Miért szavazzak másra, amikor jól élünk a Fidesz alatt?
Az elmúlt pár év Fidesz kormánya alatt mi tök jól élünk. 2 gyerekünk van, mindent meg tudunk nekik venni. Saját, tehermentes lakásban élünk kevés rezsivel, voltunk idén 10 napot nyaralni tengerparton, de ezen kívül háromszor is hosszú hétvégén a környező országokban, eljutottunk 4 napos wellness-hétvégére, 2 autót tudunk fenntartani, van megtakarításunk, jól fizető állásunk (nettó 420-at hazaviszek), stb-stb-stb…
Ráadásul egy csomó ismerősöm még ennél nagyobb lábon is él, mint mi.
Ergo miért szavazzak a biztos jólétünk helyett a bizonytalanra?
"15 ezernél kell a mi autónkba a gyári előírás szerint."
Ahogy szinte minden más autóba, viszont 10 ezernél nézd meg már milyen az olaj. Ha jót akarsz az autódnak 10 ezer km cserélsz vagy hamarabb kell szerelő majd, mint gondolnád.
"Nagyjából 70 körül megy el benzinre (átlag 3-szor tankolok egy hónapban), "
Az érdekes. Akkor az éves 3 olajcsere összejön vele, még 15 ezer km is. Össze vissza beszélsz. Csak számold ki...
Ez a hazudozás amikor saját magát buktatja le :DD
"De van egy pár millió megtakarított pénzünk, ami még addig nyilván gyarapodni mire oda jutnak a gyerekek, hogy saját lakást vegyenek. Fognak tudni"
Csak nem neked kell tudni megvenni az ő lakásukat, hanem nekik. És a kérdés is erről szólt. Arra nem alapozhatnak, hogy neked mennyi félretett pénzed lesz, mert bármikor beeshet egy nem várt kiadás. Főleg, ahogy egyre idősebbek lesztek, egyre reálisabb, hogy olyan egészségügyi problémátok lesz, amit meg csak magánban lehet megoldani és akkor a félretett pénzetek megszűnik.
A kérdés az, hogy a gyerekeitek egyedül képesek lesznek-e saját lakást venni? Potenciálisan egyébként úgy, hogy adott esetben funkcionális analfabéták a jelenlegi oktatási rendszer miatt.
"Az a durva, hogy őszintén leírtam az élethelyzetünket"
Az azért még durvább, hogy leírjuk a valóságot, hogy a gyerekeitek az utcán fognak éhenhalni és meghazudtolod a valóságot, mert azzal számolsz, hogy lesz 20 millió félretett pénzetek addigra, mire ingatlant akarnak venni, miközben ha úgy drágulnak az ingatlanok, mint most, akkor simán lehet 500 milliós ingatlanárral számolni, amihez képest a 20 milliótok sehol nem lesz.
"Egészségüggyel, oktatással is találkozunk napi szinten"
Csak ez is félreértelmezése ennek az érvnek.
Az egészségügy nem akkor jó, amikor a mentő hozzátok pont időben kiér és csak másnak kell várnia 7 órát.
Ha egyszer előfordul, hogy valakinek 7 órát kell várnia, akkor onnantól kezdve nem jó az egészségügy, mert nyilván azért kell valakinek 7 órát várnia, mert előtte vannak mások és a mások tényleg nem várnak 7 órát, viszont a rendszer akkor működik, amikor senkinek se kell 7 órát várnia.
Az oktatás ugyanaz. Igen, Mo.-on van kb. 2 tucat iskola, ami még tud értelmesen oktatni, viszont arra nem lehet egy ország jövőjét alapozni, hogy ide bejutnak a gyerekeitek, mert csak a ti gyerekeitek nem fognak képesek lenni eltartania egy teljes nyugdíjas réteget.
Na én azt hiszem itt befejeztem, teljesen felesleges volt feltennem a kérdésemet. Igazából kíváncsi lettem volna, hogy miért szavazzak másra, de választ nem kaptam, csak jövőbeli fikciókat, stb…
Amíg én és a családom elégedett és nem szenvedünk semmiben hiányt, addig tőlem megkapja a Fidesz az X-et és szerintem sokan vannak így, többen, mint az elégedetlenek. Az pedig ha valaki nem tud a saját pénzével takarékoskodni, beosztani, spórolni, az igazából nem a Fidesz hibája, sőt egyik párt hibája sem, mert tök mindegy ki van kormányon, attól még beosztani igenis tudni kell.
Azért köszönöm mindenkitől a válaszokat, érdekes hozzászólások születtek, de én itt most ezt lezártnak tekintem.
Szomorú, hogy neked az számít teljes állásban, gyanítom képzett emberként jó fizetésnek, amit egy országgal arrébb Ausztriában 6 órás állással képzetlenül össze lehet szedni :D
Az meg még viccesebb, hogy az egy éves gyerekedről kijelented, hogy "EGÉSZSÉGES IDENTITÁSSAL RENDELKEZIK". Wtf?
"választ nem kaptam, csak jövőbeli fikciókat, stb…"
Mondd már el, hogy milyen választ vártál? Arra számítottál, hogy mindenki előkapja a jós gömbjét és 100%-osan elmondja, hogy mi lesz 10 év múlva, ha leváltják a fideszt? Hány éves vagy? 5?
Az meg pláne vicces, hogy ilyen kijelentéseket az '56-os ünnepek környékén teszel, amikor emberek áldozták az életüket. Érted, az életüket? Azért, hogy a következő generációnak jobb legyen. Te meg annyit nem vagy hajlandó bevállalni a következő generációért, hogy adott esetben 10 ezer forinttal többet kelljen adóznod.
Szánalmas, hogy hova jutottak a magyarok. A magyar hősök többsége a sírjában forog a kommented láttán.
Összességében nézve, de, kaptál választ, nem is egyet, nem is egy szempontot. Sajnálom a gyerekeidet, hogy ilyen önző szüleik vannak, hgoy az ő jövőjüket játszod el és velük b*szol ki. Nekik lesz ihatatlan a víz, lakhatatlan a bolygó és megfizethetetlen a lakhatás, mert az apucikája nem volt képes gerincet növeszteni.
Nagyon buta vagy kérdező.
Sajnos.
Az ilyenek miatt kénytelenek sokan külföldre menekülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!