Fideszesek miért hiszik azt, hogy akik kiköltöztek Nyugatra, sokszorosát keresik a magyar fizetéseknek ugyanolyan, vagy alacsonyabb árakért, színvonalasabb, demokratikusabb közegben élnek, valaha is haza akarnának költözni?
Család, Adókedvezmények, Gyerekes kedvezmények, Saját ingatlan, Biztonság, Honvágy, Magyarság tudat stb.
Számtalan oka van.
Nekem kint van kettő testvérem is, akik haza akarnak jönni.
Egyrészt azt látják, hogy itthon is jól meg lehet élni.
Másrészt most születtek gyerekek, és nem szeretnék, hogy nagyszülő nélkül nőjenek fel.
Habár mindig mondom, hogy ne gyertek ide vissza a nyomorba :D
Ő meg egyből visszavág, hogy most vettem majd 1 millás OLED TV-t, ne sírjak már! :D
Kár volt elmondani neki... :D
honvágy :DDDD
hahahaaa persze, mi pl. soha nem jövünk haza, -2 ember
az országnak meg kell majd ezt tanulnia kezelni és a maradék kevesebb, kevésbé képzett ember fog majd többet fizetni...
Én is voltam kint, volt nettó 1 milliós fizetésem, pályakezdő szakmunkásként. Majd itthon sikerült elhelyezkednem 200 nettóért. Nem tudom, hogy hol van az, hogy töredékét keresik azok akik kint élnek... Én se jöttem volna vissza, ha nem raknak át másik helyre ahol sokkal rosszabbak a körülmények. Sajnos tapasztalatom meg nincs, hogy kimenjek megint. Azt össze szedem és megyek is.
Tapasztalattal simán lehet kint 1.5 milliót is kapni havonta és nettóban. Itthon ha valaki ezt eléri bruttóban is az össze teszi a két kezét. Nyílván dolgozni kell ezért a pénzért és kell is a tudás, pláne ahol már 1-2 helyen fizetnének 2 milliót is nettóban. De azért van különbség, hogy 200-300 nettóért itthon dolgozol vagy érdekel a munkád, szeretnél is dolgozni (vagy a pénz motivál) és akkor kapsz 1 milliót nettóba és kb ugyan azokkal az árakkal szembesülsz a német boltokban, mint itthon.
El nem tudom mondani mennyire szürreális az, hogy bemész egy boltba 1 milliós havi fizetéssel és ugyan úgy vannak az árak. Majd a fidesz pofázik arról, hogy hanyatló nyugat. Persze, ők is érezték az inflációt, "10 sör árából régen tudtál venni még 1et" ennyit mondott egy olyan aki évek óta kint dolgozik már. Ennyire érezték meg az inflációt.
Repkednek a milliárd forintok mindenféle beruházásra, s valahogy mindenki, aki kicsit is közel van a tűzhöz, építi a villákat, veszi a nagy autót, holott Magyarországon jelenleg nincs az az állás, ahol tömegek kereshetnének ekkora összegeket. Mégis 1000-es szám épülnek a villák. Az államtól az utolsó munkásig mindenki veszi fel a nagyobb és nagyobb hiteleket, korrupció van a gazdaság minden szegmensében (nem csak a kormány körül, hanem az utolsó kisemberig). S a középréteg (orvosok, mérnökök, kis vállalkozók stb…) meg is baxhatja magát, a sok munkával annyit keres, amennyit felél normál életvitel mellett. Nem véletlenül van infláció, mikor azok, akik termelnek valós fizikai/szellemi hasznot, azok ki vannak semmizve, mellette meg a random Jani, aki hülye, mint a s&gg, de az állami beruházásban ő kell beszerezze az akármit, amin ellop 10 milliót, na ő jobban jár, mint aki dolgozik. S aki elmegy külföldre, az is jobban jár, hamarabb vesz itthon házat mindenkinél.
Ebben a rendszerben középosztálybeli átlag embernek lenni kibaxás.
S én politikailag is negatívan látom a helyzetet, mert Magyar Péter is egy senki, aki világ életében lopott, aztán ő javítja majd meg ezt a velejéig korrupt társadalmat? A királyuk lehetne baxxus, s lehet, ha az is lesz.
"Én is voltam kint, volt nettó 1 milliós"
Írd már le az ország, cég és beosztás nevét, mert én is szeretnék havi 1 millát keresni kezdőként.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!