Más is kezd kiábrándulni Magyar Péterből?
Az elején még egész hihető volt.
De most már nem.
Mert csak a demagóg szöveg, igérgetések melyeknek nem látni a fedezetét.
És a "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" hozzáállás.
Meg a "múltat végképp eltörölni".
A kritikát nem viseli, sőt, aki csak egy kicsit is kritizál vagy vitázna, az áruló, demokrácia ellenes, rendszerváltás ellenes, Rogán propaganda toló, Fidesz szekértoló.
Mindenkit hülyének néz, aki nem úgy gondolkodik, ahogy szerinte kellene.
És a hívei, mert nem követői vannak, hanem hívei, tapsikolnak neki, bármit tesz és/vagy mond.
Személyi kultusz. Pont, mint a fidesz és Orbán Viktor.
Azt mondta, bizonyítékai vannak. Hol vannak? Egy kis morzsát igazán csepegtethetne, mert így elég blöffnek hangzik.
A pártjából egyetlen személyt sem ismerek, senki nem nyilatkozik, csak ő egyedül. Azt mondja, feddhetetlen emberek kellenek neki csak. Akkor azért nyilatkozik csak ő, mert az emberei mégsem feddhetetlenek és a lakájmédia szétszedné őket? Akkor hogy is van ez?
Senki nem kell a régi időkből, de akkor kik kellenek? Tapasztalatlan friss emberekkel akarja rendbe tenni ezt a 💩kupacot, ha sikerül nyernie?
És látjátok, én is egyes szám harmadik személyben beszélek róla, róluk, mert nem tudok a többiekről semmit. Egy személyes show.
Nem látom, miben lenne más, mint a fidesz és Orbán Viktor.
Erre is meg fogom kapni, hogy akkor ki váltsa le a Fideszt, Gyurcsány? Meg a bukott baloldal?
Nem a kérdésre, kérdésekre, a felvetésre válaszolnak, hanem elkerülik az egyenes választ, személyeskednek, terelnek, és lehordanak mindennek.
Pont mint az agyhalott fideszesek.
Szóval, engem már inkább taszít Magyar Péter.
Gátat emeltem, az én telkem nem önti el a Tisza.
"Nem tudom mit miért csinál Magyar"
Hát ez az, egy valódi demokráciában ilyen nincs! Ember azt gondolná, hogy ha Magyar annyira korrekt ember, neki (általa meg a Tiszapárt fővárosi képviselőinek) a Főváros az első a fővárosi ügyekben, és ahogy annyit mondják, konstruktívak lesznek, akkor az a minimum, hogy megindokolják, hogy milyen szakmai okból nem tudják elfogadni Kiss Ambrust. Milyen hibát vétett? A vitához érvek kellenek, de az nem érv, hogy nem fogom megszavazni őt, mert csak, és a te dolgod, hogy jelölj valakit, és ha nem teszed, akkor te alalmatlan vagy. Ha Magyar így gondolja, akkor már most alkalmatlan, és méltatlan a bizalomra.
Vagy tudsz bármilyen linket mondani, ahol Magyar vagy bármekyik Tiszás kifejtette, hogy milyen szakmai gond van Kiss Ambrussal? Én ilyenről nem tudok.
Karácsony elmondta, hogy miért ragaszkodik hozzá, és Magyar nem.
Két oka van rá: szimplán csakazértis hatalmi játszmázásból aláássa Karácsony tekintélyét, megmutassa ország-világ előtt, hogy Budapest is az ő homokozója.
De azért álljunk már meg, itt öt éven át együtt kéne - ahogy te írod - demokráciában dolgozni, és a demokrácia nem azt jelenti, hogy csak az egyik enged, a másik meg dirigál.
Mindezt Budapest kárára.
Ahogy ebbe belegondolok, egyre kevésbé bízom Magyarban, hogy megfelelő politikus lenne, se nem felelős, se nem konstruktív, se nem szavahihető, csakis karizmatikus. Orbán hasonmása.
Karácsonynak igaza van: ezek budapesti kérdések, nem országgyűlési, de Magyar már 2026-ra kampányol a budapesti városházán.
