Miért tartják haza árulónak Orbán Balázst?
"Ő csak a mi érdekeinket nézi.
#hazugság"
Ez így korrekt is.
Én a 2000es években érettségiztem egy elit, budai középsuliban -ami azóta már megszűnt :D-, de még ott is csak a 2. VH kezdetéig tanitották a törit, mind a nemzetközit, mind a magyart. Egészen konkrétan a tanárunk arra hivatkozott, hogy nincs rá idő, akit érdekel, olvassa el a tankönyveb...
Aztán, mikor jött az érettségi, emlékeim szerint, nálunk senki sem húzott 42 utáni tételt, én is a 48as szabadságharcot húztam.
Miután leérettségiztünk és átvettük az érettségiket, volt egy amolyan búcsúbuli a tanárainkkal, ahol ez valami poénként, de szóba jött.
A töritanár végül komolyra váltott és elsuttyogta, hogy nem is véletlenül nem maradt a 2. VH utáni időszakra idő és nem véletlenül nem tanitották, mert annyira kényes téma. Mondom, ez a 2000es években volt.
Nem tudom, hogy ma oktatják-e azt, hogy mi volt 1956-ban, de a kérdést látva, egyáltalán nem vagyok benne biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!