azt a pár ezer forintot. A többiek viszont mennének máskor. A környéken lakóknak is jó lenne, a temetők bevételét növelné, mindenkinek jó lenne.
Így is egy vagyonba kerül a temetkezés, sírhely fenntartása,q sírkő. Ennél jobban már hova nyerészkedjenek jobban a halálon?
Ennyi legyen már, ha valakinek ez fontos, hogy kijárat a temetőbe halottak napjakor a szerettéhez. Az év nagy részében alig vannak a temetőben emberek. A többség már úgy van vele,hogy nem kell ahhoz kimenni,hogy gondoljon a szeretettére.
Gondolom ingyen kellene minden (is).
Te sem dolgozol ingyen. Sőt úgy gondolod, hogy többet érdemelnél.
Aki lusta és a temető kapujában akar megvenni virágot, mécsest az meg is érdemli ha lehúzzák.
#7 És akarok mindent ingyen? Nem tűnt fel, hogy én vagyok az, aki belépődíjat szedne halottak napja környékén a temetőkben? :D
"Aki lusta és a temető kapujában akar megvenni virágot, mécsest az meg is érdemli ha lehúzzák."
Igen, pont ez volt a lényege a 6-os válaszomnak.
A probléma az, hogy kérdező, neked nagyjából nulla a dolgok megértése.
Neked a temetői beléptidíj, olyan, mint a cirkusz. Pedig nem, de ezt nem érted. Neked az egyébként létező ügyeskedés (pedig nem az!) csak annyit jelent, milyen balga a nép. Egészen másról van szó, de fölösleges elmagyarázni ezt nagyképűeknek., Neked a halottak napja temetői nyüzsgées a hülye népet jelenti, nekik valami olyant, amit neked nem érdemes emondani, mert nem érted. Az a része is, hogy olyankor sokan mennek, meg az a része is, hogy máskor nem (amiből nyilvánvaló, hogy te se- de a rizsát hinted).
Kérdező ez a fölényes nagyképűség csak a világ nem értését mutatta, semmi mást.
#9 Ezért kár volt válasz írni, hogy "van véleményem, de nem akarom elmondani, mert úgysem érted"...
Ha a katolikus hitre gondoltál, akkor értem. De a temetőlátogatók többsége nem templomba járó és rendszeresen gyónó hithű katolikus, hanem csak megy az árral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!