Eddig szerintem vesztésre áll, mert nagyon túlnyerte magát, és a legjobb embereiről kiderült, hogy nem képesek önállóan gondolkodni, városvezetésben, közigazgatásban amatőrök, nem tudják, mi merre hány méter. És ezek Magyar legjobb emberei. Azért remélem, hogy tévedek, és majd összecsiszolódnak, de ez így nem oké.
"de pl ha Karácsony megkapja a saját emberét is helyettesnek, onnantól nyugodtan leszarhatja Vitézyt."
Szerintem te nem vagy tisztában a dolgokkal. A helyettesnek nem az a feladata, hogy üljenek, és ha éppen nincs bent a főpolgármester, akkor beugranak a helyére. Egyáltalán nem ugyanaz a feladatuk. Meg lett volna Vitézynek a maga kijelölt munkaterülete, és meg lett volna a másiknak is.
Nem lehetne semmilyen leszarás, mert meghatározott önálló feladatkörei vannak egy főpolgármester-helyettesnek.
De ha annyira a leszarástól fél Magyar, akkor miért csak két bizottságba ültetett egy-egy embert? Nem gondolod, hogy ez így kicsit visszás?! Ja, hogy akkor kevésbé tudnának a pálya széléről fikázni, márpedig ez a cél. Már most a következő országgyűlési és önkormányzati választásra készülnek. Én úgy gondolom, hogy Budapest ennél többet érdemel.
De én örülnék a legjobban egy élő vitának, amiben Magyar elmondja, hogy miért ellenzi Kisst, és Karácsony is elmondhatná az ezzel kapcsolatos érveit.
Eddig Magyartól talán két dolgot hallottam:
1) Kiss DK-s - hogy ez igaz-e, vagy sem, pont leszarom (Magyarról már megszokhattuk, hogy nem mindig ragaszkodik a tényekhez), ha amúgy Kiss maga szakmailag jó. Ha csak azért lenne mert DK-s, persze én is háborognék úgy, mint Magyar, de erről szó sincs. És itt megint az van, hogy
2) "szűrke eminenciás" - juj! A fogalom jelentése: háttérből segítő - "ez felháborító, ez veszélyes!" :D - ha egyszer az a feladata, mint csináljon, könyörgöm?! Áskálódjon?! :D
3) Külsös tag, (nem képviselő, még csak nem is volt rajta Karácsonyék listáján.
- Erre is csak azt mondom, hogy na bumm, és akkor mi van?! Miért is kéne képviselőnek lennie, vagy listán szerepelnie?! Nincs szavazati joga az ülésen, és kész. Ennyi. Volt már ilyesmire példa, nem is egy. Mint ahogy arra is volt példa, hogy valaki rajta van a lista első helyén, de mégse veszi fel a mandátumát, ezt Magyarnak kéne a legjobban tudna. Ezek csak fröcsögések, semmi szakmai érv.
Másra nem emlékszem, hogy mondott volna.
Kezdetben szimpatikus volt MP de már belátom,hogy 1 elszabadult hajóágyú. Ledarálja magát 2026-ra, mint MZP
Őt is csak hagyni kellett beszélni. MP-vel ugyanez a helyzet. Hagyni kell beszélni. Egyre több kamu, egyre több mellé beszélés. Az embereknek nem erre van szüksége.
Jöjjön már valaki az Isten szerelmére, aki tényleg tenni akar ezért az országért és vegye át a hatalmat!
A helyzet az, hogy senki nincs, aki alkalmas. Orbán a legkevésbé. Hatalmon Magyar sem lesz jobb, de egy rakás dilettáns politikusa lesz, és nem tudom, hogy mi a rosszabb. Tényleg nem tudom.
Ha hatalomra kerül, akkor következő ciklusra nyilvánvalóvá válik, hogy az egész pártja alkamatlan, esetleg pár populista-demagóg jelentéktelen törvényt hoznak, amit kocsmában kitaláltak, aztán annyi.
Ez az átka, amikor az embereknek annyira elegük van a politikusokból, és akkor jönnek a totál amatőrök.
Magyar is csak csókosokat rakna be, ott se lesz majd fontos a szakértőség, fogadni merek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!