Ránkszállhat a NAV, ha adózatlan házi élelmiszereket veszünk a szomszédoktól?
Hús, zöldség, gyümölcs, tej, tojás, méz stb. Mindezt csak kis mennyiségben, saját fogyasztásra.
Vidéken élek, a szüleim évekig a faluból vettek mindent, és mióta elköltöztem én is a szomszédoktól veszem, mert ezeket az ízeket szoktam meg gyerekkoromtól, és az ára is jobb, mint a boltban.
Nemrég összeköltöztünk a barátnőmmel, és ő csak a boltból szeret vásárolni, mert szerinte az a "becsületes", mert számlát kap róla. Például a házi kecsketejet 350ft-ért vettem, amiből még szuper tejfölünk is volt, a boltban meg 400 a feldolgozott ízetlen, szinte átlátszó tehéntej. De így van ez minden mással is, a boltban drágabb és rosszabb minőségű.
A NÉBIH a szomszédhoz nagyon kicsi eséllyel megy ki, ha igen , akkor is max pár ezer forintos birság lesz, attól függ milyen menyiségben ,,bizniszel,,
A NAV is csak a szomszédot veheti elő, ő nem vizeti az adót. Téged akkor kereshetnek ha tiltott dolgokat veszel , amikhez külön engedély kell, de az élelmiszerek nagy része nem ilyen
Tehát ha kiderül a kis kereskedésetek akkor is csak a szomszéd lesz a hibás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!