A kormányzat adott is a fiataloknak, meg el is vett tőlük. Összességében a mérleg szerintetek azért pozitív?
természetesen le vagyok szavazva
de mindegy, megköszönöm, hogy kifizettétek az adótokból, hogy diplomám lett, így most hálisten nem kell otthon szívnom veletek, kössszi mindenki (lécci ezt is szavazzátok le, +1 dislike: +1 hónap levonás tőletek TB-re ami egyébként sincs csak fizetitek :DDDD)
"ingyen tankönyvek"
Már akinek. Amúgy régen is volt ingyen tankönyv.
"rászorulóknak napi 4 ingyen étkezés"
Aham. Mesélj még.
"diákhitel"
Legrosszabb döntés egyetem után hitellel elkezdeni a nagy betűs életet.
"24 éves korig adómentesség"
Az ember általában 24 éves koráig tanul, ha egyetemista. Szóval ebből kimarad. Szakmunkásoknak lehet ez csak segítség.
"egyetemista is kap gyes-t"
Ezt nagyon kevesen veszik igénybe, szóval totál elenyésző az államkasszának.
"ösztöndíjak"
Régen több volt. Tapasztalatból mondom. Amikor én elkezdtem az Egyetemet 2010-ben akkor még nagyobb összeg volt, aztán évről évre egyre kevesebb.
"családi adókedvezmények"
A nagycsaládosok részére. De az egy gyerekes családokat mai napig leszarják. Amúgy nem adókedvezmény kell, hanem normális bérek, és akkor minden család megtudna élni, normális körülmények között.
"szeptember elsejétől a köznevelésben és a szakképzésben tanuló diákoknak az állam ingyenesen biztosítja a B kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását."
Nem minden intézményben, hanem 1 intézményben teszt jelleggel, ahol persze NER-es gyerkőcök vannak. És, ha bevezetik akkor is csak a kressz lesz. Ami pár ezer forint, maga a vezetés kerül fél millióba és nem a kressz. Hiába lesz kressz vizsgájuk, ha a forgalmi vizsgát nem tudják megcsinálni, mert annyira drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!