Mi volt az Orbán kormány eddigi legrosszabb lépése?
Figyelt kérdés
okt. 21. 16:52
A kérdező szavazást indított:
Az egészségügy tönkretétele
A hatalmas infláció
A kerítés
A stadionok
Az egykulcsos szja
Az unió elleni gyűlöletkeltés
Az ellenzék iránti gyűlöletkeltés
CSOK
Putyin pártolása
Más
18 szavazat
1/10 anonim válasza:
Az országon belüli gyűlöletkeltés, ellentétek szítása és aktív hazudozás, lejáratások plakát, "hír"-nek nevezett portálok, bekebelezett rádiók, újságok és televíziók által.
okt. 21. 16:58
2/10 anonim válasza:
Minden egyben.
okt. 21. 16:59
3/10 anonim válasza:
2010-2024 között a kumulált infláció kb. 90% volt. Aki tisztában van az infláció jelentésével, az azt is tudja, hogy a pénz értéke nem foszlik a semmibe, hanem afféle rejtett adóként működik, lényegében ott landol az adósoknál, a legnagyobb adós pedig az állam, azaz ez egy olyan adófajta, amihez nem kell törvényt hozni. Nevezzük a nevén, lopásnak. Szóval igen, ez olyan, mintha kivetettek volna egy ilyen szintű extra adót, szóval én az inflációra szavazok. Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász is világosan kifejtette, hogy az infláció mindig monetáris jelenség, annak végső gyökere mindig a jegybank monetáris politikája. Azt meg ne higgye senki, hogy a jegybank független lenne a kormánytól, az infláció alakításában szinte mindig a kormányzatnak kedvezett.
okt. 21. 17:01
4/10 anonim válasza:
Magyarország szuverenitásának megszüntetése, az ország Putyin alá rendelése.
Ebből következik szinte minden: az EU-s pénzek elvesztése, az Erasmus program megszűnése, Magyarország nemzetközi elszigetelődése, az ország eladósítása drága keleti hitelekkel (az olcsó, de jogállami garanciákhoz kötött nyugatiak helyett), a nyugati befektetői bizalom gyengülése, rekordinfláció és gazdasági hanyatlás, a korrupció totális elszabadulása, stb.
Orbánt Putyin zsarolja valamivel, ezért már ő maga sem szuverén, nemhogy az ország. Egyre gyakrabban kénytelen kifejezetten a magyarok érdekei ellen dönteni, akár szavazatvesztés árán is - mert Magyarország miniszterelnökének már rég Moszkvából parancsolnak.
okt. 21. 17:02
5/10 anonim válasza:
#3 17:01
Lehet, hogy végső gyökere a jegybank, de nagyban függ a közvetlen kormányzati kommunikációtól is.
Csinálhat bármit a jegybank, egy teljesen más képet mutató kormányzat mellett, szembe menő intézkedésekkel önmagában a jegybank sem tud mit kezdeni.
okt. 21. 17:04
6/10 anonim válasza:
Mi az hogy az infláció függ a politikai kommunikációtól? Ha a jegybank elkezd vadul eszközöket vásárolni, főként államkötvényt, azzal hígítja a rendszerben lévő pénzt, ami előbb-utóbb inflációhoz vezet, főleg amikor ez a pénzhígítás messze meghaladja a gazdasági növekedést. Ha a jegybank kamatot csökkent, akkor kb. automatikusan több hitelt vesznek fel a gazdasági szereplők, ez egyszerű kereslet-kínálati összefüggés, ekkor szintén hígul a pénz. Ezt nemigen befolyásolja a kommunikáció. Attól, hogy a kormányzat azt állítja, hogy az inflációért a "profitéhes kereskedők" a felelősek, azzal maximum magát próbálja mosdatni, az nem fog változtatni az infláció tényleges szintjén.
okt. 21. 17:13
7/10 anonim válasza:
Nincs a felsorolásban, ami szerintem az elmúlt 14 év legnagyobb bűne Orbánnak és a Fidesznek.... hogy szégyellnem kell külföldön, a magyarságomra és az országomra... nyilván nem, de sokszor úgy érzem, hogy tőlem várnak egyes kormányzati lépésekre magyarázatot... szerintem ez a legnagyobb bűn.
Második helyen meg az ország jövőjének vagy a sorsa az elcseszése áll, azzal hogy rengeteg fiatalt "kergettek" ki külföldre...
okt. 21. 18:13
8/10 anonim válasza:
#6 17:13
Valójában nem kommunikációt akartam írni, hanem kormányzati tevékenységet.
pl. kormányzati költekezést, projektek beindítását vagy leállítását, átgondolatlan kiadásokat, plusz adóztatásokat piaci szereplők részére, kölcsönfelvételeket, stb.
okt. 21. 18:42
9/10 anonim válasza:
Próbálom összeszedni, de még eddig egyet sem találtam. Pedig ellenzéki vagyok. Kösz a súgást riporter. Üdv Siffer
okt. 21. 19:03
10/10 anonim válasza:
Az, hogy Putyin kukijának szopkodását eladják békepártiságnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!