Tényleg szomszédos országokba olcsóbb az élelmiszer vagy csak baloldali uszítás?
20-as, brüsszeli propagandista!😂
4-5 konkrét termék árát megírnád?
23-as!
De tudsz néhány árat is írni?
Mert azt figyeltem meg, hogy akik előszeretettel mondogatják, hogy Ausztriában, vagy Szlovákiában minden olcsóbb, azok igazából nem is tudják, hogy mi mennyibe kerül. Sem ott, sem magyarországi boltokban.
Egyébként én is úgy vagyok Fidesz propagandista, ahogy te brüsszeli. Csak pont arról van szó, hogy nem szeretem a hülyeséget egyik oldalról sem. Külföldön nem olcsóbb, meg jobb minden, de ez azt sem jelenti, hogy itt minden rendben van.
17, 19
Azt vegyétek már hozzá, hogy Ausztriában és Németországban nem 5-600 eurókat keresnek az emberek!
Lehet, hogy 1-2 euró különbség van az árak között, viszont a fizetések vásárlóereje között ég és föld a különbség.
Úgyhogy jobb lenne ha leállnátok végre a hazug propagandátokkal.
#21 múlt héten a szlovák kauflandban vásároltunk, ezek voltak olcsóbbak:
-tej, ráadásul a jobb minőségű 3,6%-os zsírtartalmú, amilyet itthon nem is lehet kapni dobozosban
-magyar szalámi (az már évek óta köztudott, hogy a magyar szalámi külföldön mindenhol olcsóbb mint itt ahol gyártják) 🤣
-lazac filé
-kéksajt
-kofola 😆
-kristálycukor
Ezek nem akciósak voltak
25-ös!
Persze, de most nem erről volt szó, az egy másik téma.
26-os!
Na de mennyibe kerültek, mert pont ebből szokott félreértés lenni, hogy a legtöbb ember nem tudja az árakat. Van szlovákiai vásárlás Facebook csoport, ott látom, hogy sokszor hatalmas hülyeségeket írnak, hogy otthon kétszer annyi, meg ilyenek, aztán megnézem, kiderül, hogy itthon is van annyiért, vagy mondjuk pár ezer forinos nagyságrendnél 100Ft-tal drágábban/olcsóbban.
27. Dehogynem erről van szó. Mégis mi értelme van beszélni az élelmiszerárakról anélkül, hogy azt ne vessük össze az adott országban kapható bérek vásárlóerejével? Még egyszer: teljesen mindegy, milyen árcédula van az élelmiszeren Ausztriában és Magyarországon. Nem a számokat kell összehasonlítani. A fizetésed mekkora hányadát vagy kénytelen élelmiszerre költeni Magyarországon és mekkorát Ausztriában?
Ez itt a lényeg, a többi maszatolás.
29-es!
Egyáltalán nincs igazad, ez a kérdés csak az árakról szól, pl, hogy érdemes-e átmenni vásárolni. Mindegy, hogy egy szlovák mennyit keres, ha te a Magyarországon megkeresett fizetésedből akarsz ott vásárolni.
Még egyszer: Az, hogy a fizetések/árak aránya milyen, egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!