Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek miért hiszik azt,...

Fideszesek miért hiszik azt, hogy akik kiköltöztek Nyugatra, sokszorosát keresik a magyar fizetéseknek ugyanolyan, vagy alacsonyabb árakért, színvonalasabb, demokratikusabb közegben élnek, valaha is haza akarnának költözni?

Figyelt kérdés
okt. 31. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. Ausztria esetén 3000 bruttó a medián. Tehát a nettó medián olyan 2000 euró.Nem sokkal több a német se.
okt. 31. 20:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Németországban voltam kint, villanyszerelőként. Konkrétan nem tudok cég nevet mondani, mert közvetítők által kerültem ki egy építkezésre. Nyílván nyúltak valamit a közvetítők is, de így is megvolt az 1 millió ft nettó. A körülmények olyanok voltak amilyenek, de pályakezdőként nagyon nem panaszkodhattam, de legalább a főnökség normális volt ott helyben. Valamint fizették a szállást és munkába hoztak, vittek kocsival, de így is kaptunk valami kilóméter pénzt a bejárás miatt. 1 hét után lehetett előleget is kérni 250euró értékben.

Sok hirdetést látok azóta is a neten, különböző csoportokban. Mivel még nincs tapasztalatom, így sok állásra nem tudok jelentkezni, meg nincs nyelvtudás sem. Itt meg semmi nem kellett, a kiutazást is ők intézték, a szállást és mindent is. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy az alap szerszámokat vigyem magammal. Mármint ha van, ha nincs akkor szóljak és intézik azt is. Van amit ott helyben adtak, valamint már a munkás ruha ott várt minket a szálláson a leadott méretek alapján.

Szóval igen, a hanyatló nyugaton van ilyen is.

Amúgy a 2000 euró nettó is 800ezer forint és nálunk a medián 341 ezer forint nettó. Több mint duplája. Azért nem tudom, hogy mennyire érezhető ez a különbség, vagy mennyire nehéz felfogni. Az árak ugyan ott vannak a boltban, mint nálunk. Van ami még olcsóbb is picit, van ami esetleg nagyon picit drágább. Ezért maradjunk annál, hogy ugyan annyi minden. De lehet úgy számolni, hogy hasonló pozícióban, azzal a tapasztalati szintel amit itt magyarban keresel, annak kint a dupláját kaphatnád. Nagyon furcsa dolog ez, hogy ugyan azt csinálod kb, ugyan úgy és dupla pénz.

Voltam én is másik épitkezésen 400ezer nettóért itthon, de akkor is kint több mint dupláját kaptam ugyan annyi órában, ugyan olyan munkáért és még a szállást is fizették.

Csak szóltak hogy menni kell másik építkezésre és ott sokkal rosszabb volt a körülmény, többet kellett ingázni is a munkába meg minden. Úgy voltam vele, hogy lesz még ilyen alkalom, de nem volt azóta sem. Majd idővel alakul. Addig tanulom a nyelvet és a szakmát.

okt. 31. 22:37
 13/14 anonim ***** válasza:
#9: Nekem több rokonom is évek óta külföldön él, egy sem akar hazajönni. Nettó 1 milliónál bőven többet keresnek fejenként. Cégnevet nem mondok, de energetika szektor és ha nem bevándorlók lennének, ennél jóval többet kapnának. Ez a ne nőjön fel nagyszülők nélkül duma (ezt nem te irtad) simán megoldható, mert az ő bérükkel kéthavonta hazajönnek szabira vagy a nagymamát utaztatják ki, mivel szállás van itt is ott is, csak a repjegyet kell fizetni és megjegyzem én se látom többet a szüleimet, mert 100 km-re laknak ide…
nov. 1. 13:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen csak szabi meg energia nincs mindig a hazajovetelre. Nem, nem aki kulfoldre tavozik az megfizeti az arat igy vagy ugy.
nov. 1. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!