Ösztönző ötlet fiataloknak munkás hitel? Itthon tartja őket?
9-es!
Mégis itt bizonygatod, hogy neked milyen jó😃
Aztán meg az állami támogatásokat várod. Én meg lehet, hogy nem kapok támogatást, de nem is vagyok rászorulva. Most is azt mondom, hogy a szerencsétlenebb réteg "menekül" külföldre, aki jó kutyusként várja a gazditól a jutalmat, mert önállóan képtelen elérni valamit. De nem lenne ezzel baj, mert ilyen emberekre is szükség van, csak legalább ne legyél büszke arra, hogy életképtelen vagy segítség nélkül.
4 millióból milyen vállalkozó lesz?
Gyöngyfűző?xD
#13 hát ha van egy hasznos szakmája a fiatalnak, legyen mondjuk burkoló, és ebben dolgozik, de már szeretne egy saját vallalkozást de még nincs elég pénze...NA DE AKKOR KAP 4 MISIT, abból vesz egy autót meg felszereléseket, és alapít mondjuk egy alanyi adómentes KIVA adózású Bt.-t és mivel az általam említett adózási forma nem kedvez olyan cégeknek akiknél magas az anyagköltség, márpedig egy burkolónak szüksége van ANYAGRA. Ezért az ügyfelekkel veteti meg az alapanyagot, neki csak ki kell menni a terepre és a tudásával kell lakhatóvá tenni a kecót. Miért jobb az általam említett adózási forma?
Alanyi adómentesként nem kell az ÁFÁval vacakolnia és így sokkal alacsonyabb árat tud ajánlani, hogy ez a kisvállalkozás versenyben tudjon maradni a nagyok mellett, illetve KIVA esetén nem kell szochót fizetni (míg egy átalányadós ev-nek bizony kell), így a személyi jellegű ráfordításra sokkal nagyobb összeget tud fordítani, ami azért jó mert akkor nem kell zsíroskenyeren élnie😃. És persze sokba kerül az autó karbantartása (semmiképp se legyen céges az autó, mert akkor azután is adót kell fizetni), de ezért van a kiszállási díj, hogy az fedezze. Szóval ha a suhanc, havonta maximum 1 misit szed össze (ezt nagyon fontos észben tartani, mert az alanyi adómentesség határa évi 12 misi) és legyen 25 év alatt: a fizetése legyen az szja kedvezmény határa azaz br. 576 601 Ft így a nettója 469 929 Ft lesz + havi 20 ezer a könyvelőnek és mivel KIVAs akkor szochót nem kell fizetnie. ÍGY havonta félre tud tenni havi 500 ezret amiből év végén szép kis osztalékot ki lehet venni😃
Szóval azt mondom, hajrá fiatalok, csakis okosan éljetek a lehetőséggel. Szerezzetek tudást és legyetek sikeres vállalkozók.💪
Vagy várjunk. Nem havi 500-at hanem csak havi 400 a maximum amit félre tud rakni. Elszámoltam magam. De a lényegen nem változtat, mert évvégén így is busás osztalék lehet belőle
#12 és #14 voltam
Na de akkor már gondoljuk tovább:
Legyen az éves árbevétel
12 000 eFt
Bérköltség
6920 eFt
Éves értékcsökkenés
300 eFt
Éves könyvelői díj max
400 eFt
Egyéb anyagjellegű ráfordítások
200 eft
Az árbevételből a többit kivonjuk így az adózás előtti eredmény:
4180
TAO 9%: 376 eFt
Adózott eredmény pedig: 3803 eFt
De valójában a rendelkezésre álló pénz eszközöm 4800eFt-376Eft= 4424 Eft.
A nyereségből 2355 etf osztalékot (ez leadózva kb 2 misi), a 2069 eft pedig megy eredmény tartalékba.
Persze amit felvázoltam eddig az csak vízió, de kellő ésszel és elszantsággal megvalósítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!