A mostani recesszió a Fidesz szerint háborús recesszió, vagy olyan sima?
Egyenlőre még "csak" technikai recesszió.
A magyar gazdaság 24%-a Németország gazdaságára alapszik, 5,5%-ban meg Olaszországra és Romániára. Németország gazdasága recesszióban van, az olasz gazdaság stagnál, a román gazdaság meg enyhén nő csak. Ezek a külső tényezők, belső tényezők, a baromi rossz gazdaság politika, gondolok itt az elszállt államadósságra, a választási pénzszórások miatt, amiért le kellett állítani az állami beruházásokat, ill. az 1000 féle különadó meg profitadók kivetése, amiért meg a külföldi befektetők nem hajlandóak befektetni ide....ill. a lakosság, amiért nem költi a pénzét, ill. ha költi is akkor külföldön utazás és rendelés útján.
Sokan érvelnek azzal, hogy azért van rottyon a magyar gazdaság már 2 éve, mert a gazdaságunk az autóiparra épült most nem musikál jól az autóipar, ez nagy tévedés, a szlovák gazdaság sokkal jobban épül az autóiparra mint a magyar, és náluk 1,9%-os volt a GDP növekedés, míg nálunk -0,8% Q3-ban.
persze, üdv Dublinból, itt a magyarországi havi pénz a heti.
jó fizetgetést nektek
6-os
Ez igaz, de a fizetésed 55-65%-a elmegy csak a lakhatásra, hogy egy single vagy double roomos szobát kifizess és lakhass 3-6 idegen emberrel együtt. A tömegközlekedés, amibe munkába járáshoz kell, az meg a fizetésed 10-15%-át viszi el, tehát Dublinban a lakhatás és a munkába járás elvitte a fizetésed 65-80%-át és még nem ettél, Dublinban sem minden sajttorta. :)
persze, szerinted :D
- ha HO-ban dolgozok nem kell tömegközlekednem
- a feleségemmel vagyok kint aki még egyszer ennyit keres, nem 3-6 idegen emberrel osztozunk
- otthon nem menne el a fizetésem fele albérletre? (megjegyzem nem, ahogy itt sem megy el a fele sem, ezért jó ha nem közmunkás vagy)
mielőtt hülyeségeket írsz, tapasztalj talán
8-as
Az a baj veled/veletek boomerekkel, hogy képtelenek vagytok összetetten gondolkozni...azt hiszed, ahogy te élsz úgy él mindenki...xD Boomer, az élet nem ilyen egyszerű felfogású...de bárcsak ilyen lenne...
Boomer, szerinted mindenki HO-ban dolgozik? mert te abban dolgozol? Segítek, nem.
Boomer, Szerinted mindenki feleségestül költözik Írországban, mert te a felségeddel vagy kint?
Vágod boomer mit akarok mondani? Akik most költöznek ki Írországba nem úgy mennek ki, hogy 4-5 ezret fog kapni kezdőként...nem úgy mennek ki lakni az emberek, hogy az első útjuk agy autószalonba vezet meg egy ingatlanoshoz, és a fő problémája, hogy hol vegyen ingatlant... ez a cringe, hogy ezt egy felnőtt embernek kell magyaráznom nekem...!
A legtöbb kivándorló magyar vagy minimálbér vagy ahhoz közeli fizuval veszik fel, másik Dublinban lakhatási válság van, nem véletlenül költöznek ki tömegével az emberek az agglomerációba v még kintebb, Dublinban 1100€ alatt nem találsz szobát, ha meg van is az olyan lerohadt, lepusztult, hogy kutya nem akar oda menni, azért is olcsó. Szóval a legtöbben kénytelenek olyan albit kivenni, hogy spóroljanak az első hónapokban, ahol 3-6 ember él...továbbá kénytelen tömegközlekedésre is befizetni a kiköltőzöttnek, mivel ha irodai melóról van is szó, ott sem engedélyezik a HO-t betanítási vagy próbai idő alatt...magyarul be kell járni az irodába első hónapokban.
Ugyhogy vagy egy kib.szott nagyot hazudoztál most Dublinról és az Ír életről és nem is itt laksz, vagy pedig tényleg a HO-val meg feleségeddel s.ggedben spawn-oltál Írországba egy csettintésre xD Mert azt meg nem tudom elhinni, hogy úgy költöztél ki Dublinba, hogy leszálltál a gépről és egy ingatlan, autó meg HO várt... ennyire nem vagyok naiv boomer... xD
34 évesen nem hiszem hogy boomer vagyok
én nem mondtam hogy így él mindenki
nem is való mindenkinek, de ezt tudja is mindenki, itt rólam van szó, nem másról
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!