Mivel az 55 év feletti magyar kisebbséget, (főleg ha nő az illető) nem alkalmazzák szívesen a munkaadók! Ki mire alkalmazná ov-t 60 évesen? Most élem ki magam mielőtt eljönne a február!
Honnan veszed ezt az állításodat?
Konkrétan munkaerő hiány van az országban rengeteg helyen. Mitől ne alkalmaznák az 55 év felettieket?
Szerintem 55 év felett még a többséget sem alkalmazzák szívesen, nem csak a kisebbséget. Azért is kell a sok friss, fiatal vendégmunkás. A Fülöp-szigetekről is csak max. 48 éves korig toboroztak sofőröket.
A kisebbséget meg még 55 éves kor alatt sem alkalmazzák szívesen.
#4 Azt ugye tudod, hogy a fidesz még egyszer sem emelt nyugdíj korhatárt?
Az első korhatár emelés 1995-ben volt az mszp-szdsz kormány alatt, a másik 2009-től amit már a Bajnai kormány fogadtatott el?
Ezzel szemben a Nők40-nel a fidesz csökkentette azon nők nyugdíjba vonulásának idejét akik már megszerezték a 40 éves jogviszonyukat.
#6 Ez így igaz. Én 2017-ben mentem nyugdíjba, akkor még a nyugdíjam (tök véletlenül, nem azért mert korábban minimálbért kerestem) szinte pontosan megegyezett az akkori minimálbér nettó összegével. Ma meg már 33 ezer Ft-al el vagyok maradva tőle. Ebből is jól látszik, hogy a nyugdíjak értéke még annyira sem követte az inflációt, mint a minimálbér.
Megjegyzem 13. havi nyugdíj már 2017-ben is volt.
55 évesen 5 megpályázott állásból egyikre se vettek fel. Mindegyiknél megfeleltem a feltételeknek. Lehet gond a korom? Vagy ne adj isten a fotóm se tetszett?
Pedig amúgy nem nézek ki rogyantnak, általában 10 évvel fiatalabbnak néznek. De valahogy munkára mégsem kellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!